Stapelreview – Make Up Academy – MUA

Vandaag review ik vier producten van MUA  – Make Up Academy. De mega volume mascara, de Intense Kisses High Intensity gloss, een Trio Eyeshadow Palette en het Eye Shadow Matte Palette.  Ik ben dol op make-upmerken die niet alleen goedkoop maar ook nog eens goed zijn. Geldt dat ook voor deze producten? Ik zet wat foto’s op een rij met mijn commentaar!

mua Eye Trio TheatricsAllereerst dit mooie trio-palette genaamd Eye Trio Theatrics. Moet je toch eens kijken; zijn de gemêleerde bolletjes niet beeldschoon? Het lijken wel planeten!mua Eye Trio Theatrics swatchesDe pigmentatie is ook helemaal prima, ze geven goed kleur af en de glans vind ik heel mooi.mua Matte paletteDan het volgende Eye Shadow Palette, de matte palette. Dit zijn allemaal matte kleuren, en wat voor een kleuren! Prachtig; hier kun je alle kanten mee op en veel verschillende ooglooks mee maken. Het voordeel van mat is dat dit heel geschikt is voor overdag of voor een rijpere huid. Glans accentueert immers eventuele fijne lijntjes.mua Matte palette swatchesIk ben heel tevreden met dit palette! Wel vind ik dat de pigmentatie iets beter had gekund. Het pakt wel voldoende (vooral de donkerste tinten), het is dus zeker niet slecht, maar het valt me op dat glans-oogschaduws op de een of andere manier meestal meer kleur afgeven. De lichtste tint van het bovenste rijtje helemaal links, past perfect bij mijn huidskleur.mua Matte palette ooglookIk heb er een ooglook mee gemaakt: op het wenkbrauwbot zit de lichtste kleur, de meeste linkse van de bovenste rij. In de arcadeboog heb ik de meest rechtste kleur van het bovenste rijtje gebruikt en deze later intenser gemaakt met de meest linkse kleur van de onderste rij. Langs mijn bovenste wimperrand heb ik een oogpotlood aangebracht en vervaagd met de middelste kleur van de onderste rij. Langs mijn onderste wimperrand heb ik dat zonder oogpotlood gedaan.mua Intense lipglossEen mooi opgemaakte mond maken het geheel natuurlijk pas echt af. Veel lipglosses zijn niet zo heel sterk gepigmenteerd omdat ze meestal erg vet zijn. Ik vind dat reuze meevallen bij deze lipgloss, ik vind de pigmentatie prima! mua Intense lipgloss swatchesDe kleur blijft best lang goed zitten. De vettigheid verdwijnt snel maar ach, dat geldt eigenlijk voor alle lipglosses. mua Intense lipgloss lipsWat ik vooral fijn vind aan deze lipgloss is dat deze heel prettig aanvoelt op m’n lippen, alsof ik een verzorgende lippenbalsem op heb. Waar de meeste lipglossjes al snel wat stroperig, plakkerig en dik voelen, vind ik dat niet bij deze. Ik ben er tevreden mee! Je kunt de gloss mooi vervagen met je vingertoppen, zodat je een natuurlijk zweempje kleur en glans op je lippen krijgt. De applicator werkt ook fijn, ik kan de contouren van mijn lippen prima intekenen. mua Mega Volume Mascara BlackAls laatste de mascara. Hier kan ik heel kort over zijn: ik vind deze mascara geen aanrader. Het klinkt wat bot, maar ik vind ’m echt gewoon niet fijn. Er komt bijvoorbeeld nauwelijks iets vanaf. Ik heb het een paar keer geprobeerd, maar ik blijf erbij. Er komt niets af. Ik kan tig keer over mijn wimpers gaan met het borsteltje, maar er gebeurt niets. Daarbij vind ik de borstel persoonlijk te groot, waardoor er meer mascara rondom mijn ogen terechtkomt dan op mijn wimpers. Ik heb momenteel een budgetmascara van de Etos en die vind ik geweldig voor die prijs (Max Volume Mascara in de wijnrode huls). Ik had gehoopt dat deze mascara m’n favoriet zou overtreffen, maar nee. Ik blijf bij mijn vertrouwde Etos-mascara.mua stapelreview 1Samengevat kan ik zeggen dat ik blij verrast ben over alle producten, met uitzondering van de mascara. Ik vind de prijs-kwaliteitverhouding van al deze drie producten uitermate goed! De kleuren van beide palettes vind ik zeer mooi en gevarieerd, en voldoende tot zeer goed gepigmenteerd (dat laatste geldt vooral voor het trio-palette). Dus ja, ook hier geldt: goedkoop hoeft zeker niet altijd automatisch slecht te betekenen!

Matte palette: € 4,71
Mega Volume Mascara Black: € 3,53
Intense lipgloss: € 2,36
Eye Trio Theatrics: € 3,53

Aanbevolen artikelen

12 Reacties

 1. ziet er allemaal best goed uit 😀

 2. Wat een pigment komt er van de eyeshadows af, en al helemaal voor de prijs! Ik moet er precies toch eens gaan bestellen 😀

 3. Wat een leuke producten! Vooral die oogschaduw vind ik erg mooi!!

 4. Oh ik vind dat eerste palette heel erg mooi! 🙂

 5. Vind vooral de lipgloss een erg mooie kleur hebben! Jammer dat de mascara wat tegenviel, maar ik denk dat een goede mascara sowieso heel lastig te vinden is of je nu een dure of goedkope koopt 😉

 6. Vooral het eerste palette vind ik prachtig, hele mooie structuur en goede pigmentatie. Wauw!

 7. Hele mooie producten! Vooral het Eye Trio Theatrics palette vind ik zo mooi eruit zien.

 8. Super mooie producten! Ik vind de lipgloss mooi.

 9. De Eye Trio heeft verrassend goede pigmentatie en de lipgloss ziet er heel mooi uit.

 10. Die lipgloss vind ik er echt heel mooi uitzien zeg! Die kleur is gewoon ontzettend perfect hihi

 11. Ziet er goed uit, alleen jammer van de mascara!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *