Review: Rimmel The Only 1 Lipsticks (4 X Mac-Dupes?)

rimmel-the-only-1-lipsticksIk ben dol op lipsticks. Ik probeer mijn aankopen in toom te houden maar er komen altijd wel weer een paar mooie kleuren bij. De Rimmel The Only-collectie is niet helemaal nieuw (deze lipsticks zijn begin dit jaar uitgekomen); toch had ik ze nog niet eerder geprobeerd. Maar nu wel! Ik heb 4 van de totaal 12 kleuren gekregen, in echte najaarstinten. Kijk je mee?

Even een kleine waarschuwing vooraf: de foto’s zijn helaas niet opperbest. Ik heb momenteel geen spiegelreflexcamera, want die hebben we verkocht. Dus moest ik de foto’s maken met een 15 jaar oud compactcameraatje en met mijn mobiele telefoon…:(

rimmel-the-only-1-lipsticks-1De kleuren op een rij. Van links naar rechts: 300 Listen Up, 500 Revolution Red, 710 Easy Does It, 800 Under My Spell.

rimmel-the-only-1-lipsticks-2De zwarte hulzen van de Rimmel The Only 1-lipsticks voelen stevig en degelijk aan. Ze zien er strak uit. Aan de buitenkant is een gekleurd randje zichtbaar, zodat je kunt zien welke kleur je pakt. Een pluspunt! De vormgeving van de lipsticks zelf zien er anders uit dan de meeste lipsticks. Niet in een rond puntje naar boven, maar alleen schuin afgesneden.

rimmel-the-only-1-lipsticks-3Zo op het eerste gezicht zien de kleuren er schitterend uit. Ik ben benieuwd hoe dat eruitziet op mijn lippen. En hoe ze voelen natuurlijk, maar Rimmel heeft me wat dat betreft nooit teleurgesteld, dus ik heb goede hoop.

Van links naar rechts: 300 Listen Up, 500 Revolution Red, 710 Easy Does It, 800 Under My Spell.

rimmel-the-only-1-lipsticks-swatchesEn wauw! De pigmentatie is héél intens. Niets op aan te merken! Stiekem had ik ook niet anders verwacht van Rimmel. ?Een aantal kleuren doen me denken aan een paar lipstickkleuren van Mac. Listen Up doet me denken aan Mac All Fired Up, Easy Does It lijkt op Mac Velvet Teddy en is Under My Spell misschien een dupe van de bekende Mac Rebel? Dat gaan we later zien!

Eerst maar even kijken hoe ze overkomen op mijn lippen. Hier draag ik 710, Easy Does It. Een ‘Easy’, warme nude-tint die een beetje naar bruin neigt. Zo’n kleur die altijd wel kan. Fijn voor dagelijks gebruik! En zie ik in de verte niet een klein vleugje roze erdoor? Ik denk dat ik al weet welke van de vier kleuren mijn favoriete is…

rimmel-the-only-1-lipsticks-4rimmel-the-only-1-lipsticks-5Op naar de knalkleuren (en de poriën en rimpels, haha). Op de volgende foto draag ik 300 Listen Up. Fuchsiaroze! Maar dan richting het (koele) rood en wat donkerder. Door de koele ondertoon lijkt mijn huid meteen wat witter, maar mijn tanden ook…;-)

rimmel-the-only-1-lipsticks-6rimmel-the-only-1-lipsticks-7Dan gaan we naar klassiek rood. Ik heb bewust geen rode lipsticks in mijn stash (nu wel), omdat het bij mij – naar mijn mening – voor geen meter staat. Ik voel me er al gauw een clown bij, hoewel ik het bij anderen vaak prachtig vind staan. En ik denk dat veel mensen deze kleur goed kunnen hebben. Geldt dat ook voor mij?

rimmel-the-only-1-lipsticks-8rimmel-the-only-1-lipsticks-9Ik vind Revolution Red echt heel mooi rood. Toch zal ik het niet snel dragen, vrees ik. Ik ben gewoon niet zo’n rode lipstick-fan, dat ligt dus niet aan de kleur. Als je op zoek bent naar een klassiek rode lipstick die vrijwel iedereen zal staan, dan kan ik je deze zeker aanbevelen. Deze is niet te koel of te warm, niet te geel of te blauw. Gewoon mooi rood!

En dan de laatste, Under My Spell.

rimmel-the-only-1-lipsticks-10rimmel-the-only-1-lipsticks-11Under My Spell is paars en hoe! Als ik zin heb in een opvallende lipstick tijdens het najaar, zou ik eerder voor een donkerrode, bessenachtige tint gaan, en deze komt aardig in de buurt. ?

En dan laat ik jullie nogmaals drie van de vier kleuren zien; die volgens mij wel héél dicht in de buurt komen van een aantal Mac-lipsticks uit mijn stash.

rimmel-the-only-1-lipsticks-12Links: Rimmel Easy Does It. Rechts: Mac Velvet Teddy. Velvet Teddy is mat, Rimmel Easy Does It is zacht glanzend en iets meer roze. Wat een toevalstreffer niet?!

rimmel-the-only-1-lipsticks-13Links: Rimmel Under My Spell. Rechts: Mac Rebel. Ook al zo’n gelijkenis. Mac Rebel is wat donkerder en ietsje meer ‘bessen’. Maar het verschil vind ik minimaal.

rimmel-the-only-1-lipsticks-14En dan de laatste dupe. Links: Rimmel Listen Up. Rechts: Mac All Fired Up. Die van Rimmel is meer fuchsia en die van Mac is heel mat en toch wel veel roder. Mac All Fired Up is eigenlijk vooral roodroze en Rimmel Listen Up vice versa: rozerood.

Ik vind de lipsticks ontzettend goed! De pigmentatie is heel intens, de textuur romig en glijdt over mijn lippen. Al na één veeg krijg ik mijn lippen volledig dekkend. Ze blijven ook erg goed zitten. Toen ik de 4 swatches van mijn arm wilde verwijderen, ging dat nog aardig lastig. Op de foto hieronder kun je zelfs na flink boeken nog een ‘stain’ van de swatches zien! Voor het mooie zou ik na een maaltijd wel bijwerken, maar als je alleen even je vinger over je lippen veegt, is de kleur weer mooi verdeeld en is er nog genoeg kleur te zien.

Lastig eraf te krijgen...
Lastig eraf te krijgen…

De lipsticks kosten € 8,95 per stuk via MissGorgeous.nl 

2 reacties

  1. die rode tint staat je geweldig mooi 😀

  2. Wat een geweldige lipsticks zeg! Ze staan je trouwens ook stuk voor stuk prachtig, vooral die rode. Ik moet eerlijk zeggen dat ik ze wel eens gezien heb maar ze zijn niet blijven hangen. Zonde eigenlijk want ze doen zeker niet onder voor Mac!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *