Review | Primark Hask haarproducten

Sinds enige tijd was ik mijn haar vooral met sulfaatvrije shampoos en dat bevalt erg goed. Sinds ik mijn haar was zonder SLS of SLES (beter bekend als Sodium Laureth Sulfate en Sodium Lauryl Sulfate), merk ik dat mijn haar minder droog/stug voelt na het wassen en heb ik geen jeuk meer op mijn hoofdhuid of last van schilfers. Gelukkig komen er steeds meer sulfaatvrije shampoos op de markt. Fijne shampoos zijn bijvoorbeeld shampoos van Organix en Yes to Carrots. Vaak zijn dit soort shampoos net wat duurder dan de gewone shampoos bij de supermarkt, maar net zo vaak zitten ze in een flinke fles.Primark Hask 1Zo ontdekte ik ook deze producten van het merk Hask, op basis van Arganolie en Keratine, te koop bij Primark. Ik was zeer verbaasd toen ik op de verpakking las dat deze shampoo en conditioner vrij zijn van sulfaten en parabenen. En ja, leuk dat er met koeienletters op de flessen staat beschreven dat er arganolie in zit, maar in de praktijk valt die hoeveelheid meestal tegen en staat het ergens onderaan de lijst verstopt. Ik verwachtte er dan ook niet veel van. Primark Hask 2 Primark Hask 3 Primark Hask 4 Primark Hask 5Maar kijk eens, ik heb me vergist! Als ik de lijsten zo eens zie word ik helemaal blij. Er zit behoorlijk wat arganolie in; het staat bovenaan de lijst, in zowel de shampoo als de conditioner. Ik denk dat ik niemand meer hoef te vertellen dat arganolie voor heel veel dingen goed is. Niet alleen voor de huid, maar ook voor je haar. Daarnaast zitten in deze producten o.a. olijfolie, keratine, kokosolie, sojaolie, vitamine e, sheaboter, proteïnen, glycerine en pro-vitamine B5. De shampoo voelt tijdens het wassen heerlijk aan. Het is een dikke, romige en witte substantie die voldoende schuimt (voelt toch altijd prettig aan en ik heb het idee dat je het dan beter kunt verdelen). Tijdens het uitspoelen voelt mijn haar schoon maar zacht aan en dat wil wel wat zeggen, aangezien mijn haar behoorlijk beschadigd is. De conditioner is eveneens lekker vol en romig en laat mijn haar superzacht en glad achter. En wat ruiken ze heerlijk! Het doet me denken aan een friszoete, níet chemische, maar juist een natuurlijke sinaasappelgeur. Erg lekker! Primark Hask 6Naast de shampoo en conditioner viel mijn oog ook op dit keratine-haarmasker in een zakje: Hask Keratin Protein Smoothing Deep Conditioner. Er schijnt ook een keratineshampoo van te zijn (in een fles, net als de arganolie-shampoo), maar die heb ik nog niet gevonden. Jammer, wat dat lijkt me wel wat, zeker als je de ingrediënten van deze conditioner bekijkt. Primark Hask 7Ook in dit masker zitten ontzettend veel rijke en verzorgende stoffen, o,a.: keratine, rijstolie-extract, jojobaolie, tarwekiemolie (dé bron van vitamine e), lanoline (wolvet) en sesamolie. En helaas ook formaldehyde, maar dat staat gelukkig helemaal onderaan de lijst, dus daar maak ik me geen zorgen om. Dit masker kun je na het wassen en naar behoefte aanbrengen. Je haar wordt er heel zacht van, dat heb ik al ontdekt. Er zit veel parfum in, dus als je daar niet zo goed tegen kunt dan zou ik het eerst gewoon eens uitproberen. De geur is anders dan de bovenstaande producten, maar het ruikt wel lekker, heel zacht en natuurlijk, niet te aanwezig.

Eenmaal je haar gewassen en verzorgd, kun je je haar verwennen met één van de twee haarserums. Eén op basis van arganolie en één op basis van macadamia-olie. Beide serums zijn vooral gebaseerd op siliconen, maar dat is meestal zo met haarserums. Siliconen beschermen je haar tegen hitteapparaten en andere slijtage, bijvoorbeeld als je je haar borstelt. Het maakt je haar makkelijker doorkambaar en ze laten je haar glanzen. Maar naast siliconen zit er inderdaad ook veel arganolie en/of macadamia-olie in, kijk maar! Primark Hask 8De serums zitten in kleine flesjes van 18 ml, maar je hebt maar een paar druppels nodig per keer. En ik vind het wel handig voor als ik een weekendje weg of op vakantie ben.

Kortom: deze producten vind ik echte aanraders als je ook graag je haar verzorgt met sulfaatvrije producten. Ze verzorgen je haar intens met voedende, plantaardige oliën en laten je haar heerlijk zacht achter. De prijzen zijn zoals we gewend zijn van Primark: Niet duur! Voor de shampoo en conditioner betaal je € 5,- per fles van 355 ml. Wat de overige producten kosten weet ik niet meer exact; ik dacht dat de serums € 2,- per stuk zijn en de prijs van een zakje haarmasker (daar kun je met gemak twee keer mee doen) is volgens mij € 1,50. Zoveel meer zal het in elk geval niet zijn.

Ben jij al bekend met de haarproducten van Hask?

14 reacties

 1. zegt:

  Kijk, dat zijn nu eens mooie ingrediënten! Fijn dat Primark zo’n kwalitatief fijne producten verkoopt, zeker voor zo’n prijsje 🙂

 2. Primark is hier ver weg helaas. Had ik ze nou de laatste keer maar meegenomen! Fijne review!

 3. Ik moet het toch eens gaan proberen!

 4. zegt:

  Dat klinkt heel erg positief zeg. Ik denk dat ik binnenkort dan maar eens zo’n haarserum in mijn mandje gooi!

 5. zegt:

  Dat klinkt goed, misschien binnenkort maar eens proberen!

 6. Mooie review! Ik heb nog een fles conditioner liggen die ik wil testen!

 7. Laatst stond ik nog te twijfelen of ik ze zou meenemen.. Stom dat ik het niet gedaan heb! Het klinkt allemaal wel heel goed! De volgende keer maar meenemen dan.

 8. Esther zegt:

  Toevallig pas meegenomen
  Eerlijk gezegd vind ik het heel slecht
  Ik heb alleen de shampoo en cremespoeling maar mijn krullende haar (europees haar) word er droog stuk en pluizig van
  Erg jammer want arganolie geen giffen en vijf euro per fles sprak mij natuurlijk aan
  Tevens het haar van mijn man (krullen) knapte niet op van deze producten.

 9. Barbera zegt:

  Het haarmasker is helaas 3.00 euro maar werkt super!

 10. Halima zegt:

  supper tevreden ???

 11. zegt:

  Ik heb deze producten vandaag gekocht bij de toko. Voor de maskers en serums betaalde ik maar 1.30! Ik zag ze bij de primark voor 3.

 12. Marcia zegt:

  De producten van silicon mix zijn super.

 13. sjoebidoea zegt:

  Keratin shampoo op amazon verkrijgbaar

 14. zegt:

  Heerlijke haarolie.
  Je haar wordt er ook mooi glad van en pluisvrij.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *