Beauty, Headlines beauty, beautytopia, dagcreme, gezicht, gezichtsverzorging, nachtcreme, reiniging, review, yves rocher

Review: Yves Rocher Nutritive Végétal

Elke droge huid heeft behoefte aan extra voeding. Vooral in de winterperiode heeft een droge huid veel te verduren: centrale verwarming, temperatuurschommelingen, droge lucht en ga zo maar door. Maar vaak bevatten gezichtscrèmes voor dit huidtype ingrediënten die de huid afsluiten, zoals paraffine. Yves Rocher heeft een lijn ontwikkeld speciaal voor dit huidtype: zónder parabenen, kleurstoffen en minerale olie, maar wel met plantensap uit de essenboom, macadamia-olie, karitéboter en hamameliswater uit biologische teelt, en ‘onder dermatologisch toezicht getest’. Dat laatste klinkt heel goed, maar dat zegt natuurlijk nog maar weinig, want elke huid is en reageert anders. Er kunnen 99 van de 100 vrouwen niet reageren op een bepaalde stof, maar net die ene wel. En daarbij kun je overigens ook reageren op plantaardige ingrediënten. Aangezien ik een droge huid heb, mocht ik drie producten uitproberen: de dagcrème, de nachtbalsem en de reinigingsgel. Hieronder ga ik vertellen wat ik van deze producten vind!

Nutritive Végétal dagcrème en Nutritive Végétal nachtbalsem

yves rocher nutritiveNormaal gesproken is er een verschil tussen een dag- of nachtcrème wat textuur betreft. Een nachtcrème is vrijwel altijd een stuk vetter dan een dagcrème. In dit geval viel me direct op dat zowel de dag- als nachtcrème vrijwel dezelfde textuur hebben. Ze zijn beide romig en dikkig, maar smeren gemakkelijk uit en trekken snel in, zonder een vettig laagje achter te laten. Dat vind ik heel fijn als het gaat om een dagcrème, maar een nachtverzorging mag van mij best vetter zijn dan een dagcrème. Ze voelen fijn aan en hebben beiden dezelfde, overigens zeer aangename en natuurlijke, zachte geur. Ondanks dat de nachtcrème niet zo vet is als ik had gewild, vind ik beide crèmes erg fijn en ik zou ze dan ook zeker aanschaffen zodra mijn huidige producten op zijn. Ook in de zomer zal een droge huid baat hebben bij deze producten, juist omdat beide crèmes snel intrekken maar toch voedend zijn.

nutritive yes rocherNadeel: de dagcrème bevat geen SPF; dus ik zou gedurende de zomer daarnaast nog wel een niet al te vette zonnebrandcrème voor het gezicht gebruiken om je huid te beschermen tegen UV-straling. ’s Winters, zoals nu, zou ik dan in elk geval een foundation gebruiken met een SPF erin.

Nutritive Végétal reinigingsgel49042

Deze gel bevat eveneens extracten van plantensap uit de essenboom, hamameliswater uit biologische teelt en daarnaast gezuiverd aphloïa-extract. Ook hier is de formule onder dermatologisch toezicht getest en bevat geen parabenen, minerale olie en kleurstoffen.

De reinigingsgel uit deze lijn heeft om heel eerlijk te zijn niet echt mijn voorkeur. Ik houd erg van reinigingsproducten die je gewoon met water kunt gebruiken, maar dan moeten ze wel schuimen en dat doet deze gel nagenoeg niet. Tenzij ik het met heel veel water vermeng in mijn handen, maar dan nóg schuimt het nauwelijks. Tijdens het reinigen heb ik daardoor het gevoel dat de gel het vuil niet goed ‘pakt’. En aangezien ik altijd foundation draag, moet een reinigingsproduct wel z’n best doen om dat vuil op te lossen. Ik moet er wel bij vermelden dat de hoeveelheid schuim niets zegt over de werking, maar toch geeft een beetje schuim bij mij net wat meer dat schone gevoel. Ik merk dat ik dat gevoel pas echt heb als ik mijn huid hiermee twéé keer achter elkaar reinig. Maar goed, ik gebruik dan ook wel foundations die goed blijven zitten en: mijn huid voelt na het reinigen echter wél heel zacht en fijn aan! Waar ik normaal nadien last heb van een trekkerig gevoel, heb ik dat absoluut niet na het gebruik van deze reinigingsgel. Dus als je het niet zo erg vindt dat een reinigingsproduct niet echt schuimt, en je hebt een droge, gevoelige huid, dan zou ik ‘m zeker aanraden.

Nutritive Végétal dagcrème: € 10,90 (op dit moment met 50% korting!)
Nutritive Végétal intens voedende nachtbalsem: € 11,90 (op dit moment met 50% korting!)
Nutritive Végétal reinigingsgel: € 6,90 (op dit moment met 50% korting!)

  1. Ik vind de producten eigenlijk allemaal wel erg goed klinken! Ik ben alleen toch altijd een beetje huiverig voor de gezichtsproducten van Yves Rocher, want ik heb toen de lijn voor de zeer gevoelige huid gekocht en mijn hele gezicht werd knalrood en begon enorm te branden.

  2. Fijne review! De producten klinken goed, al probeer ik Yves Rocher een beetje te mijden aangezien ze nu in China verkopen en dus niet meer dierproefvrij zijn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.