Review | Oriflame The ONE Volume Blast Mascara

Nóg een mascara op de markt? Ja. Met de nieuwe The ONE-collectie van Oriflame moest natuurlijk ook een nieuwe mascara gelanceerd worden. De lipgloss en de Illuskin foundation uit deze serie heb ik al eerder gereviewd, en nu is het de beurt aan de The ONE Volume Blast Mascara. Deze mascara zou de wimpers maar liefst 24x meer volume geven, voor een dramatische, niet te missen oogopslag. Nu klinkt dat natuurlijk wel wat te mooi om waar te zijn; ik heb al zo veel mascara’s gehad en ze beloven allemaal dat je een nepwimpers-look zult krijgen, maar dat valt in de praktijk altijd wat tegen.Oriflame The ONE Volume Blast Mascara 2 Oriflame The ONE Volume Blast Mascara 3Ik heb heel rechte, korte wimpers, dus het is bij voorbaat al knap dat deze gemetamorfoseerd kunnen worden in bambie-wimpers dankzij een mascara. Van de The ONE Volume Blast-mascara heb ik dan ook geen al te hoge verwachtingen, in elk geval geen irreële.Oriflame The ONE Volume Blast Mascara 4 Oriflame The ONE Volume Blast Mascara 5Het borsteltje van The ONE Volume Blast-mascara is opvallend kleiner dan die van de mascara’s die ik doorgaans gewend ben. Soms zie je joekels van borsteltjes, maar dat vind ik onzin; je bent niet sneller klaar met een grote borstel en het zorgt er alleen maar voor dat je snel de huid eromheen raakt, zodat je dus vlekken krijgt. Wat dat betreft heb ik liever een klein borsteltje. Een klein borsteltje bereikt elke wimper makkelijker en dat is met dit speciaal gevormde borsteltje ook zo. Sterker nog, ik vind dit borsteltje heel prettig werken en ik merk dat mijn wimpers mooi gesepareerd worden.Oriflame The ONE Volume Blast Mascara 6 Oriflame The ONE Volume Blast Mascara 7Door de fijne borstelhaartjes kan ik ook moeiteloos dicht tegen de aanzet komen, zodat ook de aanzet goed in de kleur wordt gezet. Wat volume betreft vind ik ‘m niet bijzonder. Echt meer volume krijgen mijn wimpers niet, maar ik vind deze mascara wel goed scoren op het gebied van separatie. De crèmige textuur vind ik ook prettig; de mascara bevat gewoon helemaal geen klontjes, dat zie je niet vaak!

Ik raad deze mascara vooral aan in combinatie met een goede wimperkruller (op de onderste foto heb ik dat niet gedaan). Zo kun je toch nog enigszins dat volume-effect genereren, tenzij je van jezelf al gekrulde wimpers hebt. Het nadeel van wimpers die eenmaal gekruld zijn met een wimpertang, is dat als je daarna mascara aanbrengt, er snel mascara op de huid terechtkomt door de ‘knik’ in je wimpers. Maar dat is dus niet het geval – of gebeurt in elk geval veel minder snel – met deze mascara, vanwege dat kleine borsteltje. Je kunt heel precies werken! Dus, gebruik een goede wimperkruller (bijv. Shu Uemura – dé Rolls Royse onder de wimperkrullers), breng meerdere laagjes van The ONE Volume Blast-mascara aan en je hebt mooi gesepareerde, langere, en gekrulde wimpers, niet zozeer voller. Al met al een fijne mascara die een mooi effect geeft op mijn zeer korte, rechte wimpers en die ik dan ook zeker vaker zal gaan gebruiken!

The ONE Volume Blast mascara bevat 8 ml en is voor € 12,- verkrijgbaar in de webshop van Oriflame.

Ben je al bekend met deze Oriflame The ONE Volume Blast Mascara?

Aanbevolen artikelen

5 Reacties

  1. Ziet er goed uit zeg! Echt fijn dat deze helemaal niet klontert en in combinatie met een wimperkruller is hij denk ik inderdaad nog mooier :).

  2. Mooi resultaat! Het oogt heel natuurlijk 🙂

  3. Ik kende deze mascara nog niet, maar ik vind hem er goed uitzien! Een kleiner borsteltje vind ik zelf ook altijd fijner.

  4. Het resultaat vind ik wel erg mooi!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *