Review | One By One Wimperextensions

Het is inmiddels een hele lange tijd geleden dat ik een artikel voor Beautytopia geschreven heb. Ik zal voor het nieuwe jaar mijn best doen om met regelmaat artikelen te schrijven. Voor nu deel ik mijn ervaring met wimperextensions met jullie.

one-by-one-wimperextensions-1Inmiddels heb ik nu 2 maanden wimperextensions, en ondanks dat er een paar nadelen aan verbonden zijn bevalt het me enorm goed. Ik heb deze wimpers nu lang genoeg om voor jullie de voor- en nadelen ervan op een rijtje te zetten, en waarom deze wimpers wel of niet geschikt zijn voor jou!

First thing First
Er zijn verschillende soorten wimperextensions op de markt en ze geven allemaal een ander resultaat. De twee bekendste zijn toch wel de One By One, en o.a. 3D. Simpelweg het grote verschil tussen de wimpers is:
– One By One bestaat uit wimpers die individueel één voor één op een eigen natuurlijke wimper met speciale wimperlijm vastgeplakt worden. Dit geeft een heel mooie en natuurlijke look. De haartjes kunnen echt zijn, bijvoorbeeld van dieren, of synthetisch.
– 3D-wimpers bestaan uit wimpers die per 3 stuks met speciale wimperlijm op een eigen natuurlijke wimper vastgeplakt worden.

Het verschil zit hem dus in de hoeveelheid en de volume. Ik zelf wilde natuurlijke maar opvallende wimperextensions en ben daarom gegaan voor de one by one-techniek. De 3D-wimpers zijn net wat dramatischer en creëren het effect van big false lashes! Als het voor jou net iets meer mag zijn de 3D-wimpers zeker geschikt!

Ik heb op internet een tabel gevonden die je duidelijk het verschil tussen alle wimpers laat zien. Hoe verloopt de behandeling?
Als eerste worden je onderste wimpers afgeplakt, met speciale tape. Dit doen ze om te voorkomen dat er per ongeluk een nepwimper wordt bevestigd aan de onderste wimperrand. Vervolgens heeft ze een tangetje waarmee ze makkelijk één natuurlijke wimper kan scheiden van de rest, en plakt ze een kunstwimper met een speciaal daarvoor gemaakte wimperlijm. Deze wimperlijm is dus anders dan de lijm die vaak bij nepwimpers zit om op te plakken. Op élk natuurlijk wimpertje wordt een nepwimper aangebracht. Als ze klaar is vraagt de schoonheidsspecialiste om je ogen te openen, op dat moment heb je een beetje last van de lijmdampen, maar daar heb je maar een paar seconden last van. Ik ervaar dit niet als vervelend.

Hoe onderhoud je de wimperextensions?
Tot 48 uur na de behandeling mogen de wimpers niet in contact komen met water. Dit is om de lijm op zijn best uit te drogen, waardoor de wimpers zo lang mogelijk kunnen blijven zitten. Bij de behandeling krijg je vaak een borsteltje om de wimpers te borstelen mochten ze door elkaar zitten; ik zelf doe dit nooit. Je mag je wimpers niet schoonmaken met producten die olie bevatten, dit kan ervoor zorgen dat de lijm op de wimpers los laat, en dit wil je natuurlijk niet. Ik heb daarom speciale reiniging gekocht bij mijn schoonheidsspecialiste om mijn wimpers makkelijk schoon te maken, zonder olie. Ik heb bij deze reiniging een klein kwastje gekregen; daar doe ik een beetje van de reiniging op, maak vervolgens het borsteltje een beetje nat en maak hiermee mijn wimpers schoon. Het is normaal dat je 1-3 van deze wimpers per dag verliest, deze komen dan ook bij mij los tijdens het schoonmaken!

Hoe lang blijven de wimpers zitten?
Je kunt ze na 2 weken al op laten vullen wil je de wimpers echt “on fleek” houden, maar ik zelf laat ik ze na 3 weken opvullen. Er zijn dan wel al haartjes uitgevallen, maar het ziet er nog steeds mooi en natuurlijk uit! Zoals veel mensen denken, maar wat niet waar is; dat je eigen wimpers zouden beschadigen of uitvallen door de wimper extensions. Per dag verlies je net zoals hoofdhaar een aantal haartjes, de wimper-extensions vallen tegelijk met deze natuurlijke haartjes uit. Het is dus niet zo dat je wimpertjes uitvallen door de wimperextensions!

De kosten van wimperextensions
De kosten van het laten zetten van wimperextensions is vanzelfsprekend afhankelijk van de salon waar je deze laat zetten. En ik denk ook van je woonplek. Ik kan mij namelijk goed voorstellen dat mensen in de randstad er net wat meer voor betalen dan mensen in een dorp. Ik betaalde voor een nieuwe set 65 euro. De schoonheidsspecialiste is in totaal ongeveer een uurtje bezig geweest om ze te plaatsen. Ik laat ze iedere 3 weken opvullen, en betaal dan 35 euro. Het is dus wel een duur grapje, maar ik vind het zelf zeker waard! Je hoeft niet meer moeilijk te doen om nepwimpers aan te brengen, je hebt namelijk al volle wimpers. Persoonlijk heb ik een hekel aan mascara aanbrengen, die stap kun je voortaan skippen, en zelfs zonder andere make-up ziet het er altijd uit alsof je de moeite hebt genomen om je mascara aan te brengen!

Wanneer raad ik je de nepwimpers af?
– Als je normaal de neiging hebt om je mascara van je wimpers af te pulken, als je zelf hardhandig aan je nepwimpers gaat friemelen kun je dus wel de kunstwimper en natuurlijke wimper uittrekken, en dat wil je niet.
– Als je weet dat je zelf niet veel tijd wilt besteden aan het reinigen van je gezicht. Dit is namelijk een belangrijke stap om je wimpers optimaal te kunnen houden.
– Als je echt een mascara-freak bent, en geneigd bent bovenop de wimpers nog mascara aan te brengen. Dit gaat alleen maar klonteren, een no-go dus!

Bij deze 2 foto’s met mijn wimpers: 

Liefs,
Shannen

Over de auteur

Mijn naam is Shannen van de Ven (1995) en mag met regelmaat artikels schrijven voor Beautytopia. Ik ben het trotse baasje van ( ja heb je even?) 2 konijnen, 4 cavia's en een kat. Een echte kinderboerderij op een tweekamer-appartement, haha! Ik woon samen met mijn vriend in het Brabantse Uden, en praat inmiddels met een licht-Limburgs zangerig stemmetje. Mijn vriend komt namelijk uit zuid-Limburg! Ik ben in 2013 afgestudeerd aan de Kappers Academie in Eindhoven, en heb daar het kappersvak in combinatie met visagie gedaan. In het dagelijks leven heb ik een part-time baan in een kapsalon, maar mijn echte passie ligt bij visagie. Ik ben dus heel blij dat ik mijn passie voor make-up producten kan uiten dmv reviews schrijven voor Beautytopia!

3 reacties

 1. zegt:

  Wat een fijn review! Ik twijfel al langer om het een keer uit te proberen. Maar ben bang dat mijn eigen wimpers aangetast worden. Dat zou ik zonde vinden!

 2. zegt:

  T ziet er wel mooi uit maar wel wat prijzig. Heb het heel lang geleden geprobeerd. Was niet mooi en maa een dag begon ik al te plukken ?

 3. Justine Jansen zegt:

  Ik heb nu ook al een tijdje wimper extensions en ik vind het super. Voor de mensen die twijfelen en ergens iets voor 20 of 30 euro tegen komen en denken ik wil t voor die prijs wel proberen.. NIET DOEN! Ik heb dit zelf een aantal jaar geleden ook gedaan en t was een drama.

  Ik betaalde voor een nieuwe set 70 euro nu en je merkt duidelijk verschil in kwaliteit. Ook ik laat ze om de 3 weken opvullen. In t begin moet je er wel aan wennen maar geloof me het is zoveel beter dan mascara (vind ik persoonlijk) je staat op en je hoeft niets meer aan je wimpers te doen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *