Review: Hema Wet & Dry eyeshadow palette

Soms koop ik wel eens producten waar ik naderhand spijt van heb. Spijt dat ik ze nooit eerder heb ontdekt! Zoals de Wet & Dry eyeshadows van de Hema, die ik onlangs in één van hun prachtig ingerichte beautywinkels heb aangeschaft. Ik was  – en ben nog steeds – al dol op de Wet & Dry blushers uit dezelfde collectie (nummers 02 en 04), want oh, wat zijn deze blushers goed gepigmenteerd en wat geven ze een prachtige zachte shimmer op de wangen. hema Wet & Dry blushersSteeds weer koop ik deze blushers opnieuw en het zijn ook deze blushers die hier het snelst op zijn, puur omdat ik ze ongemerkt steeds weer gebruik. Als ze even niet op voorraad zijn in de winkel, dan baal ik daarvan. Zoals de naam al aangeeft kun je ze tevens vochtig aanbrengen voor nog meer kleurintensiteit, maar dat heb je met deze sterke pigmentatie eigenlijk helemaal niet nodig.Hema Wet & Dry eyeshadowsEn zo zijn ook deze eyeshadows zeer goed gepigmenteerd. Vaak zie je met budget-oogschaduws dat ze niet zo veel kleur afgeven, maar dat geldt geenszins voor deze paletjes. Ze doen me denken aan de shimmercubes van The Body Shop (en de bolletjes van Rituals en Bourjois-paletjes); net zo veel shimmer, net zo veel pigmentatie en eveneens prachtige kleuren waarmee je talloze ooglooks kunt maken. Enige verschil is – behalve de vorm – de prijs: de shimmerecubes van The Body Shop kosten € 22,-.

Hema Wet & Dry eyeshadow palette 1Ze zitten in een keurig, zwart en strak doosje, dat me weer doet denken aan de verpakkingen van Kiko, een geweldig budgetmerk dat helaas (nog?) niet in Nederland te koop is. Hun prachtig ingerichte winkels met stellingen vol kleuren, maken je acuut hebberig zodra je een stap over de drempel zet. En wat ben ik blij dat we hier nu onze eigen ‘Kiko’-winkels hebben!Hema Wet & Dry eyeshadows swatchesHema Wet & Dry eyeshadows swatches 1Minpunten? Ik kan ze niet bedenken. Het enige advies dat ik nog wel zou willen geven indien je een wat rijpere huid hebt: wees matig met glans op je oogleden, omdat ze fijne lijntjes accentueren. Maar op het bewegende ooglid, langs de wimperrand, kan het prima gebruikt worden. Nat aanbrengen met een dun kwastje et voila, je hebt een fantastische eyeliner die niet hard maakt.

hema full face

Wet & Dry eyeshadow palette € 9,-

Nog meer Hema-aanraders
Eyebrow pencil  (koop ik steeds opnieuw. Beter dan MAC; geeft goed kleur af en potlood is niet te zacht)
Eyeshadow base (oogschaduw blijft hiermee een hele dag op z’n plek zitten)
Mineral loose powder (talkvrij en superzacht)
En dus ook: Wet & Dry blushes 02 en 04

Geschreven door: Yvonne van der Wal

14 reacties

 1. zegt:

  Het bruine palette is prachtig, mooie look heb je ermee gemaakt! Ik gebruik ook dagelijks het hema wenkbrauwpoeder en potlood!

 2. zegt:

  Ziet er goed uit! Mooie pigmentatie:)

 3. zegt:

  ziet er echt allemaal super uit 😀

 4. zegt:

  Alleen jammer dat je door de flits niet zo goed kunt zien hoe mijn ogen zijn opgemaakt; real life was het veel aanweziger. 🙂

 5. Ze zien er mooi uit! Ik gebruik zelf ook al heel lang het wenkbrauw potlood van de Hema, bevalt super goed!

 6. zegt:

  Ze zien er beide heel erg mooi uit! De look die je ermee gemaakt hebt is ook erg mooi.

 7. zegt:

  Wat komt er veel pigment af zeg, ontzettend mooI! Had ik ook echt niet verwacht.

 8. zegt:

  Wow dat bruine palette ziet er prachtig uit! Ik ben verslaafd aan bruintinten, dus maar eens snel bij de hema kijken haha

 9. zegt:

  Fijne review, dat ziet er heel erg goed uit!

 10. zegt:

  Mooie kleuren! Misschien moet ik zelf snel ook maar even een kijkje nemen bij de Hema 😀

 11. zegt:

  Dat ziet er goed uit! Mooie kleuren ook!

 12. Ik stond eerlijk gezegd best wel te kijken van deze pigmentatie, ik had dit niet verwacht!

  1. zegt:

   Nee, ik ook niet! Het is echt heel mooi. Ik heb nu ook de andere setjes gehaald, inclusief een duo-palet met die nudetinten (een taupekleur en crèmekleur). Heel zacht en dus prima voor doordeweeks. 🙂

 13. Wat zijn ze mooi gepigmenteerd! Ik ga zeker eens een product uit deze collectie aanschaffen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *