Review – NYC Smooth Skin Perfecting Primer

Alweer een primer! Er zijn er opeens ook zo veel primers, dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Deze keer mijn mening over een primer van NYC. Eerst even wat foto’s!NYC Smooth Skin Perfecting Primer 1Je kunt hier al goed zien dat er veel mica in zit.NYC Smooth Skin Perfecting Primer 2Deze foto is ZONDER flits gemaakt. Wat veel glans!

Zoals je kunt zien heeft deze primer een lotionachtige textuur. Dat is in elk geval al anders dan de meeste primers, die uitsluitend gebaseerd zijn op siliconen. In deze primer zitten ook best veel siliconen, maar ze staan niet als eerste in de lijst zoals bij de meeste andere primers wel het geval is. De textuur is hierdoor toch anders en voelt minder ‘glibberig’ aan. Er zit ook paraffine in, dat het wat romiger maakt. Daarnaast zie ik dat er beschermende vitamine E in zit, maar niet veel.NYC Smooth Skin Perfecting Primer 3Ik vind deze primer prettig aanvoelen op mijn huid. Fijn ook dat het spul in een tube zit, omdat dit hygiënischer is. Waarom er een nummer op staat weet ik niet, want volgens mij is dit de enige tint.NYC Smooth Skin Perfecting Primer 4Ik zie deze primer als een mooie aanvulling op mijn dagcrème. Daarnaast zit er behoorlijk wat mica in, die ervoor zorgt dat je huid een stralende gloed krijgt. Persoonlijk vind ik dat juist heel mooi, want ik heb een droge, vochtarme huid die snel wat dof en grauw oogt, vooral in de winter. Producten waar mica in zit zorgen er dan voor dat deze grauwe teint direct verfrist. Dit product kun je daarom ook wel op zichzelf gebruiken, over je dagcrème heen. Let wel, een heel klein beetje, dus niet te veel in één keer smeren, anders lijk je al snel op een glimmende kerstbal. 🙂 Mocht je de glans toch te sterk vinden om hem op zichzelf te gebruiken, dan kun je er uiteraard gewoon wat foundation over doen. Houd er dus rekening mee dat deze glans meteen weer een heel stuk minder is als je er foundation over aanbrengt. De primer zal zich ook wat vermengen met de foundation waardoor een foundation juist wat minder droog/transparanter wordt. Daarnaast denk ik dat je deze primer prima als highlighter kunt gebruiken, bijvoorbeeld een beetje op je jukbeenderen. Of op je decolleté.

NYC Smooth Skin Perfecting Primer 5Ik ben dus heel tevreden over dit product, máár… meer omdat ik het als een fijne aanvulling zie op mijn dagcrème. Niet echt als een product dat ervoor zou moeten zorgen dat de foundation langer blijft zitten. Want daarin merk ik eigenlijk geen verschil. Dus als je echt een primer zoekt om specifiek je foundation langer te laten zitten dan zou ik een andere primer kiezen. Daarbij denk ik niet dat dit product geschikt is voor de vette huidtypes. Een vet huidtype glimt al genoeg van zichzelf en deze primer zal voor dat huidtype dan ook te vettig zijn en oneffenheden juist accentueren. Strikt genomen is dit dus een fijn bijproduct, maar dan wel alleen voor het droge huidtype dat snel grauw en dof oogt.

Te koop bij Beautyvoordeelshop voor € 2,99  (30 ml)

Ben jij al bekend met deze NYC Smooth Skin Perfecting Primer?

6 reacties

 1. zegt:

  Ik kende dit product nog niet, fijn dat je er zo positief over bent! Voor mij persoonlijk zal het denk ik niet echt wat zijn, omdat ik alleen primer draag als mijn make-up superlang moet blijven zitten.

 2. zegt:

  Ik ben nog niet bekend met deze primer, maar hij klinkt wel erg fijn. Als highlighter lijkt die mij ook inderdaad wel erg mooi als ik de glans zo zie.

 3. zegt:

  Deze primer zou ik wel eens willen proberen. Ook een fijne prijs!

 4. Klinkt op zich wel fijn voor een drogere huid. Maar ik denk inderdaad niet dat het wat is voor de vette huid zoals die van mij.

 5. zegt:

  ik gebruik eigenlijk nooit primer, maar hij klinkt veelbelovend!

 6. zegt:

  Wow, wat een glans! Ik ben benieuwd hoe die eruit ziet op je huid. Voor dat geld zeker het proberen waard!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *