Stelling #3 nepmerkkleding

Het is bijna einde zomervakantie en veel Nederlanders komen deze of aankomende week terug van vakantie. Het staat bekend dat een groot groep vakantiegangers nagemaakte exclusieve merken van hun vakantie naar huis meenemen. Tot kort kreeg je, wanneer ze je op Schiphol ermee betrappen, naast dat de goederen afgepakt worden ook nog eens een boete. Nu is het zo dat je geen boete meer krijgt als je op Schiphol wordt betrapt. Het Openbaar Ministerie is daarmee gestopt omdat het ‘te veel rompslomp’ oplevert. Vanaf nu hoeft de nepkleding alleen maar worden ingeleverd. Bij meer dan 50 producten volgt nog wel een boete.

Wat vind jij hiervan? Vind jij dat nagemaakte aankopen vanuit het buitenland gewoon Nederland in mogen zonder dat deze afgepakt mogen worden?

Bron foto

6 reacties

 1. Mensen gaan die kleding dan waarschijnlijk verkopen en dat vind ik eigenlijk niet kunnen. Je hebt daar geen toestemming voor en het is heel flauw tegenover de ontwerper. Ik vind dat je voor eigen gebruik wel nagemaakte aankopen naar Nederland mee mag nemen, maar verder niet. Daarom vind ik het ook goed dat je een boete krijgt als je er meer dan 50 meeneemt. Eigenlijk zouden ze gewoon een maximum van 2 of 3 shirts moeten accepteren en de rest afpakken of zo.

 2. Zolang het om gewoon zelf te dragen is, dan vind ik het wel oke (behalve dan dat nep designer kleding er vrij belachelijk uitziet, maar goed, ieder zijn ding). Maar als het om te verkopen is en geld mee te verdienen is, dan kan het natuurlijk helemaal niet.

 3. zegt:

  Ik vind nep merkkleding sowieso niet zo heel mooi..

 4. zegt:

  ik vind het okay als mensen een paar dingen kopen voor zichzelf, maar niet een massive load om door te verkopen!

 5. zegt:

  Zoals femketje al zegt, een paar spullen voor jezelf is goed, maar niet om door te verkopen.

 6. zegt:

  ikzelf heb het niet zo op nepkleding, koop dan eentje zonder het merklabel, maar ik vindt dat je niet 1 stuk van een persoon zou moeten afpakken(hij/zij heeft er toch voor betaal) maar handels zeker aanpakken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *