Notice: mysqli_real_connect(): Setting mysql connection to use "beautytopia.nl.mysql.service.one.com" in /customers/5/f/9/beautytopia.nl/httpd.www/cms/wp-includes/class-wpdb.php on line 1987 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/5/f/9/beautytopia.nl/httpd.www/cms/wp-includes/class-wpdb.php:1987) in /customers/5/f/9/beautytopia.nl/httpd.www/cms/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 604 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/5/f/9/beautytopia.nl/httpd.www/cms/wp-includes/class-wpdb.php:1987) in /customers/5/f/9/beautytopia.nl/httpd.www/cms/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 612 Review - Oriflame Perfect Fusion Foundation - Beautytopia.nl

Review – Oriflame Perfect Fusion Foundation

Oriflame heeft weer wat nieuws! Deze keer de Perfect Fusion Foundation. Ik ben een foundationmens en mijn make-uplade valt van ellende bijna uit elkaar door alle foundations in mijn stash. Geeft niet: ook deze test ik graag. Het is juist aan te raden meerdere foundations te hebben, omdat je huid nooit constant dezelfde conditie heeft. In de winter is je huid bijvoorbeeld droger en bleker dan in de zomer. Vooral die van mij.

Wat zegt Oriflame over deze foundation?

“Alles draait om hydratatie
Een puntgave teint viert hoogtij! De sleutel tot een frisse, perfect gave huid is in de eerste plaats een goede vochtverzorging. Dankzij het innovatieve HydraFix Complex (een verzorgend complex in de foundation, dat het vochtniveau van de huid op peil brengt en langdurig vasthoudt) helpt de nieuwe Oriflame Perfect Fusion Foundation de huid langdurig comfortabel aan te laten voelen. Hierdoor blijft de formule de hele dag soepel en aangenaam aanvoelen op de huid. En een verzorgde, goed gehydrateerde huid is een gezonde huid, die er zachter en gladder uitziet.”

Oriflame Perfect Fusion Foundation 1Klinkt goed! Er zit SPF 25 in, dat vind ik al een heel groot pluspunt, ik bescherm mijn huid graag tegen schadelijk uv-licht. 90% van de huidveroudering wordt immers veroorzaakt door uv-licht. En overal waar daglicht is – of de zon nu wel of niet volop schijnt -,  is dus ook uv-licht. Helaas ben ik er wel iets te laat mee begonnen. Ik ben momenteel 38 jaar, dus wees gewaarschuwd, ik heb niet meer zo’n porseleinen jonge huid als de bekende blogger Miss Lipgloss. ;-)  De foundation is er in vijf tinten. Ik koos voor de lichtste tint: 26593, genaamd: porcelain. Mijn huid is op dit moment nogal bleek, dus veel foundations zijn al snel te donker voor mij. Heel lichte tinten zijn erg lastig te vinden. Oriflame Perfect Fusion Foundation 2De foundation zit in een glazen flacon die voorzien is van een pompje. Het pompje werkt heel prettig, je kunt er goed mee doseren. Oriflame Perfect Fusion Foundation 3Oriflame Perfect Fusion Foundation 4De foundation is niet te dun, maar ook niet heel dik en smeert prettig uit. Je kunt aan de textuur al een beetje zien dat ie een mooie, natuurlijke, maar goede dekking geeft.Oriflame Perfect Fusion Foundation 5Dan een foto van mijn huid zonder foundation of blusher op, oftewel ‘naakt’ (foto1). Brrr. Geen gezicht, vind ik. Je ziet hier goed de oneffenheden die zich in de loop der jaren hebben opgestapeld. Kleine littekentjes, vage plekken, velletjes en gesprongen adertjes rondom mijn neus. Ik heb mijn ogen hier wel een klein beetje opgemaakt (excuus voor de verdwaalde glinstertjes), want helemaal zonder make-up op de foto is voor mij hetzelfde als naakt buiten lopen. Liever niet dus. Het gaat immers om mijn huid!

Op de tweede foto’s heb ik de foundation aangebracht, maar nog niet afgepoederd en hier heb ik dus ook nog geen blusher en lippenstift gebruikt. Dat ziet er al heel wat rustiger en egaler uit, maar het ziet nog wat pips en het glimt natuurlijk nog. Let op het gebied rond mijn neus! Deze foundationkleur is overigens perfect voor mijn huidtint. Geen maskereffect, geen verschil met mijn hals. Ik heb de hals dus niet mee hoeven nemen, hetgeen ook helemaal niet nodig is als je de juiste kleur kiest.Oriflame Perfect Fusion Foundation 6Op de eerste foto heb ik de foundation afgepoederd en afgemaakt met blusher (beide van de Hema). Zo, dat ziet eruit zoals ik gewend ben, maar dan nog beter. Wat een geweldige lichte kleur is deze foundation toch!
De tweede foto is mét foundation, poeder, blusher en lippenstift.

Oriflame Perfect Fusion Foundation 7Voor: geen foundation of blusher op, oftewel ‘naakt’. | Na: Foto mét foundation, poeder, blusher en lippenstift.

Conclusie: ik ben zeer, zeer tevreden met de Perfect Fusion foundation! En dat gebeurt niet snel, want ik ben erg kieskeurig als het om foundations gaat. Mijn huid is dun, droog, enigszins rijp en ik moet daarom erg oppassen dat een foundation zich niet gaat ophopen in de fijne lijntjes. Het voelt inderdaad heel fijn en luchtig aan op mijn huid, alsof ik alleen een voedende dagcrème op heb. Geen trekkerig gevoel, niet droog, toch heel dekkend en tegelijkertijd natuurlijk om te zien, geen maskereffect. Met recht een perfecte foundation! Hoe deze op een vette (en/of jongere) huid oogt weet ik niet, maar ik denk dat elke huid er mooier en egaler uit zal zien met deze foundation. Aan het einde van de dag glim ik wel iets op mijn voorhoofd en neus,  maar dat gebeurt eigenlijk altijd wel, met elke foundation. Dat poeder ik gewoon een beetje bij. Ik vind het belangrijker dat een foundation na een dag geen aangekoekt uiterlijk krijgt, en dat is hier niet het geval! Helemaal prima dus, deze Perfect Fusion Foundation!

De foundations kosten € 14,- per stuk, maar momenteel zijn ze in de aanbieding voor slechts € 8,99!

www.oriflame.nl

Aanbevolen artikelen

10 Reacties

 1. Klinkt als een fijne foundation! Mooie kleur ook.

 2. Dit lijkt me een hele fijne foundation! Het resultaat ziet er heel mooi uit op de foto’s!

 3. Dit klinkt heel goed en het resultaat mag er zeker wezen! Ik vind de dekking prima, ben alleen wel benieuwd of het roodheden ook goed zal verhullen. Goh, jammer dat Oriflame niet in de winkel te koop is, anders had ik hem zeker even getest :).

  1. Ja, de roodheden worden mooi bedekt. Als je veel puistjes hebt heb je wel een concealer nodig, maar ik houd wel van dekking en deze vind ik voldoende dekkend. Medium tot hoog.

 4. Wat een fijne en uitgebreide review! Vind dat de foundataion je erg goed staat, het ziet er heel natuurlijk uit!

 5. Hij geeft een hele hele mooie glow!

 6. Ik vind deze foundation er erg goed en fijn uitzien 😀 !, ik hou deze zeker in gedachten

 7. Wat een mooie kleur is het zeg! Ziet eruit als een hele goede foundation 😀 Ik ben nu wel benieuwd geworden!

 8. Ziet er echt uit al een fijne en goede foundation! Hij geeft ook een mooie glow vind ik!

 9. I really like this tonal basis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *