Beauty, Headlines

Review – Revlon Just Bitten Lipstain + Balm

Een lippenstift die lang blijft zitten en ook nog eens nauwelijks afgeeft; wie wil dat nou niet? Ik ben er altijd weer naar op zoek. Ik heb er een aantal geprobeerd en tot nu toe vind ik de L’Oréal infallible lipstick de beste die ik heb getest. Zou deze Just Bitten Lipstain + Balm van Revlon mijn favoriet overtreffen?

De Just Bitten Lipstain + Balm bestaat al een tijd. Het is letterlijk een stift: het heeft de punt van een stift en lijkt qua substantie eveneens op een stift; een beetje inktachtig/waterig. Het principe ‘lipstain’ bestaat al wat jaren, het komt altijd neer op een soort inkt dat in de lippen trekt en zo je mond een zweem kleur geeft die je er niet zomaar afkrijgt. Het nadeel van dit soort ‘inkten’ is dat je lippen er snel van uitdrogen omdat je ze in feite steeds nat maakt. Revlon heeft daaraan gedacht en de Just Bitten Lipstain heeft daarom een balsem aan de andere kant van de lipstick, die je aanbrengt nadat je de kleur hebt aangebracht. Zo voelen je lippen toch verzorgd en zacht aan. Revlon Just Bitten Lipstain + Balm 1Tot zover in orde. En dan bedoel ik ook echt letterlijk ‘tot zover’, want voor de rest vind ik deze lipstain helaas geen aanrader. Revlon Just Bitten Lipstain + Balm 2Ik vind het aanbrengen bijvoorbeeld al niet ideaal. Ik draag elke dag lippenstift, al vanaf mijn dertiende, dus volgens mij kan ik intussen best zeggen dat ik op dat gebied een ervaringsdeskundige ben. In het geval van de Just Bitten Lipstain moet ik zeggen dat het me te lang duurt om het aan te brengen; ik moet best veel moeite doen om a) kleur op mijn lippen te krijgen omdat het nauwelijks kleur afgeeft en b) om mijn hele lippen ermee in te kleuren. Met de punt kan ik aardig mijn contouren intekenen, maar het lijkt wel of de inkt niet zo goed pakt op de rest van mijn lippen. Misschien werkt dat wel net zoals een gewone stift: als je ‘m met de punt naar boven richt, dan komt er nauwelijks inkt uit. Revlon Just Bitten Lipstain + Balm 3Als het er eenmaal op zit (na 5 minuten tig keer heen-en-weer kleuren) dan ziet het er best goed uit, maar dat effect is al na anderhalf uur volledig verdwenen. Alleen de contouren zijn nog goed gepigmenteerd, maar in het midden van mijn mond is de lipstain helemaal foetsie. Terwijl de meeste lipstains toch aardig lang kleur laten zien. Het gekke is: het plekje op mijn hand bleef gedurende de dag heel goed zitten, terwijl ik toch geregeld mijn handen was. Maar op de lippen werkt dit product dus klaarblijkelijk niet zo goed als op mijn hand.

Ik weet het, ik klink best negatief, maar ik kan er niets anders van maken. De Just Bitten Lipstain overtreft bij lange na niet mijn favoriete lipstick. Zelfs niet alle andere lipstains die ik ooit in mijn stash heb gehad. Zo jammer! Want de kleur is verder wel mooi; een warme, natuurlijke tint. Ik zal ’m daarom niet aanbevelen, laat staan aanschaffen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.