S.O.S: Bikinishoppen

Nu de zomer er aan komt, begint het bij veel dames te kriebelen:  het strandseizoen komt er weer aan. Leuk, maar ook ieder jaar weer een gedoe. Want wat trek je dit jaar aan op het strand? Een goede bikini of mooi badpak hoeft niet veel geld te kosten, bewijzen deze aanbiedingen bij de Bijenkorf. Maar, hoe shop je nu de perfecte badkleding? Wij hebben een paar handige tips voor je!

Shop op een rustige dag
Ga niet op zaterdag, koopzondag of koopavond de stad in met het doel een bikini te kopen. Drukte is niet bevorderlijk voor je humeur, net als verkoopsters die geen tijd hebben of moeten graven naar de juiste maand. Ga lekker op een doordeweekse middag of ‘s morgens vroeg. Dan is het rustig in de winkels en heb jij alle tijd om te kijken en te passen. Bovendien heeft de verkoopster ook alle tijd voor je.

Shop online
Hoe rustig het ook is in een winkel, het licht in de meeste pashokjes blijft een killer. Online shoppen kan daarom een aanrader zijn. Bestel gewoon wat je mooi vindt en pas het lekker thuis voor de spiegel. Je stuurt terug wat je niet wilt houden en houdt de bikini of het badpak wat je echt mooi vindt. Het is bij online bestellen wel een aanrader om meerdere maten te bestellen, vooral als je twijfelt. Dat voorkomt frustraties.

Bikini shoppenKies het model wat bij je past
Een badpak, bikini of tankini? Kies voor datgene waarin je je het fijnst voelt en laat de trends voor wat ze zijn. Een leuk klein bikinietje kan supertrendy zijn, maar als je je er niet fijn invoelt, laat hem dan gewoon lekker in het rek hangen. De laatste jaren zie je weer steeds meer mooie badpakken, dus ook als je graag met wat meer stof op het strand ligt, kom je trendy voor de dag.

Let niet op de maat
Het gaat er niet om welke maat je hebt, het gaat erom dat je badpak of bikini goed zit. Je derrière met maatje 42 in een broekje maat 38 proppen is over het algemeen geen succes. Vaak lijk je zelfs dikker dan je eigenlijk bent. Pak gewoon de maat die je nodig hebt, ook als die groter of kleiner is dan je graag zou willen.  Wil je het echt niet weten? Gewoon het labeltje eruit knippen, dan wordt je er ook niet meer mee geconfronteerd.

Wees niet onzeker
Makkelijker gezegd dan gedaan: wees niet onzeker over je lichaam. Niet iedereen ziet eruit zoals Beyoncé of Doutzen Kroes. Dat hoeft ook helemaal niet. Je bent mooi zoals je bent, ook al ben je misschien dikker of dunner dan je eigenlijk zo willen zijn. Loop rechtop, lach en je bikini staat het allermooist!

3 reacties

  1. zegt:

    Ik vind nooit een leuke bikini haha

  2. zegt:

    Leuk artikel 🙂

  3. Ik hoef dit jaar niet te bikinishoppen. Heb nog drie of vier setjes liggen die ik amper gedragen heb. OEF! I hate bikini shopping… 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *