Review | Miss Sporty Peel Off Base Coat

Ik ben dol op nagellakken en dan met name creamy-lakken omdat ze simpelweg, naast dat ze in de meeste gevallen fijn lakken, ook lekker makkelijk te verwijderen zijn. Dit is ook de reden dat ik niet dol op glitterlakken ben. Voor mij te veel gedoe om ze er netjes, zonder al je vingers van glitters te voorzien, eraf te krijgen of beter gezegd eraf te boenen. Toen ik onlangs las dat het budgetmerk Miss Sporty een peel off basecoat ontwikkeld heeft waarmee je heel gemakkelijk van je glitternagellak af kunt komen, werd mijn nieuwsgierigheid gewekt.Miss Sporty Peel Off Base Coat 2Miss Sporty Peel Off Base Coat is te gebruiken voor moeilijk verwijderbare nagellak zoals glitternagellakken. En hiervoor zijn er geen wattenschijfjes of nagellakremover nodig. Dankzij de Peel Off Base Coat trek je de nagellak eenvoudig van je nagels. Dat wil ik wel zien, dus aan de slag met het product.Miss Sporty Peel Off Base Coat 1Om te beginnen maak je je nagels vetvrij door bijvoorbeeld gebruik van nagellakremover. Vervolgens breng je een royale laag aan, het product is wit van kleur, en laat je deze helemaal opdrogen totdat het doorzichtig is. Het opdrogen van deze Miss Sporty Peel Off Base Coat kan lang duren, reken tussen de 5-10 minuten. Voor mij is dit een groot nadeel maar voor een prachtige glitterlak die naderhand zonder geboen eraf te krijgen is, heb ik dit er wel weer voor over.Miss Sporty Peel Off Base Coat 3Is de basecoat eenmaal opgedroogd en dus doorzichtig op de nagels, dan is het tijd om de gewenste glitterlak op je nagels aan te brengen. Zelf ben ik niet in het bezit van een glitternagellak van het merk zelf (miss Sporty) dus viste ik dit lakje van O.P.I uit mijn kast. De beste lak heb ik al een tijdje in mijn stash maar nog nooit gedragen. Hoog tijd dus om deze glitterlak op mijn nagels te laten schitteren!
De Peel Off Base Coat heeft geen invloed op je nagellak in welke vorm dan ook, daar hoef je dus niet bang voor te zijn.Miss Sporty Peel Off Base Coat 4Het idee van een peel off basecoat vind ik erg leuk bedacht, ware het niet dat het product bij mij geen goed resultaat behaald heeft. De eerste keer dat ik het product uitprobeerde was ik zeer verbaasd, en dan om het feit dat mijn wijsvinger en pink al enkele uren later gechipt waren en de lak op mijn middelvinger geheel verdwenen was. Dit kon onmogelijk de bedoeling zijn.Miss Sporty Peel Off Base Coat 5Ik kon haast niet geloven dat het product zo slecht werkte dat ik, in de hoop dat mijn nagellak dan wel langer goed zou blijven zitten, voor een tweede poging ging. Voor de tweede poging ging ik voor een ander nagellakkleurtje; Call Me Princess van Catrice, prachtig lakje maar hels om eraf te krijgen.Miss Sporty Peel Off Base Coat 6Mijn teleurstelling veranderde helaas niet. Ruim twee uurtjes na het lakken van mijn nagels gebeurde dit, de lak liet vreemd genoeg bij drie van mijn nagels los. Je kunt begrijpen dat mijn teleurstelling nogal groot is, ik had namelijk op betere resultaten gerekend.

Ik moet zeggen dat ik bij andere bloggers een veel beter resultaat gezien heb, waar dit aan ligt is ook voor mij een raadsel. Wellicht is de combinatie met een Miss Sporty nagellak beter? Wie het weet mag het zeggen…Miss Sporty Peel Off Base Coat 7Het verwijderen van de glitterlak gaat wel weer heel gemakkelijk, je trekt het er namelijk zo weer af. Maar erg jammer dat ik maar enkele uurtjes van het lakje heb kunnen genieten.

Miss Sporty Peel Off Base Coat heeft een adviesprijs van € 2,49

Heb jij al ervaring met deze Miss Sporty Peel Off Base Coat en wat is jouw mening hierover?

Nicky

Ik ben Nicky, de trotse moeder van vijf kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl Ik ben een thirty-something watervrouw (lees: waterman) en een ware nail-addict. Van lekker vrouwelijke geuren kan ik maar niet genoeg krijgen en ik ben nog steeds op zoek naar mijn perfecte kleur lipstick.

Aanbevolen artikelen

15 Reacties

 1. Oei hij werkt te goed dus. Zo heb je wel erg kort plezier van je lakje.

 2. Woow, ik kan mijn ogen niet geloven! Als dit het resultaat is konden ze hem tenminste voor 1,00 euro verkopen (dan verwacht je ook al niet veel).

 3. Jammer dat je nagellak zo snel chipt!

 4. Wat jammer dat hij bij jou niet zo goed werkt! Ik had hier inderdaad al wel wat positieve reviews van gezien, maar goed om te weten dat dit dus niet bij iedereen zo is!

 5. Wat jammer zeg dat de nagellak er na een paar uur weer afgaat, heb deze ook ga hem binnenkort eens proberen. Ben benieuwd of hij mij ook tegen gaat vallen 🙂

 6. Jammer dat de nagellak er zo snel weer af gaat..

 7. Balen dat hij niet goed werkt. Ik draag ook niet vaak glitterlak omdat het echt een ramp is om het eraf te halen.

 8. Ik vind het sws al een heel raar idee om je nagellak er af te trekken. Jammer dat die niet werkt! Was anders wel leuk geweest ahha

 9. Jammer dat het dus eigenlijk iets te goed werkt en je nagellak maar paar uurtjes blijft zitten.. het had zo leuk kunnen zijn!

 10. Wat balen zeg! Stom dat het er na enkele uren al vanaf gaat! 🙁 Fijn dat je zo duidelijk en eerlijk je mening geeft! Ik ga dit product niet kopen.

 11. Ik heb deze zelf ook (ook gereviewd) en ik denk dat het inderdaad ligt aan welke nagellak je er bij gebruikt. Bij sommigen werkt het beter dan bij anderen!

  1. Dat dacht ik inderdaad al. Misschien dat ik het toch nogmaals uitproberen maar dan met een Miss Sporty nagellak. Ben benieuwd of het dan langer blijft zitten of dat ik gewoon pech met dit exemplaar heb.

 12. Geen product voor mij.. Ik laat hem liggen in de winkel als ik hem zie. 🙂

 13. Wat jammer dat die zo tegenvalt!

 14. Hallo,

  Bij mij werkt deze base coat prima. Het valt me op, dat je bij de foto’s rechts nog delen wit hebt zitten. Dit had ik ook. Maar dat heb ik helemaal op laten drogen. Dat duurde even, maar bij mij werkte de base coat wel. Ook zou je het misschien kunnen proberen iets dunner aan te brengen en er niet te veel lagen andere nagellak overheen te doen. Het zijn tips, maar wie weet helpt het!

  Sara

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *