Review: Oriflame Chocolate Dream

Welke vrouw is er nou níet gek op chocolade? Welnu, ik ben een uitzondering; ik ben niet zo’n zoetekauw als het om snoepen van melkchocolade gaat. Maar zoetigheid voor onder de douche? Verrukkelijk! En dat zonder de calorieën. The Body Shop had al een chocoladelijn en het merk Palmer’s heeft ook al jaren een lijn op basis van cacaoboter, met de geur van cacao. Nu heeft Oriflame eveneens een (limited edition-)chocoladelijn uitgebracht: een Shower gel, een Bubble Bath en een Hand Cream. De bad- en doucheproducten zijn beide zeepvrij (PH-neutraal) en daarmee mild genoeg voor dagelijks gebruik.

Oriflame Chocolate Dream Bubble BathZowel de Chocolate Dream-Shower gel als de -Bubble Bath hebben een dikke textuur en dat is natuurlijk erg prettig in gebruik. Er zijn douchegels die dermate dun en waterig zijn dat ze al van je spons of hand af druipen voor je de fles weer terug hebt gezet. Dat is nu dus niet zo. Ze hebben een rode/oranje kleur en ze schuimen beide goed. De geur vind ik erg lekker, al moet je daar wel van houden, dat is zeer persoonlijk. De geur komt overigens zeer dicht in de buurt van de Palmer’s-Cacaoproducten.

Oriflame Chocolate Dream handcrèmeDe handcrème trekt snel in en laat geen vettig laagje achter, wat prettig is als je tussen de bedrijven door even snel je handen wilt verzorgen. Het is geen intensief voedende crème merk ik, dus als je echt heel droge handen hebt zou ik eerder een vettere handcrème kiezen.

Oriflame Chocolate Dream 1De producten vind ik er heel leuk uitzien: vrolijke plaatjes en sierlijke, neon-roze letters op een chocoladebruine fles/tube. De Shower gel heeft een flipdop, wat ik heel handig vind tijdens gebruik. Jammer dat de bubble bath-fles en de handcrème-tube die juist níet hebben. Deze doppen moet je ervan af draaien, wat ik zelf onpraktisch vind. Zo’n dop moet je altijd weer ergens los neerleggen; met een flipdop gaat dat gewoon gemakkelijker en sneller.

Oriflame Chocolate Dream 0Als ik naar de ingrediëntenlijst van deze producten kijk ben ik toch een tikkeltje teleurgesteld. De douchegel en het badschuim bevatten eigenlijk vooral schuim, parfum en stoffen die het product stabiel houden en textuur geven. Ik had gehoopt dat er wat verzorgende oliën in zouden zitten (cacaoboter bijvoorbeeld?), maar nee. Alleen de handcrème bevat wat huidverzachtende kokosolie, maar verder is het vooral een crème op basis van glycerine. Van Oriflame had ik op dat gebied wel iets meer verwacht.

Oriflame Chocolate Dream 5Al met al vind ik dit zeker fijne producten, tenminste, als je geen hoge verwachtingen hebt wat betreft huidverzorging, en je je onder de douche of in bad gewoon lekker wilt omhullen met de geur van chocolade. Voor de prijs hoef je ze in elk geval niet te laten liggen.

Chocolate Dream Shower Gel: € 5,-
Chocolate Dream Bubble Bath: € 8,-
Chocolate Dream Hand Cream: € 7,-

www.oriflame.nl

Aanbevolen artikelen

14 Reacties

 1. Wat een mooie verpakkingen! Als doucheproduct lijken ze me wel lekker, maar een handcrème met chocoladegeur spreekt mij dan weer minder aan.. Plus ik heb met het koude weer vaak erg droge handen

 2. Als je erg droge handen hebt dan is een handcrème van The Body Shop heel geschikt. De Hemp hand cream (met hennepolie). Die stinkt – naar mijn mening – wel, maar die werkt als een trein tegen extreem droge handen! Een alternatief dat wél heerlijk ruikt is The Body Shop handcrème met amandel. (Almond Hand & nail cream.) Die is ook heel goed!

 3. Vind de verpakkingen wel heel mooi! Zelf ben ik ook niet echt een zoetekauw, maar vind zoete dingen wel altijd lekker ruiken 🙂

 4. Lijken mij een paar erg fijne producten! Ik ben sowieso gek op de producten van Oriflame.

 5. Hmm dit lijken me echt hele lekkere producten!

 6. Chocolade zonder calorieën, sounds good! Het lijken me erg fijne producten!

 7. Lijken mij wel fijne producten en ben ook wel heel benieuwd naar de geur. Vooral een handcrème met chocoladegeur lijkt mij wel erg lekker.

 8. Klinkt lekker maar ik vond de body butter van the body shop met chocolade geur ook niet zo lekker, dus misschien is dit ook niets voor mij 😉 Wel leuke verpakkingen. X

 9. Wat een super leuke verpakkingen, de bubble bath lijkt me zo heerlijk voor in bad!

 10. Wat een schattige flesjes, het ruikt vast heerlijk!

 11. Wat tof zeg! Chocolade producten! Erg toffe verpakkingen ook! 🙂 Goede prijzen ook! Ik ben erg benieuwd of de geur nu echt precies naar chocolade ruikt.

 12. Ik ben ook dol op deze lijn!

 13. You did it! Now i’m hungry AGAIN 😉

  Liefs,

  Maria

 14. Dat lijken me fijne producten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *