Beauty, Headlines MUA, MUA Matte Perfect Primer

Review | MUA Matte Perfect Primer

Als er iets belangrijk is voor je complete basis, is het in mijn ogen een primer! Veel mensen vinden het niet fijn omdat het geheel op silicone basis is, maar werkelijk waar, sinds ik primer gebruik kan ik niet meer zonder en ben ik nog steeds op zoek naar mijn ideale primer. Ik heb heel lang een primer van Smashbox gebruikt, maar deze budget variant van MUA is ook zeker een aanrader!

Ik heb altijd al een onzuivere huid gehad, dat begon grotendeels in de puberteit. Ik had zoveel puistjes en oneffenheden dat ik wel eens in de spiegel stond en me afvroeg; hoe zou mijn gezicht er egaal uit zien? Ik kon er soms wel stuk om gaan, en mijn huid is helaas nooit meer geworden zoals hij geweest is. Ik heb een vette huid, met grote poriën, littekens op mijn wang en hier en daar een keer een puistje. Door mijn vette huid in combinatie met grote poriën is een primer voor mij een must have; het vult de poriën in en zorgt voor een mooier en egaler geheel. Iets wat we allemaal natuurlijk willen hebben.

Omdat ik dagelijks dus primer gebruik en er echt door heen vlieg, is prijs voor mij best belangrijk. Ik heb heel lang een primer van Smashbox gebruikt en is in mijn ogen zeker een aanrader. Maar sinds ik deze van MUA getest heb, en deze veel budget vriendelijker is wil ik jullie deze ook graag laten zien.

Als aller eerste wat velen van jullie vaak interessant vinden, de ingrediënten. Zoals je ziet, silicone, silicone en nog eens silicone!MUA Matte Perfect Primer 2Zoals de verpakking luid: “formulated for oil prone skin, will mattify complexion and provide the perfect base for foundation. Can be worn alone, or under foundationMUA Matte Perfect Primer 3De redden waarom je hem zonder foundation kan dragen is omdat hij een tintje heeft. Ik zou het zelf persoonlijk nooit doen, omdat ik dekking nodig heb voor mijn oneffenheden, en dat kan deze primer niet bieden. Maar heb je een mooi egaal gezichtje, en irriteer je je alleen aan oneffenheden is dit natuurlijk ideaal!

De formule is heel fijn, een stevige cremé, smeert makkelijk uit, is niet té silicone achtig zoals andere primers wel kunnen zijn, en verdeelt makkelijk over mijn gezicht. Ook vult hij de poriën ontzettend mooi op, en valt de oranje gloed waar ik in eerste instantie bang voor was compleet weg! In mijn ogen is dit echt een goede primer!MUA Matte Perfect Primer 4 MUA Matte Perfect Primer 5Ik vind hem zelf best dichtbij die van Smashbox komen, alleen blijft die van Smashbox bij mij net wat beter zitten. Voor een meer budget variant is dit wel echt een uitkomst!

Er schijnt ook een andere primer te zijn van MUA, maar die ben ik nog niet tegen het lijf gelopen, maar houd hier zeker mijn ogen voor open! Mocht je geïnteresseerd zijn, de primer is te koop bij sommige kruidvat filialen, en kost €5,00!

Ben jij al bekend met deze MUA Matte Perfect Primer?

    1. Als je een droge huid hebt zijn siliconen op je huid juist goed, in tegenstelling tot velen denken. Siliconen zijn namelijk stabiel en uitstekend in staat om vocht in de huid vast te houden omdat ze als een laagje over je huid ligggen; precies wat een droge huid nodig heeft, naast uiteraard de gebruikelijke verzorging/goede dag- en nachtcrème. En nee, ze verstoppen de poriën niet, daar zijn de moleculen simpelweg te groot voor. Zie het maar als een theezakje; het laat lucht en vocht door maar het houdt de inhoud wel goed vast.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *