Review | Rio Rosa Mosqueta Hand Cream

Rio Rosa Mosqueta is een merk dat bekend staat om zijn huidvriendelijke ingrediënten. Al hun producten zijn vrij van parabenen, paraffine, SLS/SLES, synthetische parfum en PEG’s. Dat is natuurlijk prettig voor mensen die een gevoelige huid hebben, of als je deze stoffen om wat voor reden dan ook wilt vermijden. Ook fijn: ze zijn allemaal dierproefvrij, zo ook deze handcrème.handcreme 3Als ik de ingrediëntenlijst bekijk, zie ik dat de Rio Rosa Mosqueta handcrème vooral veel glycerine en sheaboter bevat. Sheaboter is een uit Afrika afkomstig natuurlijk (plantaardig) vet dat verkregen wordt uit de sheanoten. Sheaboter beschermt tegen uitdrogen en maakt de huid zacht en soepel. Dat is een pluspunt, want ik ben groot fan van sheaboter. Glycerine wordt gewonnen uit plantaardige olie of dierlijk vet en is in staat om water vast te houden. Deze stof zie je daarom veel in huidverzorgingsproducten.handcreme ingredientenDaarnaast zit er uiteraard ook het ingrediënt in waar het merk op gebaseerd is: Rio Rosa Mosqueta olie. Deze olie wordt gewonnen uit de rozenbottels en is bijzonder rijk aan essentiële vetzuren. Deze vetzuren heeft je lichaam nodig om nieuwe huidcellen aan te kunnen maken en dus littekenweefsel te kunnen verminderen. Klinkt goed toch! Verder zie ik nog babbasu-olie, macadamia-olie, vitamine e en zonnebloemolie.handcreme dopDe tube bevat 50 ml crème en heeft een flipdop. Dat vind ik altijd stukken gemakkelijker dan een draaidop. Nog een pluspunt! De tube is niet te groot, zodat die niet te veel plaats inneemt in je tas. De flipdop gaat gelukkig niet zomaar open, je moet wel echt een beetje druk uitoefenen, en dat is wel handig; zo wordt lekken voorkomen.handcreme 4De textuur is vrij dik en romig, maar het smeren gaat toch gesmeerd. 😉handcreme gesmeerdDe Rio Rosa Mosqueta handcrème ruikt in principe nergens naar, en dat is logisch aangezien er geen parfum in zit. Wel zit er grapefruit in, die een frisse geur aan de crème zou moeten geven, maar daar merk ik zelf niet zoveel van. Dat vind ik niet zo erg, want uiteindelijk gaat het om de werking.handcreme 5handcreme 6En de werking vind ik goed! Deze handcrème is romig, smeert toch soepel en trekt snel in, maar laat wel een verzorgend en verzachtend gevoel achter. Soms heb je van die handcrèmes die dermate snel intrekken, dat je het gevoel hebt dat je handen daarna nog net zo droog zijn. Dat is met deze handcreme niet het geval. Tegelijkertijd is deze crème niet te vettig, zodat je geen vetvlekken verspreidt op meubels of spullen. Helemaal prima deze handcrème!

De Rio Rosa Mosqueta handcrème kost momenteel € 7,50 en is verkrijgbaar via www.riorosa.nl, maar ook bij De Tuinen, in gezondheidswinkels, natuurvoedingswinkels en gespecialiseerde drogisterijen. Hier kun je checken waar de producten in jouw buurt te koop zijn.

 

Aanbevolen artikelen

5 Reacties

  1. Klinkt niet slecht en de verpakking vind ik ook wel wat hebben 🙂

  2. lijkt me een hele fijne ceme. Hou van de wat dikkere die wel snel intrekken.

  3. Het klinkt als een fijne handcrème die goed zijn werk doet! Van mij had er op zich ook nog wel een lekkere geur aan mogen zitten, maar uiteindelijk gaat het om de werking.

  4. Wat fijne handcrème is het..
    De verpakking vind ik erg leuk en mooi.

  5. deze heb ik ook, maar hij is bijna op:( echt heel fijn is deze!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *