Review: Hannah Vitamin Complex

Soms kan je huid wel wat extra’s gebruiken. Zoals de Hannah Vitamin Complex. Deze hydraterende spray is een boost voor elk huidtype maar met name de ouder wordende huid zal baat hebben bij deze vitaminecocktail, die huideigen vitamines A, D, E, F en K bevat.

Hannah Vitamin Complex is een waterige, tonic-achtige substantie die je na het reinigen van je huid en vóór het aanbrengen van een dag- of nachtcrème over je gezicht verstuift, waarna je het zachtjes inmasseert. Na het aanbrengen voelt de huid zacht en glad aan en je zult merken dat je minder van je crème nodig hebt. Je kunt de spray ook tussen twee laagjes crème aanbrengen of gewoon gedurende de dag af en toe over je make-up ‘nevelen’, voor extra hydratatie tussendoor. De geur van deze vitamineboost is zacht, natuurlijk en neigt een beetje naar de geur van babyproducten; naar mijn mening dus zeer aangenaam!

Hannah Vitamin ComplexIngrediënten

Toch ruik ik tegelijkertijd een alcohollucht tijdens het sprayen. Dit kan kloppen, want als ik de ingrediëntenlijst eens bestudeer, zie ik dat ‘alcohol denat’ op de tweede plek in de lijst staat; een teken dat er een hoog alcoholpercentage in zit. Het nadeel van alcohol is dat dit de huid juist weer kan uitdrogen, maar daar zijn de meningen de laatste tijd over verdeeld. Vermoedelijk is dit bedoeld om het product niet alleen hygiënisch te houden, maar wordt dit tevens als oplosmiddel gebruikt, om ervoor te zorgen dat de vitamines beter worden opgenomen; oliën en veel andere stoffen lossen namelijk moeilijk of zelfs helemaal niet in water op, maar wel in alcohol. Verder zie ik dat deze spray naast de vitamines paardenkastanje bevat; dit houdt de huid soepel en verfrist de huidteint door de doorbloeding-stimulerende eigenschappen.

Samengevat kan ik melden dat ik deze spray erg prettig en verfrissend vind en de geur zeer aangenaam. Het uiterlijk van deze spray is vrij sober maar heeft tegelijkertijd een luxe uitstraling.

De prijs vind ik echter wel wat aan de hoge kant, namelijk € 49,75 voor 125 ml. Maar wie zich dit kan permitteren of zichzelf eens flink wil verwennen, zal niet snel bedrogen uitkomen. Een prettige vitaminecocktail voor elke huid!

Verkrijgbaar bij Het Hannah-huis.

Geschreven door Yvonne van der Wal voor Mommyonline.nl

5 reacties

 1. zegt:

  klinkt niet verkeerd 😀

 2. Lijkt me best fijn, alleen jammer dat het zo prijzig is inderdaad…

 3. Klinkt erg goed, behalve dan ‘t prijskaartje 😉

 4. zegt:

  Hannah lijkt mij echt een fijne merk!

 5. zegt:

  Klinkt als een fijn product!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *