Mijn wenkbrauwen routine stap voor stap

Persoonlijk vind ik wenkbrauwen het belangrijkste onderdeel in mijn make-up routine. Ik doe zelf mijn wenkbrauwen epileren met touw & pincet, ik knip ze en ik teken ze natuurlijk in! Vandaag laat ik jullie precies zien wat mijn wekelijkse wenkbrauw routine is.

Laten we beginnen met epileren; ik heb van te voren wel al een dagcrème op gedaan omdat ik een vrij droge huid heb en ik anders schilfertjes ga krijgen. Met het aanbrengen doe ik deze ook over mijn wenkbrauwen.

Vervolgens pak ik mijn touw, ik laat jullie niet uitgebreid zien hoe dit werkt, ik sta namelijk niet in voor de gevolgen die kunnen ontstaan. Als je deze handeling niet goed onder de knie hebt kun je namelijk zo maar eens de helft van je wenkbrauwen verwijderen… en gaten in onze wenkbrauwen is iets wat we natuurlijk niet willen. Ongetwijfeld zit er een kapsalon (meestal doen Turkse vrouwen dit) bij jou in de buurt die dit voor een prikkie kan doen! Ik adviseer je om daar langs te gaan.

Hier een voor en na shot:Ik zelf hoef geen hele “clean” wenkbrauwen, ik vind het belangrijkste dat de vorm er goed in zit en dat de meeste wenkbrauw haartjes verwijderd zijn. Dat er hier en daar nog eentje zit vind ik persoonlijk geen ramp. Je zult op de foto’s dan misschien nog wel iets aan dons o.i.d. zien zitten.

Wat het voordeel is aan epileren met touw is;

  • De haren blijven langer weg.
  • Ze groeien niet stugger terug.
  • Je kunt hele strakke lijnen maken.
  • Je verwijdert (indien gewenst) ook alle donshaartjes.

Het grootste nadeel dan wel is dat dit misschien iets gevoeliger is. Als iemand anders mijn wenkbrauwen epileert heb ik hier totaal geen last van, dan vind ik het zelfs prettig. Maar zodra ik het zelf doe, vind ik het beide naar; zowel pincet als met touw.

Vervolgens ga ik mijn wenkbrauwen intekenen: Ik begin bovenaan en trek een lijn naar het puntje van mijn wenkbrauw. Deze staat gelijk aan je neusvleugel.

Dan vind ik het fijn om vervolgens aan de onderkant van mijn wenkbrauw een lijntje te maken. Vervolgens trek ik een lijntje aan de bovenkant, zo heb ik mijn vorm bepaald. Het begin van mijn wenkbrauw laat ik dus nog iets vrij, ik vind het niet mooi als deze heel hard aangezet is. Ik ga daarna mijn wenkbrauwen inkleuren, maar ook hierbij blijf ik van de aanzet af. Wat ik doe is, ik pak een klein wenkbrauw borsteltje en “wiggle” hiermee op de aanzet van beneden naar boven, zodat het product daar lichtjes verspreid.

Als aller laatste breng ik nog een concealer aan, om het allemaal nog net ietsje strakker te maken. Maar deze stap zou je ook makkelijk over kunnen slaan!

Liefs,

Shannen

Shannen van de Ven

Mijn naam is Shannen van de Ven (1995) en mag met regelmaat artikels schrijven voor Beautytopia. Ik ben het trotse baasje van ( ja heb je even?) 2 konijnen, 4 cavia's en een kat. Een echte kinderboerderij op een tweekamer-appartement, haha! Ik woon samen met mijn vriend in het Brabantse Uden, en praat inmiddels met een licht-Limburgs zangerig stemmetje. Mijn vriend komt namelijk uit zuid-Limburg! Ik ben in 2013 afgestudeerd aan de Kappers Academie in Eindhoven, en heb daar het kappersvak in combinatie met visagie gedaan. In het dagelijks leven heb ik een part-time baan in een kapsalon, maar mijn echte passie ligt bij visagie. Ik ben dus heel blij dat ik mijn passie voor make-up producten kan uiten dmv reviews schrijven voor Beautytopia!

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *