Review: Garnier Perfect Blur

Je hebt de reclame vast al een paar keer voorbij zien komen. Het spotje van Garnier Perfect Blur: een primer die je huid binnen 5 seconden een gezonde, jonge(re) en gladde uitstraling geeft. Ik heb deze getest!

Er zijn zo veel primers te koop – vaak op siliconenbasis – en ik vroeg me dan ook af wat er anders is aan deze. Deze primer dien je aan te brengen na je dagcrème. Net als andere primers. Deze primer is op siliconenbasis. Net als de meeste andere primers. Hm. Het eerste wat me opvalt is dat deze primer in een tube zit. Dat is wel een pluspunt, want primers in potjes zijn toch wat minder hygiënisch. Maar die siliconen…tja. Sommige mensen kunnen er prima tegen, anderen krijgen er echter snel pukkeltjes van. Die siliconenbasis is overigens wel dé truc om je huid er rustiger uit te laten zien. Siliconen vullen namelijk (tijdelijk) fijne lijntjes op en ze matteren de huid, zodat die fijne lijntjes minder zichtbaar zijn; een glimmende huid accentueert immers oneffenheden. Ik begrijp daarom wel waarom ze toch weer voor siliconen gekozen hebben.

Garnier Perfect Blur 1Garnier Perfect Blur 2Garnier Perfect Blur 5Garnier zegt tegelijkertijd dat deze primer lichtweerkaatsende deeltjes bevat, zodat je huid er minder dof uit gaat zien. Maar als ik de ingrediëntenlijst bekijk, kan ik deze deeltjes niet vinden. Althans, ik zoek naar ‘mica’, hét ingrediënt dat ervoor zorgt dat je huid een stralende gloed krijgt en meestal in lichtweerkaatsende cosmetica te vinden is. Of is het deze keer een ander ingrediënt dat voor dit effect zorgt?

Garnier Perfect Blur 3Garnier Perfect Blur 4Hoe dan ook, als ik het op mijn huid smeer zie ik wel dat mijn huid er inderdaad gladder uitziet, maar niet zozeer stralender. Deze primer is ook vloeibaarder en crèmiger dan ik gewend ben, maar verder vind ik ‘m niet heel veel anders – ook niet beter – dan de primer die ik al in mijn stash heb liggen (Catrice Prime and Fine).Garnier Perfect Blur 0Ik klink een beetje ontevreden, maar het is niet zo dat ik dit product slecht vind. Zeker niet, maar ik hoopte dat dit product anders zou zijn dan de meeste primers. Het enige wat er anders aan is, is de verpakking. Conclusie: ‘Direct verjongend effect’, en ‘5 seconden’ klinken wel prachtig, maar dat doen eigenlijk alle primers op siliconenbasis. Dit zijn natuurlijk kreten die marketingtechnisch al gauw op verpakkingen worden gedrukt, maar uit ervaring weet ik dat je je daardoor niet te veel moet laten leiden. Bestudeer vooral de ingrediëntenlijsten; die liegen namelijk niet!

Garnier Perfect Blur €

11 reacties

 1. zegt:

  Jammer dat het niet zo’n heel bijzondere primer is..

  1. zegt:

   Zeker jammer! Maar het is geen slecht product hoor. 🙂

 2. Ik gebruik deze primer elke dag.. ik vind hem zeer goed.
  Eefje

 3. zegt:

  Ik ben al tevreden met de primer die ik nu gebruik (van ELF) en deze klinkt niet alsof het veel beter gaat zijn. X

 4. zegt:

  Jammer dat die niet echt anders is dan andere primers, maar ik vind hem in ieder geval niet verkeerd klinken.

 5. zegt:

  Fijne review. Het klinkt als een fijn product, maar ik denk dat ik het dan ook bij die van Catrice houd.

 6. zegt:

  Jammer dat ‘ie niet veel extra’s doet! Ik blijf die van de Hema maar gewoon gebruiken…

 7. kelly zegt:

  Ik vind het een zalig product. Had een staaltje gekregen en vind het heel zacht en aangenaam voelen. Ik ben fan.

 8. Bijdehandje zegt:

  Waar staat dat dit product op siliconenbasis is? Ik denk dat hier een misverstand bestaat. Silica is namelijk geen siliconen, maar kwarts oftewel glas! Dit beantwoord wellicht meteen je vraag naar de lichtreflecterende deeltjes: dit zijn dus de kleine (nano) glaspareltjes!
  Hoe dan ook, ik vind het topspul (zacht, licht, matterend) en kan het iedereen aanraden!
  Groet!

  1. zegt:

   Nou, wat dacht je van: dimethicone? Staat helemaal bovenaan de lijst. Dat zijn dus de siliconen. Silica is wat anders inderdaad; wordt meestal gebruikt als verdikkingsmiddel…(beetje erg late reactie, maar toch). 😉

 9. Cerise zegt:

  Ik gebruik garnier ultra lift skin naturals dagcreme….en sinds kort de 5 sec blur..
  Maar mijn gezicht en hals blijven enorm vet ( cremevet dus niet een vette huid )het lijkt niet in te trekken?!
  Uiteindelijk wordt het wat minder vettig maar dan zijn we alweer 30 min verder!
  En soms komen er bij het insmeren..( tja..hoe noem je dat) schilfertjes af/ bij.. Hopelijk snapt iemand wat ik bedoel?

  Doe ik iets verkeerd?
  Is mijn dagcreme niet goed?
  Is het alsnog teveel blur crème ?

  Cerise

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *