Review | W7 In the Buff Palette + ooglook

Het is hier ontzettend warm, en make-up op doen heeft eigenlijk geen zin. Ik loop daarom ookal 3 dagen rond met alleen het nodige; foundation, concealer, mijn wenkbrauwpoeder en mascara, en zelfs dat glijd met die warmte al van mijn gezicht af. Maar voor dit palette wou ik voor jullie wel een uitzondering maken!

Ik had zelf het W7 in the Nude palette al in mijn bezit, waar ik echter niet zo over te spreken ben. Ik weet niet waarom, maar de kleurtjes brengen nou eenmaal niet mooi aan op mijn ogen. Ze zijn ontzettend korrelig, en ik kan er gewoon niet echt mee overweg. Als ik dan naar andere bloggers kijk snap ik niet waarom ik er zo’n moeite mee heb, hun bestempelen dit palette namelijk tot “Goede Dupe voor het Urban Decay Naked Palette” die ik ook in mijn bezit heb. De kleurtjes komen wel degelijk overeen, maar de kwaliteit is verre weg vergeleken met het Naked Palette van Urban Decay. Ik besloot daarom ook maar om dit palette achter wegen te laten, en het In The Buff Palette een nieuwe schone kans te geven.OLYMPUS DIGITAL CAMERAQua uiterlijk vind ik hem best okay, in mijn ogen is het een soort grunge verpakking door gekozen te hebben voor blik, dit was overigens ook zo bij het Nude palette. Alleen jammer dat er geen spiegeltje in zit aan de binnenkant van de deksel, en dat de namen van de kleurtjes aan de achterkant van het palette staan in plaats van boven de oogschaduws. Maar, lelijk vind ik het absoluut niet.OLYMPUS DIGITAL CAMERADe kleurtjes vind ik erg mooi en best uniek, je ziet namelijk niet heel vaak deze tinten in goedkopere budget schappen. Iets waar ik wel enthousiast over ben! Eenmaal begonnen met het swatchen van de kleurtjes werd ik lichtelijk iets enthousiaster. De kleurtjes zijn korrelig, maar vagen wel mooi uit over mijn arm. En deze swatches zijn gemaakt met maar liefst een veegje, dus ja, pigmentatie; check.

Kleur 1 t/m 6
Kleur 1 t/m 6
Kleur 7 t/m 12
Kleur 7 t/m 12

Mijn gemaakte look met dit palette:

W7 In the Buff palette 6 W7 In the Buff palette 7Het aanbrengen viel daarin wederom weer tegen. Op een of andere manier kan ik niet overweg met de oogschaduws. Vergeleken met de swatches op mijn arm vallen ze op mijn oog zo erg tegen. Het is niet zo dat je er geen look mee kan maken, maar dit is niet mijn ultieme oogschaduw. Dus als je op zoek bent naar een palette waar je echt hele lichte looks mee kan maken, dan is dit palette zeker weten een aanrader. Maar als je in mijn ogen net wat meer verwacht van oogschaduws kun je dit palette misschien beter laten liggen.

Hoe dan ook, ik ben iemand die MAC oogschaduws gewend is, en ik snap het wel als er andere mensen zijn die dit palette wél fijn vinden. En als ik kijk naar de prijs-kwaliteit verhouding is het zo dat ik betere palette’s gezien heb, maar voor het geld heb je veel unieke oogschaduw kleurtjes.

Zowel de in the Nude als in the Buff palettes zijn o.a te koop op www.beautyvoordeelshop.nl voor €6,95.

 

Over de auteur

Mijn naam is Shannen van de Ven (1995) en mag met regelmaat artikels schrijven voor Beautytopia. Ik ben het trotse baasje van ( ja heb je even?) 2 konijnen, 4 cavia's en een kat. Een echte kinderboerderij op een tweekamer-appartement, haha! Ik woon samen met mijn vriend in het Brabantse Uden, en praat inmiddels met een licht-Limburgs zangerig stemmetje. Mijn vriend komt namelijk uit zuid-Limburg! Ik ben in 2013 afgestudeerd aan de Kappers Academie in Eindhoven, en heb daar het kappersvak in combinatie met visagie gedaan. In het dagelijks leven heb ik een part-time baan in een kapsalon, maar mijn echte passie ligt bij visagie. Ik ben dus heel blij dat ik mijn passie voor make-up producten kan uiten dmv reviews schrijven voor Beautytopia!

4 reacties

  1. zegt:

    Erg mooi palette vind ik dit! Mooie look heb je ermee gemaakt.

  2. Leuk palette is dit!

  3. Heel mooi pallete heb hem zelf ook!

  4. zegt:

    Ik heb ‘m ook! Gebruik ze wel vaak nat om de kleur intensiever te maken en het blijft langer zitten. Top palette, alleen de fall out vind ik iets minder.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *