Teletubbies baby maakt zichzelf bekend

Heb jij jezelf ook weleens afgevraagd wie die schattige giechelende zon-baby uit het welbekende kinderprogramma Teletubbies is? Wij en vele anderen hebben dit ons vele jaren afgevraagd. Tot voor kort wist geen buitenstaander wie de persoon achter het zonnetje was. Maar het zo lang goed bewaarde geheim is inmiddels geen geheim meer want de baby in de populaire kindertv-show heeft zichzelf eindelijk bekend gemaakt.

Sinds 1997 zijn er miljoenen kinderen met Tinky Winky, Dipsy, Laa-Laa en Po opgegroeid. En het neerkijkende giechelende zonnetje hoort hier ook helemaal bij. De Teletubbies zijn in de kinderprogrammawereld niet meer weg te denken en hun succes is nog steeds ongekend. En terwijl BBC zich voorbereidt op het maken van 60 nieuwe afleveringen heeft de lachende zon, die in alle 365 afleveringen schittert, zichzelf onthuld als Jess Smith.

Ze was pas negen maanden oud toen ze een van de meest bekende gezichten op de Britse televisie werd. Jess Smith is inmiddels 19 jaar en is eerstejaars dansopleiding-studente aan de Canterbury Christ Church University. Na haar eerste week op de universiteit werden de studenten gevraagd om iets over zichzelf te vertellen dat niemand anders zou vermoeden. Na wat terughoudendheid die aan verlegenheid te wijten is zei ze uiteindelijk: “Ik dacht dat ik het net zo goed kon vertellen aangezien ik de komende drie jaren met hen zal doorbrengen.”
Teletubbies Jessica Smith
Vervolgens postte ze op Facebook: “Ik heb dus onlangs mijn 19e verjaardag gevierd en na veel nagedacht te hebben, heb ik besloten dat het tijd is om het aan iedereen te vertellen. Ik hield het verborgen maar na veel aanmoediging van mijn vrienden op de universiteit heb ik het vertrouwen gekregen om ermee uit te komen. Ik ben de zon van de Teletubbies. Er zijn nogal wat mensen die doen alsof zij ‘de zon’ zijn, maar alleen ik kan je het echte verhaal vertellen.”

Tijdens een bezoekje met moeder, Anji Smith, in het Edenbridge Ziekenhuis waar Jess gewogen werd, werd ze door een verpleegster die door Ragdoll Productions gevraagd was vrolijke baby’s te vinden, op de lijst gezet.

Mevrouw Smith zei dat het nooit de bedoeling was dat het een groot ding zou zijn: “Het was gewoon iets wat een beetje anders was om te doen en we hadden niet verwacht dat het zo groot zou worden. Ze plaatsten haar gewoon voor de camera en ze lachte en glimlachte gewoon maar naar haar vader.”

“We hoorden er niets meer over totdat we, toen ze 18 maanden oud was, een brief kregen dat ze uitgekozen was. Het was echt raar om haar op de televisie te zien.”

Jess werd voor het filmen in een hoge stoel gezet zodat ze neer zou kijken als de zon. Haar meubels bezorgende vader Bill maakte haar aan het giechelen door achter de camera met een teddybeer te spelen. Aangezien niemand het grote succes van het kinderprogramma kon voorspellen ontving het gezin voor hun bijdrage destijds slechts 250 pond en kregen zij een doos met speelgoed mee naar huis.

Bron: telegraph

Nicky

Ik ben Nicky, de trotse moeder van vijf kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl Ik ben een thirty-something watervrouw (lees: waterman) en een ware nail-addict. Van lekker vrouwelijke geuren kan ik maar niet genoeg krijgen en ik ben nog steeds op zoek naar mijn perfecte kleur lipstick.

Aanbevolen artikelen

4 Reacties

  1. Wat een leuk en interessant artikel! De zon ken ik nog wel ja, van de Teletubbies! 🙂 Leuk om haar nu in het echt te zien!

  2. Wat leuk dat ze zich bekend heeft gemaakt! Ik vroeg mij altijd al af wie die baby nu was!

  3. Wat grappig, zeg! Maar eigenlijk is ze dus afgescheept met een fooi!
    Als je bedenkt hoe wereldwijd bekend de Teletubbies zijn!

  4. Wat super grappig zeg om het verhaal daarover te lezen! Ik keek vroeger ook altijd teletubbies, dus vind het echt raar om terug te zien haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *