Review Max Magnetische nagellak

Op het gebied van nagellak is er heel wat te krijgen, zeker veel meer dan dat ik heb uitgeprobeerd. Anno nu zijn (grove) glitters, caviar, magnetic, glow in the dark effectten, holographic en Neon-nagellakken (of ben ik er een paar vergeten?) de normaalste zaak in de nagellak wereld. Veel van dit soort nagellakken heb ik nog niet getest maar dit jaar ben ik van plan ze één voor één uit te proberen. Niet enkel de soorten maar ook de diverse merken die deze aanbieden. Beginnende bij deze Max magnetische nagellak van de Action.

Magnetische nagellakken zien er niet anders uit dan een standaard nagellak, maar qua samenstelling verschilt het wel. Een magnetische nagellak bevat zoals zijn naam al doet vermoeden magnetische deeltjes, en wordt met een magneet, voorzien van een patroontje, verkocht. Wanneer je zo’n magneet boven een pasgelakte nagel houdt krijgt de nagel het patroontje van de magneet. Deze Max magnetische nagellak heeft zoals je kunt zien schuine (diagonale) lijnen als patroon.

Dit is voor mij de eerste keer dat ik een magnetische nagellak uitprobeer en ik moet zeggen dat ik er zeker van onder de indruk ben. Bijna elk nagellakmerk, bekend of onbekend, heeft de magnetische nagellak in de collectie zitten. Om te beginnen had ik dus niet veel verwachting van deze Max magnetische lakje, daarom nam ik er slechts één pakje mee om te testen. Uit hoeveel verschillende kleuren deze nagellakken bestaan kan ik helaas niet zeggen, maar wel zijn er verschillende patronen om uit te kiezen. Ook kan ik nergens de naam of het nummer van deze set vinden, naamloos dus.

max setIn elk pakje Max magnetische nagellak zitten twee magnetische nagellakken van elk 8 ml en één magneet met een patroontje. Ik heb voor deze roodbruine nagellakjes gekozen, een kleur die mij, in deze koude winterse dagen waarin we nu zitten, enigszins een gevoel van warmte bezorgt. Beide kleuren bevatten rode shimmers, wat ze nog mooier maken. Verder heb ik voor een magneet met diagonale streepjes als patroon gekozen.

magneet Voor gebruik moet je de nagellak goed schudden zodat de magnetische deeltjes geactiveerd worden. Na het lakken moet je gelijk de magneet 10 seconden boven de nog natte nagellak aan houden. Nadat de boel opgedroogd is kun je een topcoat erover heen lakken. Ik moet zeggen dat ik, voor een beter eindresultaat, de nagellak vrij dik op de nagels aangebracht heb. Helaas is de nagellak van zichzelf al vrij dik en dit maakt het lakken niet gemakkelijk op. Overigens raad ik aan om zeker een basecoat te gebruiken, dit om nagelverkleuring tegen te gaan. Ik had in eerste instantie verwacht dat het nogal lastig zou zijn de magneet te gebruiken maar dit viel mij reuze mee. Al bij een eerste poging had ik een goed resultaat.

Bij het gebruik van een magnetische nagellak, ongeacht het merk, is het belangrijk om nagel voor nagel te doen. Lak je bijvoorbeeld eerst alle nagels van een hand dan loop je de kans dat de patroon niet zal pakken omdat de lakken dan al wat gedroogd zijn. Hoe natter de nagels des te beter het patroontje zal pakken. En hoe dikker je de nagellak aanbrengt des te beter het patroontje op je nagels zichtbaar zal zijn.

magnetische nagellak swatchesIk ben tevreden met het behaalde eindresultaat en moeilijk is het niet. Wel moet je oppassen want je zit zo met het magneet op je natte nagel. Voor een persoon dat voor het eerst een magnetische nagellak gebruik is het wellicht even wennen, maar hoe vaker je het doet des te gemakkelijker het vanzelf wordt. Ik vind het het eindresultaat mooi maar ik denk niet dat ik deze vaak zal gaan gebruiken. Wellicht dat het aan de kleur ligt want dit is niet bepaald mijn kleur. De nagellak blijft ongeveer twee dagen goed zitten, zonder top coat is dit.

Voor de prijs van € 1,49 is deze magnetische nagellak-set van de Action voor liefhebbers wel de moeite waard. Bij mijn volgende bezoek aan de Action zal ik voor een ander kleurtje kijken. Een magnetische nagellak is leuk als afwisseling op mijn ‘standaard’ nagellakken.

Heb je deze magnetische nagellak-set van de Action al uitgeprobeerd?

2 reacties

  1. Mind = blown. Wat een ontzettend gaaf effect zeg! Ik heb meerdere lakken voorbij zien komen, maar dit is het beste eindresultaat! Supervet! Ja, het lijkt mij wel moeilijk om te doen. Ik ben zo iemand die dan ineens in de verse lak zit. :’)

  2. zegt:

    ik vind het wel een leuk effect 😀

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *