Review | MUA Matte Perfect Primer

Als er iets belangrijk is voor je complete basis, is het in mijn ogen een primer! Veel mensen vinden het niet fijn omdat het geheel op silicone basis is, maar werkelijk waar, sinds ik primer gebruik kan ik niet meer zonder en ben ik nog steeds op zoek naar mijn ideale primer. Ik heb heel lang een primer van Smashbox gebruikt, maar deze budget variant van MUA is ook zeker een aanrader!

Ik heb altijd al een onzuivere huid gehad, dat begon grotendeels in de puberteit. Ik had zoveel puistjes en oneffenheden dat ik wel eens in de spiegel stond en me afvroeg; hoe zou mijn gezicht er egaal uit zien? Ik kon er soms wel stuk om gaan, en mijn huid is helaas nooit meer geworden zoals hij geweest is. Ik heb een vette huid, met grote poriën, littekens op mijn wang en hier en daar een keer een puistje. Door mijn vette huid in combinatie met grote poriën is een primer voor mij een must have; het vult de poriën in en zorgt voor een mooier en egaler geheel. Iets wat we allemaal natuurlijk willen hebben.

Omdat ik dagelijks dus primer gebruik en er echt door heen vlieg, is prijs voor mij best belangrijk. Ik heb heel lang een primer van Smashbox gebruikt en is in mijn ogen zeker een aanrader. Maar sinds ik deze van MUA getest heb, en deze veel budget vriendelijker is wil ik jullie deze ook graag laten zien.

Als aller eerste wat velen van jullie vaak interessant vinden, de ingrediënten. Zoals je ziet, silicone, silicone en nog eens silicone!MUA Matte Perfect Primer 2Zoals de verpakking luid: “formulated for oil prone skin, will mattify complexion and provide the perfect base for foundation. Can be worn alone, or under foundationMUA Matte Perfect Primer 3De redden waarom je hem zonder foundation kan dragen is omdat hij een tintje heeft. Ik zou het zelf persoonlijk nooit doen, omdat ik dekking nodig heb voor mijn oneffenheden, en dat kan deze primer niet bieden. Maar heb je een mooi egaal gezichtje, en irriteer je je alleen aan oneffenheden is dit natuurlijk ideaal!

De formule is heel fijn, een stevige cremé, smeert makkelijk uit, is niet té silicone achtig zoals andere primers wel kunnen zijn, en verdeelt makkelijk over mijn gezicht. Ook vult hij de poriën ontzettend mooi op, en valt de oranje gloed waar ik in eerste instantie bang voor was compleet weg! In mijn ogen is dit echt een goede primer!MUA Matte Perfect Primer 4 MUA Matte Perfect Primer 5Ik vind hem zelf best dichtbij die van Smashbox komen, alleen blijft die van Smashbox bij mij net wat beter zitten. Voor een meer budget variant is dit wel echt een uitkomst!

Er schijnt ook een andere primer te zijn van MUA, maar die ben ik nog niet tegen het lijf gelopen, maar houd hier zeker mijn ogen voor open! Mocht je geïnteresseerd zijn, de primer is te koop bij sommige kruidvat filialen, en kost €5,00!

Ben jij al bekend met deze MUA Matte Perfect Primer?

Shannen van de Ven

Mijn naam is Shannen van de Ven (1995) en mag met regelmaat artikels schrijven voor Beautytopia. Ik ben het trotse baasje van ( ja heb je even?) 2 konijnen, 4 cavia's en een kat. Een echte kinderboerderij op een tweekamer-appartement, haha! Ik woon samen met mijn vriend in het Brabantse Uden, en praat inmiddels met een licht-Limburgs zangerig stemmetje. Mijn vriend komt namelijk uit zuid-Limburg! Ik ben in 2013 afgestudeerd aan de Kappers Academie in Eindhoven, en heb daar het kappersvak in combinatie met visagie gedaan. In het dagelijks leven heb ik een part-time baan in een kapsalon, maar mijn echte passie ligt bij visagie. Ik ben dus heel blij dat ik mijn passie voor make-up producten kan uiten dmv reviews schrijven voor Beautytopia!

Aanbevolen artikelen

8 Reacties

  1. Ooooh klinkt goed, en fijn dat ‘ie zo betaalbaar is!

  2. Ik heb een erg droge huid dus dit is niks voor mij! Maar wat fijn dat je een budget variant primer hebt gevonden die werkt voor jou, top!

    1. Als je een droge huid hebt zijn siliconen op je huid juist goed, in tegenstelling tot velen denken. Siliconen zijn namelijk stabiel en uitstekend in staat om vocht in de huid vast te houden omdat ze als een laagje over je huid ligggen; precies wat een droge huid nodig heeft, naast uiteraard de gebruikelijke verzorging/goede dag- en nachtcrème. En nee, ze verstoppen de poriën niet, daar zijn de moleculen simpelweg te groot voor. Zie het maar als een theezakje; het laat lucht en vocht door maar het houdt de inhoud wel goed vast.

  3. Fijne review. Dit lijkt me een fijne budget primer.

  4. Lijkt me wel een fijn product. Ik heb nu nog een primer van Catrice en P2 liggen.

  5. Ik had hier nog nooit van gehoord joh!

  6. Ik heb hem ook en het is echt een fijne primer <3

  7. Ik gebruik momenteel een primer van Catrice, maar volgende keer leg ik deze misschien in mijn mandje bij Kruidvat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *