De wintertuin: zo ziet ‘ie er altijd zomers uit

De winter. Hartstikke knus, maar wat ziet de tuin er in de winter altijd “belabberd” uit. Kale bomen, dorre planten en een gazon dat er als een slagveld bij ligt. Baal jij van je tuin tijdens de wintermaanden? Met onderstaande tips zorg je er voor dat jouw tuin er altijd helemaal op en top bij ligt, zelfs in de winter.

Neem “seizoensonafhankelijke planten” of kunstplanten
Viooltjes en lavendelplanten liggen er prachtig bij als de zon schijnt. Maar als regen en vorst de overhand nemen tegen het einde van het jaar, ziet de tuin er met de afwezigheid van deze fleurige planten ineens een stuk minder florissant uit. Je kan ervoor kiezen om kunstplanten te nemen in de tuin. Die zijn immers bij alle weersomstandigheden mooi. Vind je dat niets? Kies dan voor planten die geen moeite hebben met koning winter. Denk aan de Mahonia, Skimmia, Bergenia, Helleborus of – de naam zegt het al – Winterjasmijn. Vind hier meer over alle planten die de winter glansrijk doorstaan.

Een kunstgazon
Heb je moeite met je gazon? Omdat het eigenlijk maar af en toe oogt zoals je graag wilt dat het oogt? Dan is het tijd voor je om voor een kunstgazon te kiezen. Kunstgras heeft immers geen moeite met vorst, regen, blubber of wat dan ook: het ziet er altijd mooi groen en gezond uit. Wat voor jou? Hier vind je alle informatie over kunstgras die je nodig hebt om een keuze te maken!

Onderhoud, geen ontkomen aan!
Of je nu winterbestendig planten, kunstgras, natuurgras, viooltjes of wat dan ook hebt in je tuin; onderhoud plegen aan je tuin zul je altijd moeten. Geen ontkomen aan. Maar vanzelfsprekend is de onderhoudstijd die je aan kunstgras of winterbestendige planten kwijt bent, aanzienlijk minder dan bij natuurgras bijvoorbeeld. Dikke pakken sneeuw ruimen om je gazon niet te laten stikken? Niet meer nodig! Je gazon bemesten zodat het sterker is wanneer koning winter het gras betreedt? Niet meer nodig. Bladblazen zodat het gazon nog kan luchten in de winter? Niet meer nodig.

Al met al kun je met kleine ingrepen je tuin een stuk gemakkelijker inrichten zodat je er geen omkijken meer naar hebt.

*Dit artikel is een inspirerende samenwerking.

1 reactie

  1. zegt:

    De winter geeft je weinig kleur maar als het dan gesneeuwd heeft krijg je toch ook wel een heel mooi beeld vind ik.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *