Review: Roberto Cavalli Nero Assoluto

Van sommige parfummerken heb je bij het introduceren van een nieuwe geur vaak meteen een bepaalde verwachting. En dan is het maar te hopen dat je verwachtingen waargemaakt worden.

Toen ik erachter kwam dat Cavalli een nieuwe geur op de markt heeft gebracht was ik gelijk nieuwsgierig. Ik verwachtte een verfijnde geur waar ik al bij de eerste kennismaking dol op zou zijn. Zowel de geurnoten als de verpakking spreken mij erg aan en ik kan je vertellen, onze eerste ontmoeting was direct raak.Roberto Cavalli Nero Assoluto 3Roberto Cavalli Nero Assoluto 5Nero Assoluto van Roberto Cavalli is de nieuwe interpretatie van Roberto Cavalli’s signatuur parfum en is geïnspireerd door de harmonieuze lijnen van het vrouwelijke lichaam. De flacon is zwart, absoluut zwart, en gekroond met het goudkleurige Roberto Cavalli-zegel, waardoor het extra opvalt. De hals met de iconische tijgerprint herinnert je aan het feit dat deze glanzende buitenkant een wild en ongetemd innerlijk bevat.

Roberto Cavalli Nero Assoluto 2Ik moet eerlijk zeggen dat ik de zwarte versie veel mooier vind dan het origineel; het weerspiegelt perfect de elegantie van het parfum. Omdat ik het eerste parfum niet ken is het vergelijken van beide geuren zelf niet mogelijk.Roberto Cavalli Nero Assoluto 4Wat mij opviel aan Nero Assoluto van Roberto Cavalli is dat het uit slechts drie geurnoten opgebouwd is. Maar ik moet zeggen, de drie geurnoten zijn volledig in harmonie met elkaar en het resultaat is een zéér elegante en verfijnde damesgeur.

Top: Een levendige noot van zoete orchidee.
Hart: Een rijke nuance van donkere vanille.
Basis: Een mysterieuze echo van kostbare houtsoorten.Roberto Cavalli Nero Assoluto 6Nero Assoluto behoort tot de houtachtige, bloemige familie. De geur opent met een betoverend orchidee-akkoord, een opvallende topnoot die vastbesloten is om de zintuigen op te wekken en de aandacht op zich te richten. De tere maar krachtige bloem heeft een unieke sensualiteit die verlengd en versterkt wordt door de volle, krachtige hartnoot van zwarte vanille. Een krachtige basisnoot van ebbenhout geeft aan deze exclusieve geur een gevoel van overvloed en allure.Roberto Cavalli Nero Assoluto 1De geur opent houtachtig met een kruidige touch en wordt in het hart door sensuele en donkere vanille opgewarmd. Nero Assoluto is als je het mij vraagt een geraffineerde en flirterige geur die heerlijk in balans is. Het is geen overweldigende, zware geur maar meer een milde en verfijnde geur die voor iedere vrouw toegankelijk is. De geur is niet overheersend zoet zoals je wellicht van de meeste vanillegeuren zou verwachten, maar subtiel zoet met een poederige ondertoon. Het heeft iets liefs en uitdagends maar wel op een classy manier. Nero Assoluto van Roberto Cavalli is het type parfum dat je op je gemak stelt en je laat stralen. Het heeft in ieder geval een plekje in mijn hart gekregen en zal prachtig tussen mijn andere parels staan.Roberto Cavalli Nero Assoluto 7Persoonlijk vind ik Nero Assoluto van Roberto Cavalli zowel overdag als in de avonduren goed draagbaar. Het is een eau de parfum en blijft zeker uren goed ruikbaar. Maar is er sprake van een lange dag dan vind ik het wel lekker om halverwege even wat bij te spuiten zodat het haar intensiviteit niet verliest.
Wat mij betreft een aanrader, zeker de moeite waard om in de winkel te ruiken!

De lijn:
Eau de Parfum 30 ml € 45*
Eau de Parfum 50 ml € 65*
Eau de Parfum 75 ml € 85*
Shower Gel 150 ml € 25*
Body Lotion 150 ml € 25*
*adviesverkoopprijs

Roberto Cavalli Nero Assoluto is vanaf november 2013 verkrijgbaar bij de geautoriseerde Roberto Cavalli parfumerieën en warenhuizen.

Over de auteur

Ik ben Nicky, de trotse moeder van vijf kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl Ik ben een thirty-something watervrouw (lees: waterman) en een ware nail-addict. Van lekker vrouwelijke geuren kan ik maar niet genoeg krijgen en ik ben nog steeds op zoek naar mijn perfecte kleur lipstick.

16 reacties

 1. zegt:

  Fijne review en prachtige foto’s! Ik weet niet of dit echt ‘mijn’ geur is, dan moet ik ‘m even in het echt ruiken. 😉

 2. erg mooie foto’s! ;D

 3. Klinkt heerlijk!!

 4. De flacon alleen al is super mooi en mysterieus! Ben benieuwd!

 5. zegt:

  wow gorgeous pictures! de flacon is ook super <3

 6. zegt:

  Prachtig flesje, en onwijs mooie foto’s heb je gemaakt! Ik ben benieuwd naar de geur. X

 7. zegt:

  Die flacon alleen al is pretty! Ik ben benieuwd!

 8. Nu ben ik heel benieuwd naar de geur! Dat hij maar 3 duidelijke ingrediënten heeft, zie je niet vaak in ieder geval! Mooi flesje is het ook zeg

 9. zegt:

  Alleen de verpakking is al een plaatje

 10. zegt:

  ik ben wel heel nieuwsgierig nu!

 11. zegt:

  Ik vind de verpakking wel heel mooi! Toen ik las dat er vanille inzat, begon ik toch wel sterk te twijfelen, maar als die geur niet te aanwezig is, is het misschien wel een heel lekker parfum!

 12. zegt:

  Klinkt super goed! Ik ben heel nieuwsgierig geworden naar de geur!

 13. zegt:

  Ik vind de flacon er heel erg mooi uitzien en ook vooral de dop vind ik super. Of het een geur voor mij is weet ik niet doordat er vanille inzit, maar ik ga er zeker eens aan ruiken.

 14. zegt:

  Lijkt me lekker

 15. zegt:

  Wat een prachtig flesje! Heel mooi. Lijkt me een lekkere geur.

 16. zegt:

  De geuren van Roberto Cavalli zijn heerlijk, vind de flacon ook erg mooi!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *