Vrouwen en hun liefde voor schoenen

Dat vrouwen van schoenen houden is al lang geen geheim meer. En dat de meeste vrouwen meer schoenen hebben dan ze eigenlijk nodig hebben mag duidelijk zijn.

De liefde tussen de vrouw en haar schoenen is een geval apart. Echte schoenliefhebbers worden er bij het langslopen als het ware naar toe getrokken. Al vanaf het moment dat je stil staat om naar dat ene prachtige paar schoenen te kijken, hoor je in je achterhoofd een stemmetje fluisteren dat je er al zoveel hebt en je deze paar echt niet nodig hebt. Maar je liefde voor schoenen is groter en je gevoel zegt je dat je ze moet hebben, want ja, het zou prachtig staan bij dat ene jurkje dat je onlangs aangeschaft hebt. Voor veel vrouwen bepaalt uiteindelijk de prijs of de liefde tussen hen en dat ene paar schoenen wederzijds is of niet. Voor sommige betekent het daarom alleen kijken, maar anderen laten zich niet door de prijs tegenhouden.

‘Je kunt nooit te veel schoen hebben’, rollen er geregeld uit de mond van een ware schoenenfreak. Maar laten we eerlijk wezen, wat doen vrouwen met een enorme collectie aan schoenen? De schoenenindustrie staat niet bepaald stil en verschijnt er om de haverklap een nieuw model, zo niet een nieuw merk. Een nieuw model of merk betekent een nieuwe aankoop. Veel van de tientallen schoenen belanden derhalve na twee of drie keer dragen ergens in de kast om vervolgens als souvenir gekoesterd te worden. En er afstand van doen blijft een moeilijke opgave ook al is desbetreffende paar schoenen al maanden tot jaren niet gedragen.

Vrouwen houden van schoenen, maar er zijn enkelen die niet veel met schoenen hebben en wellicht deze alleen dragen omdat ze niet op blote voeten kunnen lopen. Liefde voor schoenen heb ik niet en de kans dat je mij op hoge pumps zal zien is nihil. Wel vind ik ze mooi om ernaar te kijken maar niet om aan mijn voeten te hebben. Ik ben dus geen schoenenfreak en koop ook echt niet vaak nieuwe schoenen.

Q:Hoeveel schoenen heb jij? Hoe vaak per jaar koop jij nieuwe schoenen voor jezelf?

2 reacties

  1. Debby zegt:

    Leuk artikel.
    Ik koop den ik om de 3 maanden wel een schoen. Ik heb voldoende schoenen, genoeg afwisseling, maar ik b;ijf mooie tegenkomen en dan moet ik het hebben. Ik denk dat ik wel een schoenfreak ben.

  2. Jamilia zegt:

    Ik heb niet echt een vaste tijd om schoenen te kopen, het verschilt bij mij nogal. Als ik een mooie schoen zie moet ik hem hebben… Maar achteraf heb ik soms wel eens spijt van mijn aankoop. Ik denk wel dat ik een schoenenmerk ben ja!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *