Swatches Essence nagellakken Just happy! en Pretty You!

Hoe dol ik ook ben op nagellakken, er zullen altijd wel nagellakmerken zijn waar ik zelden naar om zal kijken. In het algemeen zijn dit vaak de budgetmerken. Zo is Essence bijvoorbeeld een budgetmerk waar ik nooit naar grijp, niet omdat ze geen mooie kleuren hebben, want dat hebben ze, maar simpelweg omdat ik warm noch koud van dit merk word. In mijn gehele stash van over de 350 lakken kun je de lakken van Essence op één hand tellen.

Ondanks dat ik dus niets met de lakken van Essence heb, besloot ik begin van de week twee lakjes van dit merk mee te nemen. Mede dankzij de 1+1 actie van Kruidvat, moet ik er eerlijk bij vermelden. Aangezien ik al lange tijd geen lakjes van Essence uitgeprobeerd heb ben ik benieuwd of mijn mening over dit merk na dit tweetal nodig bijgesteld moet worden.Essence nagellakken Just happy! en Pretty you! 2Essence nagellakken Just happy! en Pretty you! 3Uit de huidige limited edition Essence Trend Edition ‘Happy Girls are Pretty’, dat een zestal lakjes bevat, nam ik de twee kleurtjes die mij het meest aanspraken mee. Dit zijn 04 Just happy!, en 05 Pretty you! Just happy! is een dusty pink oftewel klassiek oudroze kleurtje en Pretty you! een elegant beige lakje waar ik wel erg nieuwsgierig naar ben.Essence nagellakken Just happy! en Pretty you! 4De lakjes zouden volgens Essence coole effecten hebben, variërend van regulier tot satijn. Dit tweetal behoort tot de categorie regulier en dat vind ik prima.

essence Just happy! nagellak
Essence 04 Just Happy!
essence pretty you! nagellak
Essence 05 Pretty You!

Beide kleuren zijn simpel, dat wil zeggen dat er geen toegevoegde poespas of wat dan ook erin zitten verwerkt en daar houd ik nou eenmaal van. Beide lakjes hebben een mooi glossy finish en dekken bij mij redelijk goed. Just happy! dekt volledig na drie laagjes terwijl Pretty you! genoegen neemt met twee dikke laagjes. De dekking van de lakjes is wat mij betreft het enige echte minpunt aan dit tweetal, ik had graag willen zien dat ze na twee laagjes een volledige dekking hadden. Voor de prijs van € 1,89 (in mijn geval 2 voor die prijs) vind ik beide lakjes goed geslaagd! De kleurtjes zijn leuk, je moet ervan houden, de kwasten zijn redelijk fijn in gebruik en de kwaliteit is ook goed.Essence nagellakken Just happy! en Pretty you! 5Of mijn mening over dit merk veranderd is? Jazeker! Voor het geld dat je ervoor betaalt zijn het goede lakken maar favoriet zullen ze niet worden. Wel tovert dit tweetal dankzij hun kleur en hoogglansfinish enigszins een glimlach op mijn gezicht. Een geweldig dekking, zoals Essence beweert, vind ik ze echter niet hebben. Het merk is, denk ik, vooral voor jonge meiden erg leuk. Dit tweetal vind ik echter leuk genoeg om vaker te dragen.

De Essence limited edition ‘Happy Girls are Pretty’ is tot halverwege oktober verkrijgbaar. Voor een potje met 8 ml inhoud betaal je €1.89.

Wat vind jij van dit tweetal en de andere kleurtjes uit de collectie?

Over de auteur

Ik ben Nicky, de trotse moeder van vijf kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl Ik ben een thirty-something watervrouw (lees: waterman) en een ware nail-addict. Van lekker vrouwelijke geuren kan ik maar niet genoeg krijgen en ik ben nog steeds op zoek naar mijn perfecte kleur lipstick.

5 reacties

 1. zegt:

  Hey Nicky,

  Eerlijk gezegd heb ik zelf ook bijna geen lakjes van Essence haha, maar Just Happy vind ik wel erg mooi hoor :), de kleur vind ik echt super.

  Liefs!

 2. Van Essence heb ik geen lakjes. Van deze twee vind ik Essence 04 Just Happy! het mooiste.

 3. Vind het toch een leuk merk al ben ik niet jong meer te noemen. Het zijn beide leukerds hoor.

 4. Allebei leuk! En ik vind het flesje, door het lettetype, ook lekker vrolijk.

 5. zegt:

  Ik vind het mooie kleurtjes, maar bij zulke lichte kleurtjes heb ik altijd schrik voor de dekking. Ik vind Essence verder ook niet heel bijzonder, al zijn hun glitters en topcoats wel leuk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *