Review | Mua palettes

Een nieuw schap ontdekt in jou Kruidvat? Dat zou dan het merk Mua moeten zijn, oftewel; Make-Up Academy. Zoals je weet wordt Mua nog niet in alle Kruidvat filialen verkocht. Bij mij in de buurt wel, en ik ben er ook al een keer langs gelopen om te kijken maar ik vond het schap eigenlijk nog tegen vallen. Alleen de primer voelde goed aan op mijn huid, maar verder was ik niet echt benieuwd naar de producten. Nu kreeg ik twee palette’s thuis gestuurd om deze voor jullie te testen! Kijk dus snel verder!

In het buitenland was Mua al een groot begrip in de make-up wereld. Het werd dan ook hoog tijd dat deze naar Nederland kwam. Voor als je Mua nog niet kent; het is een budget vriendelijk merk, beetje vergelijkbaar met Essence en Catrice qua prijzen en de palette’s in het schap zijn een van de bekendere producten.

Toen ik de palette’s ontving werd ik lichtelijk enthousiast, ondanks dat ik er van te voren met mijn neus van door ben gegaan bij het schap. Ik was toch wel benieuwd naar deze producten. Ik heb ze daarom dus ook uitgebreid getest voor jullie.Mua palettes 2Als eerste dit 12 Shade Pretty Pastels Palette zonder kleurnamen. Tegenvaller! Ik ben altijd benieuwd naar de namen van kleurtjes en palette’s. Maar goed, we betalen natuurlijk voor de kwaliteit. De kleuren zijn heel licht, en hebben lieve kleurtjes. Mijn vraag is daarbij; zijn ze wel goed gepigmenteerd? Mua palettes 6Mua palettes 7De oogschaduws van het palette zijn naamloos, erg jammer vind ik! Ik vind de pigmentatie ook niet echt denderend. Wel bevatten ze allemaal een hele mooie shimmer, maar met alleen een shimmer kom je niet ver.Mua palettes 3Het volgende palette vind ik overigens wel mooi, en zal ik ook zeker regelmatig voor de dag halen. Het palette is overduidelijk afgeleid van het Urban Decay Naked 2 palette, die ik ook zeker elke week gebruik. Op de swatches zie je ook hoe veel beter deze gepigmenteerd zijn.Mua palettes 4 Mua palettes 5Dit palette heeft ook een naam, en heet ‘Undress Me Too’ en ook de oogschaduws zijn individueel voorzien van een eigen naam, hier zie je ze op een rijtje;

 • Naked
 • Devotion
 • Shy
 • Fiery
 • Lavish
 • Dreamy
 • Tranquil
 • Exposed
 • Reveal
 • Wink
 • Obsessed
 • Corrupt

Ondanks dat de naam Tranquil me op een of andere manier aan een Pokémon moest denken, vind ik de namen toepasselijk! Vooral Fiery en Wink vind ik heel mooi!

Ook heb ik met beide palette’s voor jullie een ooglook gemaakt!Mua palettes 8Mua palettes 9

Wat vind jij van deze palette’s? Heb je al een MUA palette in je bezit?

Door Shannen van de Ven

Mijn naam is Shannen van de Ven (1995) en mag met regelmaat artikels schrijven voor Beautytopia. Ik ben het trotse baasje van ( ja heb je even?) 2 konijnen, 4 cavia's en een kat. Een echte kinderboerderij op een tweekamer-appartement, haha! Ik woon samen met mijn vriend in het Brabantse Uden, en praat inmiddels met een licht-Limburgs zangerig stemmetje. Mijn vriend komt namelijk uit zuid-Limburg! Ik ben in 2013 afgestudeerd aan de Kappers Academie in Eindhoven, en heb daar het kappersvak in combinatie met visagie gedaan. In het dagelijks leven heb ik een part-time baan in een kapsalon, maar mijn echte passie ligt bij visagie. Ik ben dus heel blij dat ik mijn passie voor make-up producten kan uiten dmv reviews schrijven voor Beautytopia!

13 reacties

 1. Het pastel palette heb ik zelf niet, want ik had al vaker gelezen dat het pigment tegenviel, ik heb het Undressed palette en ik vind het super! Het Undress Me Too palette staat ook op m’n wishlist, maar voorlopig is hij telkens uitverkocht. Mooie looks heb je gemaakt!

  X Sara

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.