Waan je in de woestijn met Proenza Schouler Arizana

Tijdens New York Fashion Week begin van het jaar gelanceerde het jonge Amerikaanse modehuis Proenza Schouler hun allereerste geur. Twee jaar lang hield het merk zich bezig met het creëren van het geur en nu kunnen ook wij van dit langverwachte parfum genieten. Meet Arizona, een geur met als bijzondere ingrediënt witte cactusbloem uit de woestijn van Arizona. In dit geur wilden het ontwerpersduo, McCulloch en Hernandez, de geur van de woestijn terug laten komen. Een geur dat naar de woestijn ruikt en tegelijkertijd ook nog vrouwelijk en begeerlijk moest zijn. Een geur die nog nooit geroken is. Of dit het ontwerpersduo gelukt is lees je in dit artikel.

Proenza Schouler’s Arizona is een stralende, bloeiende bloemengeur, met witte cactusbloem en een mineraal karakter. Twee akkoorden, twee geurnoten, zijn de kern van de geur: romige Lis (familie van de iris) en witte cactusbloem. Lis, één van de meest kostbare akkoorden in de parfumerie-industrie, heeft een geschiedenis die teruggaat naar de zestiende eeuw voor Christus.

De knop van de cactusbloesem staat hooguit één keer per jaar in bloei. Dankzij de technologie van de 21e eeuw is het nu mogelijk geworden om dit unieke parfumakkoord – nooit eerder voor een compositie gebruikt – in een geur te verwerken. Met hulp van de Living™ technologie is het mogelijk geweest om deze zeldzame geur van de woestijnbloem te vangen zonder de natuur te beschadigen. Oud tegenover nieuw, traditie tegenover innovatie.

Het witte cactusbloem akkoord is gecombineerd met een jasmijn absolute, een sinaasappel absolute en een zonnig akkoord. Deze blend vormt het bloeiende, veelzijdige bloemige hart van Arizona. Het romige Lis-akkoord zorgt voor een streelzachte sensualiteit, als een tweede huid-effect. Met de toevoeging van muskus en een cashmeran akkoord ontstaat een gestructureerde, romige houtachtige sillage die de huid omhult in een comfortabel laagje. De geurnoten van Arizona transformeren en ontwikkelen zich vervolgens terwijl ze één worden met de lichaam, als een soort samenwerking. In dit geval, van een vrouw en haar geur. (bron: douglas.nl)

Proenza Schouler Arizana Review

Proenza Schouler’s Arizona is een frisse, iets wat scherpe geur, vooral als je van de geur van cactus houdt zul je van dit geurtje genieten. Naar mijn mening is de geur van cactus goed waarneembaar. Ergens vind ik het wel een beetje chemisch ruiken. Je moet er van houden. Persoonlijk ben ik geen fan van zulke geuren. Het prikkelt mijn neus door de een of ander reden negatief, wat niet fijn is.

Eerste keer toen ik dit geur opspoot was ik nog niet geheel over uit of dit een geur is die ik (uiteindelijk) zou gaan waarderen. Maar na meerdere malen Arizona uitgeprobeerd te hebben kan ik nu wel concluderen dat dit geur niets voor mij doet. Mijn neus kan het niet verdragen, het raakt overprikkeld (zoals bij een beginnende verkoudheid) en ik raak er lichtelijk door geïrriteerd. Of beter gezegd: de harmonie tussen de geur en mijn neus/lichaam is ver te zoeken, ze smelten niet tot één. Om heel eerlijk te zijn vind ik Arizona ook meer een geur voor het mannelijk geslacht en in het algemeen ben ik daar geen groot fan van. Voor een vrouwelijke parfum mist dit geurtje naar mijn mening ‘zachtheid’ en begeerlijk is het wat mij betreft al helemaal niet. Voor een mannengeur zou ik dit geur redelijk geslaagd vinden maar voor een vrouwengeur zeker niet.  Arizona is voor mij geen speciale of unieke geur.

Proenza Schouler Arizona is uitsluitend verkrijgbaar via Douglas , in 30, 50 en 90 ml inhoud.

Bron image: proenzaschouler.com

Over de auteur

Ik ben Nicky, de trotse moeder van vijf kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl Ik ben een thirty-something watervrouw (lees: waterman) en een ware nail-addict. Van lekker vrouwelijke geuren kan ik maar niet genoeg krijgen en ik ben nog steeds op zoek naar mijn perfecte kleur lipstick.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *