Review | I Heart Make-up Chocolate Palette

I Heart Make-up Chocolate palette dupe van Too Faced Chocolate Bar?

Zoals jullie al in mijn vorige blogpost heb kunnen lezen, zijn er een aantal I HEART make-up producten te koop bij het kruidvat. Heb je mijn review van de I Heart Make-up Naked Chocolate Palette gemist dan kun je deze hier terug lezen. Vandaag laat ik jullie deze I Heart Make-up Chocolate Palette zien maar ook vergelijk ik het met de Too Faced palette.
I Heart Make-up Chocolate Palette 2De verpakkingen van de I Heart Make-up Chocolate palettes zijn duidelijk geïnspireerd op Too Faced. Zelf heb ik het Too Faced Chocolate Bar palette en ik was erg benieuwd of de kwaliteit, van de 6 keer zo goedkope Chocolate Palette van I Heart Make-up, het kan bijstaan.

I Heart Make-up Chocolate Palette 4I Heart Make-up Chocolate Palette 3De verpakking vind ik erg leuk, bevat 22 gram en 16 oogschaduws. De plekken van de oogschaduwen in het palette zijn, vergeleken met dat van Too Faced, niet helemaal gelijk maar wel goed na gebootst.
Bij het palette van I Heart Make-up krijg je een spons-applicator, wat het Too Faced palette niet heeft.
De palettes hebben beide namen, bij die van I Heart Make-up krijg je een los velletje met namen, en bij die van Too Faced staat het boven de oogschaduw zelf.I Heart Make-up Chocolate Palette 5Bij de eerste rij heb ik een voorbeeld gegeven over de swatches. De linker swatch is telkens van I Heart Make-up en de rechter swatch van Too Faced.

I Heart Make-up Chocolate Palette 6De kleuren van de eerste rij zijn niet helemaal identiek, maar komen zeker wel in de buurt. De oogschaduws van I Heart Make-up zijn wat stroever dan die van Too Faced en bij sommige ook wat korrelig.

I Heart Make-up Chocolate Palette 7In de 2e rij zijn er ook nog wel wat verschillen te ontdekken. De kleuren van het Too Faced palette zijn warmer dan die van I Heart Make-up, dat is te zien aan de 2e kleur van links. De kleuren van I Heart Make-up zijn goed gepigmenteerd en smeren fijn uit, bij sommige kleuren gaat dit wel wat stroever.

I Heart Make-up Chocolate Palette 8Ook in de 3e rij is te zien dat de kleuren van Too Faced warmer zijn. De bordeauxrode kleur uit het I Heart Make-up palette vind ik stiekem mooier dan die van Too Faced. Ook deze rij is goed gepigmenteerd!

I Heart Make-up Chocolate Palette 9 I Heart Make-up Chocolate Palette 10En dan natuurlijk de ooglook, niet te missen. De intensiteit mis ik bij het palette van I Heart Make-up, maar voor die prijs vind ik het echt een prima dupe voor het Too Faced Chocolate Bar palette. De kleuren zijn misschien niet allemaal identiek, maar de looks lijken naar mijn idee wel goed op elkaar.

Dit palette is voor €7,99 te koop bij het Kruidvat.

Bedankt voor het lezen, ik hoop dat je er iets aan hebt gehad en tot snel weer!

Liefs, Esmée

6 reacties

 1. zegt:

  Ik heb nog steeds dit palette niet maar elke keer weer als ik het zie krijg ik een warm gevoel van binnen.

 2. zegt:

  En dan toch is het voor het geld wel de aanschaf waard hoor!

 3. zegt:

  handig vergelijk artikel 😀

 4. zegt:

  ze lijken zeker op elkaar. mooie review heb je gemaakt, super dat je het hebt vergeleken met de die van Too Faced:)

 5. zegt:

  Leuke review! Nu denk ik er ook over om dit palette aan te schaffen!
  Liefs ❤️

 6. zegt:

  Wauw hij lijkt inderdaad wel erg op het Too Faced Chocolate Bar Palette, ook al verschillen sommige kleuren wel wat! Mijn voorkeur ligt toch bij het Too Faced palette, maar dat is omdat ik de oogschaduws van Too Faced misschien wel de fijnste vind die ik tot nu toe heb geprobeerd, vooral in het Semi-Sweet Chocolate Palette (de normale heb ik nog niet) vind ik de oogschaduws heerlijk en echt buttery om het maar zo te zeggen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *