Review | Paul Smith Rose eau de parfum

Geuren zijn heel persoonlijk. Wat de één heerlijk vindt ruiken, kan de ander helemaal niet lekker vinden. Dat geldt met name voor rozengeur. Je houdt ervan of niet. In mijn geval hangt het van mijn moment af. De ene keer kan ik er dol op zijn, de andere keer denk ik: neeeee. Maar de ene rozengeur is natuurlijk de andere ook niet.

In het parfum ‘Rose’ van Paul Smith – dat in 2007 is uitgebracht – voeren roze rozen de boventoon, maar door de mix met de overige noten (Turkse rozenolie, groene thee, violet, magnolia, cederhout en een snufje muskus), geeft dit parfum absoluut niet die typische, harde, synthetische ‘oma’-rozengeur af, waar ik een beetje huiverig voor was. Nee, dit parfum is juist heerlijk bloemig, licht en vooral frís!

Ik ben aangenaam verrast. Paul Smiths ‘Rose’ is niet zoet, waar ik normaal gesproken juist gek op ben (ik ben bijvoorbeeld dol op de poederige geur van Trussardi ‘My Name’). Maar voor de afwisseling vind ik dit een zeer delicaat, niet overheersend parfum. Perfect voor elke dag, en zeker voor de lente, die straks weer in aantocht is.

Het uiterlijk van de flacon misstaat daarbij niet in de badkamer of kaptafel. Het parfum is zachtroze, de opdruk is eveneens roosjes-roze en de flacon zelf is voorzien van een wit polka dots-stippenpatroon. Daar word je toch blij van?

Waar ik ook blij van word is dat de geur de hele dag om me heen blijft hangen. Eén keer bijspuiten is eigenlijk niet eens nodig, maar voor extra lang plezier doe ik het toch. De geur is daarnaast ‘universeel’ te noemen; ik denk dat dit parfum vrijwel bij elke vrouw tot z’n recht komt omdat het zo neutraal en fris is, maar dat is een kwestie van even uitproberen in de winkel.

Een flacon van 30 ml kost bij Douglas € 32,03, en voor maar liefst 100 ml parfum betaal je € 63,14. Paul Smith Rose kun je bij meerdere (online) parfumwinkels kopen en de prijzen kunnen onderling dan ook verschillen.

2 reacties

  1. Ben erg benieuwd naar de geur en de flacon ziet er erg leuk uit! xx

  2. zegt:

    De flacon vind ik er schattig uitzien! De geur klinkt ook wel lekker, ik ben benieuwd hoe die in het echt ruikt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *