Review: Fame by Lady Gaga

Wie mij al langere tijd volgt weet vast wel dat ik dol ben op parfums. Maar gelukkig ben ik niet van het soort dat gelijk naar de winkel rent zodra er weer een lekkere geur op de markt is. Nee, ik wacht het liefst totdat ik ergens een aanbieding tegenkom en dan sla ik mijn slag. En vanzelfsprekend hoef ik niet perse alle lekkere geurtjes in mijn bezit te hebben.Fame by Lady Gaga 3Vorig jaar rond de zomermaanden kwam het langverwachte parfum Fame van Lady Gaga uit. Ik ben geen fan van Lady Gaga maar wat was ik nieuwsgierig naar deze geur, alleen al omdat het zwart van kleur is. Enkele maanden later kon ik in de winkel aan het geur snuiven en sindsdien staat deze op mijn wishlist. Ik heb er lang op gewacht maar inmiddels kan ik met trots melden dat ik de gelukkige eigenaar ben van een Lady Gaga Fame, en dan bedoel ik een heuse flacon van 100 ml. Wat staat deze prachtig in mijn parfumkast.Fame by Lady Gaga 2Wat mij erg nieuwsgierig naar Fame maakte is uiteraard haar duistere zwarte kleur. Door haar aparte verschijning vroeg ik – samen met bijna iedereen – me af hoe de geur zou ruiken. Fame is tenslotte de eerste in haar soort, een zwart parfum ben ik nog nooit eerder tegen gekomen.Fame by Lady Gaga 9Fame by Lady Gaga 7Fame by Lady Gaga is zoals ik al meldde apart in haar soort. De geur is niet zoals alle andere parfums opgebouwd uit topnoten, hartnoten en basisnoten. Fame is opgebouwd uit; kern, duistere hart en licht akkoord. Typisch Lady Gaga om het anders dan alle anderen te doen. In de fles is het parfum zwart maar zodra je het op de huid spuit is het doorzichtig. Lekker mysterieus dus! Lady Gaga heeft voor de kleur zwart gekozen omdat deze de zwarte ziel van de roem moet weergeven. “It’s black like the soul of fame but invisible once airborne”.

Fame by Lady Gaga 8Fame by Lady Gaga heeft een ovaalvormige flacon met een gouden dop van een zwaar metaal. Hierdoor is de flacon zwaarder en oogt het ook wat luxer. De dop laat mij overigens aan de grijpklauwen die je op de kermis bij de speelautomaten terugvindt denken. Maar het moet natuurlijk de monsterlijke klauwen van de uitspraak “Put your paws up” voorstellen.Fame by Lady Gaga 1Gezien het imago van Lady Gaga en de kleur van het parfum dacht ik niet dat Fame een zoet en vrouwelijk parfum zou zijn, maar dat is het echt. Fame is verleidelijk en lief. Fame opent zwaar en vrij kruidig maar al snel word je door haar zoete en zwoele kant begroet. De geur blijft gedurende haar draagtijd zwoel en bloemig maar ook  pittig. Fame is een verleidelijke en sensuele geur, naar mijn mening ook krachtig, en blijft vrij lang hangen. Fame is zowel overdag als in de avonduren goed draagbaar en ruikt lekker verleidelijk. Aan het einde van haar draagtijd ruikt Fame zelfs poederig.Fame by Lady Gaga 4Fame by Lady Gaga 6Leuk om te weten is dat de fles door de dop ook op zijn kop neergezet kan worden maar ook kun je de dop op zijn kop neerzetten en de fles met de onderkant op de dop plaatsen.

Fame by Lady Gaga 5Ik moet zeggen dat ik een zwart parfum veel interessanter vind dan een doorzichtige variant en vind het dan ook erg leuk in mijn parfumkast staan.

Dit is de ultimate masterpiece-versie van 100 ml. Fame by Lady Gaga is geen typische vrouwengeur maar een uniseks-parfum.

Duistere noten: Geïnspireerd door tranen van belladonna en zwarte nevel van wierook
Sensuele noten: Abrikozenpulp en een samensmelting van saffraan en honing
Lichte noten: Geperste tijgerorchidee en Arabische jasmijn

Over de auteur

Ik ben Nicky, de trotse moeder van vijf kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl Ik ben een thirty-something watervrouw (lees: waterman) en een ware nail-addict. Van lekker vrouwelijke geuren kan ik maar niet genoeg krijgen en ik ben nog steeds op zoek naar mijn perfecte kleur lipstick.

14 reacties

 1. zegt:

  super gave flacon alleen al 😀

 2. Klinkt heel erg lekker!

 3. zegt:

  De flacon is echt zo mooi! Ik ben benieuwd naar de geur:)

 4. zegt:

  Wauw wat een gave flacon! Ik ben zo benieuwd geworden naar de geur! Het klinkt erg apart! 🙂

 5. zegt:

  Deze geur wil ik nogsteeds een keer aanschaffen, de flacon is zo tof!

 6. zegt:

  De geur vind ik lekker! De flacon is inderdaad heel bijzonder en apart!

 7. zegt:

  Deze geur heb ik nog niet geroken, maar hij lijkt mij wel ontzettend lekker. De flacon vind ik ook zo mooi en ook zo gaaf dat de parfum zelf zwart is.

 8. zegt:

  Echt een heerlijke geur dit, heb hem heel vaak geroken in de parfumerie!

 9. zegt:

  Ik heb deze laatst geroken in de winkel en vind hem heel lekker ruiken!

 10. zegt:

  Klinkt echt super lekker eigenlijk. Ik ga eens een keer kijken bij een parfumerie.

 11. Mooi en lekker parfum, heb ‘m al eens geroken. En mooie productfoto’s 🙂

  Liefs,

  Maria

 12. Lijkt me een heerlijk geurtje!

 13. zegt:

  deze heb ik ook en die ruikt echt heerlijk!

 14. Ik heb deze ook gehad, hij is nu leeg 🙁 . Ik vond hem ook echt supergoed en ruikt ook lekker lang!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *