Serie Aanrader | The passage

Ben jij groot fan van vampierenfilms en/of series? Kun je van het vampierengenre maar geen genoegen krijgen? Dan heb ik wellicht voor jou een top-serie om van te gaan genieten. Maak kennis met The passage, een serie dat jou meeneemt in een geheime overheidsinstelling waar wetenschappers experimenteren met een gevaarlijk virus dat kan leiden tot de genezing van alle ziekten, maar ook de potentie heeft om het menselijk ras uit te roeien.

The Passage

The Passage is zoals vele andere series op een boek gebaseerd, in dit geval het gelijknamige boek van Justin Cronin. De serie richt zich op het mysterieuze Project Noah, een mislukt experiment dat een genezing voor infectieziektes moest worden. Wat dus bedoeld was om mensen te genezen blijkt juist het tegenovergestelde te doen. Sterker nog het middel zorgt ervoor dat personen die hiermee ingespoten worden een soort vampier worden. En dan wel tot de zeer besmettelijke variant.  In de hoofdrol zien we Mark-Paul Gosselaar, die je vast en zeker nog wel kent als de populaire tiener Zack Morris uit Saved By The Bell.

Zoals bij iedere experiment heeft men voor Project Noah proefpersonen nodig. Hiervoor wordt in het geheim een groep ter dood veroordeelde gevangenen als gebruikt. In totaal worden 11 volwassenen met het virus besmet en omdat een jong persoon een beter resultaat zou geven word een jong weesmeisje (Amy) gerekruteerd. Voor het rekruteren van proefpersonen is Brad Wolgast, een voormalige FBI-agent die een dochter verloren heeft, verantwoordelijk. Wanneer hij, na het rekruten van het meisje, twijfels over Project Noah krijgt besluit Brad Amy te redden en met haar op de vlucht te slaan. Dit laat het team van Project Noah uiteraard niet zomaar gebeuren en wordt er een klopjacht op beide geopend. Wanneer men met de nodige geweld Brad en Amy oppakken wordt ook Amy met het virus ingespoten. Het duurt dan ook niet al te lang voordat ook Amy symptomen vertoont die erop wijzen dat ze aan het veranderen is.

Terwijl er proeven met de gevangenen worden uitgevoerd maken zij plannen om te ontsnappen. En wanneer dit hen lukt wordt het het begin van een vampieruitbraak, die een wereldwijde epidemie dreigt te worden. Dan blijft natuurlijk de vraag: gaat het Amy lukken de wereld van deze vampierenuitbraak te reden?

The passage seizoen 1 met 10 afleveringen is te zien via Fox en Ziggo. Er is inmiddels aangekondigd dat er jammer genoeg geen seizoen 2 gaat komen.

Houd jij ook van het vampierengenre?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *