Wondermiddel voor hopeloos beschadigd haar: Nexxus Emergencée

Zei ik laatst niet dat de beste producten vaak de minste aandacht krijgen? Dat geldt ook voor dit haarproduct van Nexxus. Nexxus Emergencée restorative strength conditioning treatment. Wat een mond vol hè? Dit middel ontdekte ik zo’n twintig (ja echt, 20) jaar geleden via een kapper, toen ik in paniek met afgebroken en matte plukken haar in een kappersstoel zat. Ik had mijn haar te vaak en te lang donkerbruin geverfd en ik dacht het wel weer even zelf te kunnen blonderen. Totaal verkeerd ingeschat uiteraard, dus mijn haar was ook nog eens groen. Mosterdgroen. Met hier en daar mintgroene plukjes en de rest moest voor blond worden aangezien. Je snapt; van mijn natuurlijke, losse krullen was niets, níets meer over, het was hartstikke steil, dus hartstikke kapot. Ik kon wel janken. De kapper kon en durfde niets meer voor me doen, behalve de groene kleur weghalen door er een roodbruine spoeling in te doen. Vooral géén verf, want dan moest de schaar erin. Zo erg was het met mijn haar gesteld. Totdat ze zei: ‘Wat jij nodig hebt is Nexxus Emergencée. Dat is nieuw, ik heb er nog niet mee gewerkt, maar ik hoor er veel goeds over van mijn collega’s.’ ‘Emergencée’ klonk heel toepasselijk voor mijn haar. Dus ik zat niet veel later alweer bij de kapper om mijn haar met dit goedje een opknapbeurt te geven, en kocht er een flesje bij om het ook eens thuis te doen.Nexxus Emergencée 1Hoe werkt het?
Dit spul is een conditioner die je na het wassen in je haar smeert. Maar dit spul is niet zomaar even een ‘conditioner’, zoals die te koop zijn in talloze drogisterijen. Nee, dit is echt anders. Dat kun je alleen al zien aan de ingrediënten. ‘Hydrolyzed Elastin’, ‘Collagen Amino Acids’ en ‘gelatin’ klinken in elk geval ‘elastisch’. Het ziet er ook niet uit als een gewone conditioner, ruikt er niet naar – het ruikt zelfs niet lekker – en het voelt ook niet zo. Ook niet als je het eruit hebt gespoeld. Het is een soort gel, die plakkerig wordt zodra je het in je handdoekdroge haar smeert – pluk voor pluk! – alsof je gewoon een tube lijm over je hoofd hebt leeggeknepen. Terwijl je het in laat trekken (let op: op de verpakking staat 1/2 minuten, maar mijn kapper liet het er rustig een half uur in zitten en liet het drogen onder een föhn/warmtekap om het beter zijn werk te laten doen, zo doe ik het dus ook), wordt je haar heel hard. Deze ‘hardheid’ is een graadmeter voor de conditie van je haar; hoe harder je haar, hoe erger het eraan toe is. Na een paar keer gebruiken zul je merken dat je haar steeds minder snel hard wordt, of zelfs helemaal niet meer, en dat is dus een goed teken. Dat mijn haar de eerste keer werkelijk overal knoerthard werd was niet zo verbazingwekkend. Alsof er een flinke zooi extra strong gel in mijn haar was gesmeerd. Na die eerste behandeling merkte ik niet direct iets, dat is het gekke. Mijn haar voelde helemaal niet zachter dan anders, verwacht dat dus ook niet meteen! Maar op de lange termijn…!Nexxus Emergencée 2Op een dag stond ik mijn haar te borstelen voor de spiegel. Ik had intussen zo’n drie, misschien vier behandelingen achter de rug en ik geloofde mijn ogen niet! Ik merkte wel al dat mijn haar gedurende het intrekken niet meer zo hard werd als die eerste keer. Maar nu ik voor de spiegel stond zag ik mijn haar letterlijk weer op-en-neer bewegen tijdens het borstelen. En het glansde. En mijn haar had weer z’n natuurlijke slag terug. Verrek! Dat kon maar één ding betekenen: de elasticiteit was terug. Mijn haar opnieuw verven durfde ik voorlopig niet meer, ik heb na die ene mislukking jaren en jaren mijn haar gekleurd met veilige spoelingen, net zolang tot mijn beschadigde haar eruit was gegroeid. Maar echt beschadigd was het eigenlijk al lang niet meer; ondertussen zag mijn haar er gewoon al prima uit. Gezond, glanzend, krullend, zoals vanouds.Nexxus Emergencée 3Echt, geloof me. Geen enkel merk heeft iets wat op dit spul lijkt, dus stop met zoeken naar iets vergelijkbaars. DIT herstelt je haar écht en DIT is het enige spul dat helpt bij hopeloos beschadigd haar. Dat kan toch niet? Beschadigd haar herstellen? Zou je inderdaad denken en dat dacht ik dus ook. Maar ik heb het bewijs gezien en sindsdien ben ik overtuigd. Dit is mijn holy grail, die inmiddels jammer genoeg niet meer in kapperszaken te vinden is (mijn kapper wist wel precies wat ik bedoelde toen ik ernaar vroeg want ik was niet de enige klant die ervoor belde – zegt genoeg), maar het geweldige goedje is godzijdank nog wel te bestellen via arenahairshop.nl

Nexxus Emergencée 4Emergencée in mijn haar gesmeerd, droog geföhnd en nu lekker lang laten intrekken.

Nexxus Emergencée 5Het kost even wat, € 24,95 voor 100 ml, maar het is het meer dan waard! Ik heb dik, lang haar en kan er circa drie behandelingen uithalen. Je kunt het ook gebruiken vóór je je haar gaat verven, als een soort buffer/bescherming voor je haar. Kortom: kan jouw haar wel een flinke opknapbeurt gebruiken? Haal dit in huis!

*Inmiddels is mijn kapsel alweer jaren blond. Zélf geverfd!*

Aanbevolen artikelen

28 Reacties

 1. Dat klinkt wel echt heel erg goed zeg, alleen vind ik het toch wel een beetje aan de prijs

  1. Het is niet goedkoop idd, maar het is het zo waard omdat het echt goed werkt op de lange termijn. Het resultaat is ook niet iets tijdelijks, zoals ‘gewone’ conditioners. Nee, ik heb er geen aandelen in. 😉

   1. Hoi Yvonne,

    Ik ben opzoek naar dat product van Nexxus emergencee restorative strength treatment maar krijg the horen dat dat niet meer in Nederland wordt verkocht. Ik wil namelijk echt het proberen heb namelijk erg veel last beschadigd haar
    Kunt u mij aangeven waar ik het wel kan kopen?

    Groeten,

    1. Dat klopt! Helaas niet meer te koop. Balen! Maar ik heb inmiddels een alternatief gevonden die precies zo werkt, op basis van Hydrolyzed Collagen (proteïnen). Nog plakkeriger dan Emergencee maar werkt fantastisch. Het is Aphogee Two step Protein Treatment. Te bestellen bij http://www.devine-beauty.com!

     1. Werkt dit echt? Hoe moet je dit gebruiken? Heb min haar laten verven in een dure salon ( niet betaald) en nu voelt het als het nat is aan als elastiek/kauwgum. Ik hoop dat ik hiermee mijn haar misschien enigzins zou kunnen “redden”.

      Groetjes,
      Tamara

     2. Ik heb altijd Nexxus Emergencee gebruikt voor mijn beschadigde haar maar moeilijk verkrijgbaar in Nederland. Ik heb de Aphogee two step Protein treatment nu paar keer geprobeerd maar helpt niks. Baalde zo, maar gelukkig nu toch weer de Nexxus Emergencee kunnen kopen via Marktplaats! Zooooo blij 😉 Echt Top. Nieuwe verpakking, geconcentreerder maar werkt het zelfde zo niet beter lijkt.

 2. Ik ben hier heel erg benieuwd naar!

 3. Ik had er echt nog nooit van gehoord maar het klinkt echt als een topproduct.

 4. Klinkt heel goed en zou mijn haar ook denk ik best kunnen gebruiken alleen die prijs is nu even wat te hoog voor mij.

 5. Nog nóóit van gehoord, maar je bent wel erg positief. Ik zal het zeker onthouden! X

 6. Klinkt echt heel erg goed! Op dit moment is mijn haar volgens mij wel in goede conditie, maar mocht dit gaan veranderen ga ik hier toch eens naar kijken.

 7. Hi, ik heb dit vandaag besteld ik had me haren boven kant in hilights laten verven maar als ik me haar was is de blonde plukjes een beetje elastisch het breek niet zal die nexxus daar ook tegen helpen ??

 8. Hoi!
  Ik heb veel gelezen over dit product en ben nu al een tijdje opzoek naar een adres waar ik dit kan bestellen! Op de website die je aangaf kan ik het ook niet vinden, weet jij misschien een andere site waar je dit product kan bestellen?

  Alvast bedankt!

  X

  1. Nexxus Emergencee als je dat in typt bij marktplaats kan je ze vinden in heemskerk

   1. Via marktplaats niet in Heemskerk maar in Heemstede! Snelle verzending en alle Nexxus emergencee produkten te koop die Nexxus nu op de markt brengt. Mijn haar was zwaar beschadigd en is volledig hersteld. Goed spul dus!

 9. Hallo allemaal ! Ook voor mij niets anders meer als Nexxus haarprodukten ! Ook de theratin shampo en humectin conditioner zijn voor míjn haren ( geverfd en blonde punten) tot nu toe de beste produkten ooit gebruikt . Heb nu alles gekocht Om de collagene behandeling thuis te doen . Woon in Italië en heb voor één keer bij de vertegenwoordiger gekocht . Maar normaal bestel ik bij ; nexxusstore.be
  Ook op Facebook. Bij hun koop je alles online voor zeer gunstige prijzen. Hier betaal ik voor 300ml theratin shampo € 25 ,bij de nexxusstore voor 1 liter ( aanbieding) € 29 !!!!

 10. Ik heb altijd gekocht 500 ml voor 60 eu ik vind te duur voor weinig product

 11. Waar kan ik dit product bestellen? Ik ben hopeloos opzoek naar dit wondermiddel maar nergens meer verkrijgbaar! 🙁

 12. Waar is dit te koop???? Kan het echt nergens meer vinden!!! Graag reactie!!!

  Gr loes

  1. Ik ook niet!! Heb jij inmiddels dit ergens kunnen kopen?? Ik ben ook hard op zoek..

   1. Kijk op Marktplaats! Daar te vinden.

 13. Nexxus Emergencee is verkrijgbaar via Marktplaats.nl. Zo ook nog meer Nexxus stuff wat verder moeilijk of niet verkrijgbaar is! Goede prijs en service.

 14. geachte

  helpt dit ook voor mensen die hun haar vaak doen met een stijltang ?
  mijn haar is er spijtig genoeg van kapot aan het gaan terwijl ik niet kan zonder mijn stijltang :/
  is er eventueel ook een schampoo voor

  1. Ja daar werkt necxus emergencee treatment super voor. 4 kleine flesjes voor 4 behandelingen dus je kan even voort! Ik heb het gevonden op Marktplaats. Ze sturen het toe of je kan het ophalen in Heemstede

 15. Hallo all,

  Ik had 10 jaren mijn eigen salon in Nederland. Daar heb ik altijd met Nexxus gewerkt. Nu ik al 18 jaren in Suriname woon heb ik altijd Nexxus voor eigen gebruik, Sinds november 2016 ben ik uiteindelijk weer begonnen met mijn eigen salon en ik gebruik het ook voor mijn klanten. Nexxus Emergencee treatment is niet meer weg te denken. Het werkt echt ontzettend goed, Ik gebruik ook de Shampoo`s en conditioner. Jammer genoeg is het niet in Suriname te vinden maar ik bestel de producten vanuit Amazone in USA online.

  Toen ik vertrok naar Suriname heb ik Nexxus in USA benaderd om distributeur te worden. Er zijn weinig professionele producten en kappers die de klanten tevreden kunnen stellen. Helaas vonden zij Suriname te klein om te kiezen voor een distributeur/groothandel. Dat wel te begrijpen is. Ondanks dat, heb ik al een aantal klanten die het gebruiken en ook de producten bestellen. Ik hoop ooit de producten te kunnen verkopen in de salon tegen gereduceerde prijzen.

 16. Hallo, weet iemand waar dit nu te koop is? Misschien heeft het een nieuwe verpakking in de tussentijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *