Review – Yves Rocher Sexy Pulp Mascara

Er zijn honderden, zo niet duizenden mascara’s maar er komen altijd weer nieuwe mascara’s op de markt die onze wimpers nóg dikker, nóg voller en langer zouden moeten maken. Met de nadruk op zouden, want zelden geeft een mascara het gewenste effect. Ik ben benieuwd hoe dat zit met de Sexy Pulp-mascara van Yves Rocher! Ik heb meerdere mascara’s geprobeerd maar ze hebben mijn favorieten nog niet kunnen verslaan (L’Oréal Lash Architect in de zilverkleurige huls en Etos Max Volume mascara in de bordeauxrode huls). Ik heb rechte, korte wimpers. Van een mascara verwacht ik dat het mijn wimpers iets omhoog duwt, en dat ik niet tig keer over mijn wimpers moet gaan voor er wat te zien is. Het moet mijn wimpers netjes scheiden of in elk geval mascara afgeven en ja, uiteraard moeten mijn wimpers iets langer lijken. En plakken ze ondanks zigzaggend aanbrengen toch iets aan elkaar, dan moet het spul niet dusdanig snel opdrogen dat ik ze niet meer kan separeren met een apart kammetje. De recensies op de site zijn zeer positief, dus dat biedt hoop.Yves Rocher Sexy Pulp Mascara 1Allereerst het borsteltje. Het borsteltje is extra groot en gevormd naar de ronding van het oog. Het sluit naadloos aan op de wimperrand, aldus Yves Rocher, zodat elke wimper één voor één meer volume krijgt. Persoonlijk heb ik juist liever een klassiek borsteltje. Ik heb niet veel met extra grote borstels, want dat geeft vaak een hoop geknoei. Dit borsteltje is best groot, maar niet overdreven groot, er valt goed mee te werken en het geeft geen kloddertjes naast mijn oog. Toch merk ik dat ik het lastig vind dat het borsteltje aan de buitenkanten dikker is dan in het midden. Juist met een smalle, dunnere punt kom ik gemakkelijker bij de kleinere haartjes in mijn binnenste en buitenste ooghoeken. Maar dat is wellicht persoonlijk. In eerste instantie lijkt de mascara de haartjes best goed te scheiden, maar als ik een extra laagje aanbreng (één laagje vind ik meestal nog niet veel effect hebben) dan plakken ze toch nog enigszins aan elkaar en krijg je toch een beetje dat spinnenpootjes-effect. De Sexy Pulp-mascara klontert niet, dat valt erg mee. Wel zie ik kleine ‘dingetjes’ zitten die aan mijn wimpers blijven plakken, waarvan ik denk dat het vezeltjes zijn (vezeltjes zijn heel kleine haartjes die je wimpers langer en voller maken). Het stoort niet.Yves Rocher Sexy Pulp Mascara 2Al met al is de Sexy Pulp-mascara van Yves Rocher absoluut geen slechte mascara, maar om heel eerlijk te zijn vind ik ‘m niet heel bijzonder ten opzichte van de vele andere en heeft ie helaas niet mijn favorieten overtroffen. Maar ik wil dan ook wel benadrukken dat ik heel lastige wimpers heb. Als je van jezelf al enigszins lange en gekrulde wimpers hebt, dan kan deze mascara dat nog eens extra accentueren, maar op mijn wimpers heeft het niet het gewenste effect. Met de veel goedkopere Etos Max Volume mascara heb ik mooiere wimpers dan met deze, die ook nog eens een stuk duurder blijkt te zijn.

Yves Rocher Sexy Pulp mascara kost € 17,90 en is verkrijgbaar in drie kleuren.

15 reacties

 1. Mooie mascara! Ik heb deze sinds twee weken en ben hier erg positief over; mooie donkere kleur zwart, geen klonters en na een paar keer krijg ik echt mega wimpers!

 2. zegt:

  Ik heb hier eens een sample van gehad geloof ik. Was niet erg onder de indruk.

 3. zegt:

  Ik gebruik altijd een mascara van Essence en die werken goed bij mij.
  Van me eigen heb ik lange wimpers en donkere (zwarte) wimpers, dus zoveel heb ik gelukkig niet nodig.
  Na 1 laagje zie ik al dat mijn wimpers lang zijn en nog zwarter zijn.
  liefs x

 4. zegt:

  Ik heb deze ook en ging hem ook reviewen ik vind hem zo goed deze mascara wat een geluk ik had hem ook nog eens gratis gekregen bij een bestelling =)

 5. zegt:

  Hmm, ik ben ook niet echt onder de indruk. Jammer! X

 6. zegt:

  Ik vind hem niet zo heel bijzonders eigenlijk. Ik vind zelf de mascara, de Falsh Lash Effect van Max Factor echt geweldig!

 7. Hmm, leuke mascara maar niet heel gaaf.. XoXo Helen

 8. zegt:

  Mooi, subtiel resultaat!

 9. zegt:

  Prima mascara, maar niet heel denderend inderdaad!

 10. zegt:

  Ik vind hem er best wel goed uitzien, maar ik zou er om eerlijk te zijn niet snel €17,90 voor over hebben. Dan kijk ik toch liever naar een goedkopere.

 11. zegt:

  Voor de prijs dat je ervoor betaal vind ik het resultaat nogal tegenvallen.

 12. zegt:

  Voor die prijs valt deze wel wat tegen vind ik. En je hebt gelijk met die vele goedkopere etos mascara krijg je ook een mooi resultaat! 🙂

 13. zegt:

  Wat een mooi resultaat! Al vind ik het ietwat prijzig…

 14. zegt:

  Hij ziet er op zich wel goed uit, maar ik heb wel eens fijnere mascara’s gezien.

 15. zegt:

  Ik heb best ook geen makkelijk wimpers, ze krullen niet van zichzelf. Ik denk dat deze voor mij iets te weinig effect zou geven. 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *