Beauty, Headlines Oriëntaalse douche-olie, yves rocher, Yves Rocher Hammam Nourishing Argan Balm

Yves Rocher Hammam Nourishing Argan Balm en Oriëntaalse douche-olie

Kort geleden testte ik twee Yves Rocher-producten op basis van Arganolie: de Tradition de Hammam Nourishing Argan Balm en de Oriëntaalse douche-olie.

‘Arganolie wordt al eeuwenlang geroemd om haar ongelooflijk heilzame uitwerking op de huid. Het is dan ook één van de best bewaarde geheimen van de Marokkaanse vrouwen. De vruchten van de arganboom worden gedroogd in de zon, waarna ze van hun vruchtvlees ontdaan worden, zodat de pit overblijft. Die wordt gekraakt en uit de zaden die uit de pit vrijkomen, wordt de olie met de hand geperst. Deze 100% biologische olie wordt ook vandaag de dag nog op ambachtelijke wijze in Marokko geproduceerd,’ aldus Yves Rocher.

Arganolie zien we inderdaad steeds vaker voorkomen in cosmeticaproducten. Franse cosmeticaconcerns hebben vastgesteld dat arganolie bescherming biedt tegen vrije radicalen die huidveroudering veroorzaken. Huidolie op basis van arganolie houdt de huid jong en strak. De natuurlijke werking van arganolie als antioxidant wordt deels toegedicht aan het uitgesproken hoge gehalte tocoferol (vitamine E). Arganolie is met 620 mg per liter ongewoon rijk aan vitaminen E, bijvoorbeeld in vergelijking met olijfolie (320 mg per liter). De natuurlijke aanwezigheid van antioxidanten in arganolie zorgt ook voor een goede houdbaarheid; de antioxidanten verhinderen het snel verouderen van de olie. (bron: arganolie.nl)

Goed, dat klinkt natuurlijk allemaal prachtig! Eens kijken wat ik van deze producten vind.

argonolie 1De Oriëntaalse douche-olie heb ik al eerste getest, met het idee om daarna mijn huid te verzorgen met de Argan Balm. Ik heb eerst even gekeken naar de ingrediënten. Dan zie ik dat er meer koolzaadolie in zit dan arganolie. Dat vind ik wel een beetje jammer. Op het etiket wordt vooral de arganolie aangeduid; je zou dan toch mogen verwachten dat er meer arganolie in een product zit dan koolzaadolie. Op zich verbaast me dat niet, want dat zie je ook in de voedingsindustrie gebeuren. (Neem bijvoorbeeld een pak Milk & Fruit-aardbei/kers van Melkunie. Daar zit vooral appelsap in en nauwelijks aardbeiensap.) Overigens is er niets mis met koolzaadolie, want deze olie is eveneens een belangrijke bron van vitamine E. Maar toch.

De textuur van deze douche-olie is lekker stevig en dik. Dat is prettig omdat veel doucheproducten dermate dun en vloeibaar zijn, dat de helft die je op een spons of hand aanbrengt, er al snel naast valt. Tijdens het wassen voel ik al direct dat deze douche-olie heel verzorgend is, en tegelijkertijd goed schuimt. Die combinatie vind ik zelf heel prettig. De hoeveelheid schuim zegt niets over de werkzaamheid wat betreft de reiniging, maar het geeft toch net even het gevoel dat je huid goed schoon wordt. En dan die geur! Een beetje vanille-achtig en heel natuurlijk, daar houd ik wel van. Als je meer van fris houdt dan kun je de geur wellicht iets minder vinden, maar ik denk dat de meeste vrouwen deze geur heel aangenaam zullen vinden. Na het douchen voelt mijn huid minder droog en trekkerig aan dan gebruikelijk. Deze douche-olie ga ik dan ook zeker eens kopen.

argonolie 2Na het douchen smeer ik mijn huid in met de Hammam Nourishing Argan Balm. Deze zit normaal gesproken in een pot van 150 ml; de tester die ik gebruik bestaat uit een tube van 30 ml. Voldoende om een paar dagen achter elkaar te smeren. Eigenlijk zou deze balm vanwege de hygiëne sowieso in een tube moeten zitten, maar zo’n pot in je badkamer staat natuurlijk wel mooi en het straalt wat meer luxe uit. Zolang je handen schoon zijn en je de pot niet jaar in jaar uit onaangeroerd laat staan na het aanbreken, is er niets aan de hand. Ook hier zie ik dat er in dit geval meer rozebloesemwater in zit, dan arganolie. Hm, best jammer.argonolie 3Toch, als ik het op mijn hand test merk ik al dat deze balm heel fijn is. Het is een lichte, beetje lotion-achtige substantie en ruikt fris-kruidig. De geur doet me wel meteen denken aan eau de cologne (waar ik niet zo’n fan van ben), maar dan net even anders. Lekkerder! De balm trek vlot in maar daarna voelt de huid toch gevoed, zacht en gladder aan. Eigenlijk heeft deze balm de textuur van een bodylotion (en trekt dus net zo snel in), maar de luxe verzorging van een bodycrème/butter. Dat is wel prettig als je een snelle maar goede verzorging wilt, aangezien je met de meeste bodycrèmes toch even moet wachten voor je je kleding kunt aantrekken. De geur blijft best lang hangen maar is niet onaangenaam; als de eerste ‘eau de cologne’-achtige zweem is vervlogen, begint het een beetje te lijken op de geur van zeep. Fijn!

Ondanks de ietwat teleurstellende ingrediëntenlijsten wat betreft de hoeveelheid arganolie in deze twee producten, ben ik zeer tevreden over de verzorgende eigenschappen, de geur en de textuur. Ik zou ze dan ook absoluut aanbevelen, zeker wanneer je van natuurlijke geuren houdt en je een wat drogere huid hebt.

Oriëntaalse douche-olie, 200 ml: € 10 (momenteel 41% korting volgens de site van Yves Rocher, dus € 5,95)
Hammam Nourishing Argan Balm, 150 ml: € 22,90

Geschreven door Yvonne van der Wal

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *