Vrouwen en make-up

Waarom draag ik make-up?, is een vraag die ik mezelf zo nu en dan stel. Vind ik het daadwerkelijk echt mooi? Is het een verwachting vanuit de maatschappij dat wij vrouwen make-up moeten dragen? Zijn wij vrouwen zo geprogrammeerd? Is het de invloed vanuit de televisie en bladen? Is het het beeld dat beroemdheden geven met hun perfecte make-up dat ervoor zorgt dat wij er ook zo uit zouden willen zien? Zorgt make-up er echt voor dat wij ons beter en zelfverzekerder voelen? Of maken wij vrouwen ons op voor het andere geslacht? Voor mij was dit een reden om op onderzoek uit te gaan en in mijn omgeving navraag te doen. En de uitkomst wil ik graag met jullie delen.

Bijna iedere vrouw draagt make-up. De een wat meer dan de ander. De een houdt van felle kleuren terwijl een ander meer van ‘nude’ houdt. Het reden waarom dames make-up gebruiken verschilt per persoon. Waar de een make-up gebruikt om er zakelijker uit te zien gebruikt een ander make-up om er verleidelijk/sensueel over te komen. Maar over het algemeen wordt make-up gebruikt om er ‘mooier’ uit te zien. Om de mooie kenmerken in je gezicht te benadrukken en de minder mooie te verdoezelen. Met make-up kun je een bepaald beeld van jezelf creëren.

Vraag je aan willekeurige dames wat de reden is dat zij make-up gebruiken dan krijg je verschillende antwoorden. Maar volgens velen zijn bovengenoemde redenen het doel om make-up te gebruiken. Maar niet voor iedere make-upgebruiker zijn dit de hoofdzakelijke redenen. Oudere vrouwen benoemen het verdoezelen en benadrukken van kenmerken de belangrijkste reden om make-up te gebruiken. Terwijl een jonge dame dezelfde make-up gebruikt om er enigszins ouder uit te zien.

Veel vrouwen kunnen zonder make-up door het leven gaan maar een kleine groep geeft ook aan niet zonder te kunnen. Kunnen wij hier dan spreken over een obsessie? Hebben wij vrouwen bewust of onbewust in ons achterhoofd toch het idee dat wij er niet uit zouden zien zonder make-up?

In het dagelijkse leven gebruik ik naast mascara en oogpotlood geen andere vormen van make-up. O ja, lippenbalsem behoort ook tot mijn make-up-assortiment. Maar goed, persoonlijk gebruik ik geen make-up omdat ik dat simpelweg niet nodig vind. Maar dit wil zeker niet zeggen dat ik make-up niet mooi vind. Integendeel, bij veel dames vind ik make-up prachtig staan. Zolang make-up correct opgebracht wordt is het mooi. Maar helaas moet ik ook toegeven dat niet iedere vrouw naar mijn mening op een juiste manier make-up weet aan te brengen. Bijvoorbeeld wanneer het als schmink gebruikt wordt. Of dat dames de plank totaal misslaan door gebruik van verkeerde tinten foundation. Make-up heb je in alle kleuren van de regenboog en juist daarom is het erg belangrijk dat je weet welke kleuren bij jou passen.

Make-up behoort simpelweg in onze samenleving en je ontkomt er praktisch niet aan. Het is, naast kleren, schoenen en haarproducten een product waar vrouwen veel te veel geld aan uit geven. Omdat vrouwen van nature naar perfectie streven, in dit geval om er zo mooi mogelijk uit te zien, speelt de cosmetica-industrie hier dik op in. Want met make-up kun je oneffenheden verbergen of op zijn minst verminderen. Iedere vrouw bezit een natuurlijke schoonheid; gebruik daarom make-up om hier de nadruk op te zetten en niet om achter te schuilen. Gebruik met mate make-up en wees ook bewust van jouw eigen natuurlijke schoonheid.

Question: Als vrouw zijnde is het jouw plicht om jezelf mooi op te maken, niet alleen voor je partner maar ook voor jezelf en je omgeving. Mee eens?

It is your duty to make yourself beautiful and eye-catching!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *