Yves Rocher Hydra Végétal

In mijn jongere jaren, in de tijd dat er nog geen internet bestond (ik word oud!), was ik al een grote fan van Yves Rocher-producten. Ik bestelde ze dan ook regelmatig met het aloude bestelbriefje en plakzegels. En fan, dat ben ik nog steeds. De Hydra Végétal huidverzorgingslijn bestaat al een tijdje, maar sinds kort heeft Yves Rocher een aantal nieuwe producten, waaronder een verfrissende ooggel tegen wallen. Precies iets voor mij! Mijn wallen doen mijn achternaam namelijk eer aan…Daarnaast heb ik snel last van gezwollen oogleden, door hooikoortsklachten en het veelvuldig dragen van lenzen. Hoe dan ook: deze heb ik getest, samen met het al bestaande hydratatiebooster concentraat en ik ga jullie vertellen wat ik van deze producten vind!

De Hydra Végétal ooggel vervaagt dus wallen, vermindert tekenen van vermoeidheid en maakt de ogen minder dik, aldus Yves Rocher. Het bevat geen parabenen, minerale olie of siliconen, dat klinkt al goed. En als ik de ingrediëntenlijst eens bekijk, zie ik dat er veel toverhazelaar in zit (Hamamelis virginiana flower water), wat adstringerende (= samentrekkende) en reinigende eigenschappen heeft. Ik ben benieuwd! Het tubetje ziet er mooi maar eenvoudig uit. Qua vorm niet anders dan andere tubetjes oogcrème/gels, maar de doorzichtige verpakking (ook wel handig, zo kun je precies zien hoeveel er nog in zit) en de aquablauwe kleur maken het geheel lekker fris om te zien. Als ik in de tube knijp merk ik dat het prettig te doseren is. Je kunt er niet snel te veel uithalen; er komt een mooi stevig druppeltje uit, die ik zachtjes in mijn huid klop met mijn ringvingers.Yves Rocher Hydra Végétal 1Hydra Végétal 1                                         Links de ooggel, rechts het serum

Voelt het daarna fijn aan? Ja! Eerst lijkt het even te plakken, maar dat gevoel is snel verdwenen. Lijken mijn wallen minder zichtbaar? Ik weet het niet. Ik heb denk ik te veel wallen en moet daar gewoon mee leren leven of ooit iets aan laten doen. Maar…het spul voelt absoluut lekker fris aan en mijn oogleden lijken zeker iets minder opgezwollen. Wat ik heel fijn vind is dat ik deze gel te allen tijde kan aanbrengen, ook over mijn make-up. Gewoon om mijn ogen weer even tussentijds een verkoelende oppepper te geven. Deze ooggel zal ik dan ook vooral ’s ochtends en overdag gebruiken. ’s Avonds gebruik ik liever een wat voller, romiger product rondom mijn ogen.Hydra Végétal                                     Ingrediëntenlijst links: ooggel, rechts: serum

Het serum is bedoeld om je huid een hydratatieboost te geven. Er zitten twee keer zo veel werkstoffen en plantensappen in als in de 24H Hydrating Cream, en je kunt hem zowel ‘s ochtends als ’s avonds aanbrengen, onder je dag- of nachtcrème. Als ik deze ingrediëntenlijst doorneem, valt me direct op dat er Heel Veel siliconen inzitten (dimethicone). Potverdorie. Het lijkt wel of cosmeticamerken tegenwoordig overal siliconen in proppen! Maar ik begrijp het wel, want het laat producten soepel uitsmeren, én huid en haar voelen hiermee zo glad en zacht als satijn. Eigenlijk word je er dan toch een beetje mee in de maling genomen vind ik, want siliconen doen verder niets voor de huid.

Toch zit er ook iets heel goeds in dit serum, en een aanzienlijk deel zelfs, namelijk Aloë Vera. Aloë Vera Gel werkt hydraterend, is zeer zacht voor de huid en werkt verkoelend na een dag zonnen of na een saunabezoek. Het haalt de hitte direct uit je huid. Ik heb het bijna puur in mijn badkamer staan; ik gebruik het bijvoorbeeld na het scheren en smeer het op m’n huid nadat ik mij per ongeluk heb verbrand aan een hete pan of strijkbout (eerst met water afkoelen uiteraard). Kortom: dat er Aloë Vera in verwerkt is vind ik een heel groot pluspunt! Daarnaast zit er o.a. sheaboter in (butyrospermum parkii), wat verzachtende eigenschappen heeft, vergelijkbaar met cacaoboter.  Hydra Végétal 2De verpakking is van glas, wat een luxe uitstraling geeft en het is prettig dat je het serum kunt doseren met een pompje. Het spul is heel dun en waterig en het ruikt heerlijk fris, een beetje komkommerachtig. Daarnaast voel het serum ook lekker fris aan. Dat vind ik tijdens deze warme dagen zeer aangenaam! Bovendien heb je er heel weinig van nodig; met slechts twee pompjes heb ik voldoende serum.

Samengevat: ik ben zeer tevreden over deze twee producten en voor de prijs hoef je het niet te laten. De ooggel kost € 7,95 voor een tube van 15 ml, en de prijs van het serum (30 ml) is op dit moment maar liefst met 50% gezakt: € 9,-.

Geschreven door Yvonne van der Wal

11 reacties

 1. Fijne review. Meestal ben ik ook wel tevreden over de producten van Yves Rocher. En Aloe Vera is natuurlijk altijd fijn, ik ben benieuwd!

 2. zegt:

  Die serum lijkt me wel wat!

 3. zegt:

  Klinkt goed. Wel jammer van de vele siliconen.

 4. zegt:

  Klinkt goed! Ik vind de verpakkingen heel erg mooi!

 5. zegt:

  Ziet er goed uit, en niet al te duur. Leuke verpakkingen ook. X

 6. zegt:

  Lijken mij hele fijne producten en de prijs valt ook zeker mee.

 7. Dat klinkt wel goed allebei! Ik heb ook last van wallen dus misschien wel een aanradertje, al is het maar voor dat opfrissende gevoel! x

 8. zegt:

  Ik heb inderdaar ook het idee dat ze echt óveral siliconen instoppen, en soms betaal je er ook nog eens hartstikke veel voor!

 9. zegt:

  Wat een leuke producten! Het klinkt allebei erg goed! 🙂 Jammer dat je wallen van de ooggel niet echt minder worden. Mooie prijzen!

 10. zegt:

  Fijn dat het zo goed bevalt! Over het algemeen ben ik ook vaak tevreden over producten van Yves Rocher.

 11. zegt:

  leuke review, de producten lijken me heel fijn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *