Review | Garnier Micellair Reinigingswater

Er is de laatste tijd een enorme trend ontstaan als het gaat om Micellair water. Verschillende grote namen zijn fan van het water en zweren erbij; je zou gemakkelijk met maar een klein hoeveelheid product alle make-up kunnen verwijderen, en dat zonder al te veel slechte stoffen. Aangezien ik dagelijks waterproof producten gebruik die ( zonder olie ) hardnekkig te verwijderen zijn vond ik het een goede reden om dit product uit te proberen.

Garnier Micellair Reinigingswater 2Garnier heeft twee verschillende versies uitgebracht van het Micellair water; eentje voor de gevoelige huid, die ik nu heb om te laten zien. En eentje voor de gevoelige & gemengde huid. Het product is goed voor het reinigen van je gezicht zowel met of zonder make-up en ook zou het de huid verzachten. Je hoeft je gezicht na gebruik niet af te spoelen en je kunt het gebruiken voor zowel het gezicht als de ogen & de lippen. Ook bevat het geen parfum of parabenen.

Garnier Micellair Reinigingswater 3 Garnier Micellair Reinigingswater 4Doordat er een echte hype rondom dit product is ontstaan was ik ontzettend benieuwd. Ik gebruik dagelijks waterproof mascara & eyeliner wat dit product op de proef zou moeten stellen.

Ik doe een beetje van het product op een wattenschijfje en verwijder hier mijn make-up mee. Het voelt niet vervelend, tintelend, irriterend of wat dan ook; het is heel mild en het verkoelt zelfs. Ik vind het erg prettig en ik denk dat dit product helemaal fijn zal zijn in de zomer.

Wel vond ik het in het begin een beetje ongemakkelijk; mijn routine wordt in een stuk flink verkort. In plaats van eerst een reinigingsolie aan te brengen en daarna een Milk Cleanser met daar opvolgend een Tonic hoefde ik maar slechts één product te gebruiken. Maar is mijn gezicht met dit Micellair water echt zo schoon als normaal?

Ja, mijn gezicht ziet er ontzettend goed uit. Ook de waterproof eyeliner en mascara, waar ik normaal gesproken een remover op oliebasis voor gebruik, is er zonder moeite af. Naast dat de Garnier Micellair Reinigingswater fijn aan voelt werkt het product ook echt goed; het verwijdert alles tot de laatste restjes aan toe.

Garnier Micellair Reinigingswater 5Ik ben erg tevreden over het product, een nadeel; een fles met 400ml kost €6,49. Niet bepaald aan de goedkope kant. Gelukkig zijn er vaak genoeg aanbiedingen bij het Kruidvat. Wees er dan wel snel bij, want ze raken dan vlug uitverkocht.

Ben je al bekend met dit product?

Liefs,
Shannen

Over de auteur

Mijn naam is Shannen van de Ven (1995) en mag met regelmaat artikels schrijven voor Beautytopia. Ik ben het trotse baasje van ( ja heb je even?) 2 konijnen, 4 cavia's en een kat. Een echte kinderboerderij op een tweekamer-appartement, haha! Ik woon samen met mijn vriend in het Brabantse Uden, en praat inmiddels met een licht-Limburgs zangerig stemmetje. Mijn vriend komt namelijk uit zuid-Limburg! Ik ben in 2013 afgestudeerd aan de Kappers Academie in Eindhoven, en heb daar het kappersvak in combinatie met visagie gedaan. In het dagelijks leven heb ik een part-time baan in een kapsalon, maar mijn echte passie ligt bij visagie. Ik ben dus heel blij dat ik mijn passie voor make-up producten kan uiten dmv reviews schrijven voor Beautytopia!

14 reacties

 1. zegt:

  Wat een fijne reinigingswater! Klinkt super goed! Jammer van de prijs inderdaad, maar dan heb je wel een goed merk! Ik zou deze wel een keer willen proberen! 🙂

 2. zegt:

  Ik heb nu nog heel veel staan, maar dit wil ik zeker eens proberen!

 3. zegt:

  Ik heb er al zoveel goeds over gelezen ik wil het toch ook eens proberen.

 4. Ik ben ook om. Ik heb al meerdere flessen micellair water van L’Oreal Paris versleten en ook de Garnier variant heb ik al getest. Nu gebruik ik er één van Nivea en heb ik een nieuwe fles van het Kruidvat huismerk staan.

 5. zegt:

  Deze micellaire lotion heb ik nog niet geprobeerd maar ik gebruik die van Bioderma al jaren. Het is inderdaad even wennen maar het is natuurlijk wel fijn om snel klaar te zijn natuurlijk 😀

 6. zegt:

  Dit product staat al heel lang op mijn lijstje om eens uit te proberen. Lijkt me erg fijn!

 7. zegt:

  Ik vond deze ook wel fijn, maar ik vind het miccelairwater van Nivea beter. Zeker als het gaat om waterproofmake-up. 🙂

 8. zegt:

  klinkt super nice ;D

 9. zegt:

  Ik kan niet meer zonder dit spul!
  Heb meerdere merken getest, maar deze is zeker fijn!
  En ook goedkoop en een lekkere grote fles!

 10. zegt:

  Deze heb ik ook laatst gekocht! Vind hem geweldig 😀

 11. zegt:

  Zelf gebruik ik nu die van Nivea, maar ik ben nu ook eigenlijk wel heel erg benieuwd naar deze. Ik ga er toch binnenkort eens even een keer naar kijken!

 12. zegt:

  Klinkt heel fijn! Ik heb er nu eentje van filorga die ik ook erg fijn vind

 13. zegt:

  Ik ben heel erg benieuwd geworden naar dit wonder product. liefs

 14. zegt:

  Ik heb momenteel een micellair water van Ziaja in gebruik, maar heb deze van Garnier al als back-up staan 🙂 Die heb ik nog niet eerder geprobeerd, dus ik ben benieuwd! Je review klinkt in ieder geval goed 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *