Beauty, Headlines Beautyveerdeelshop.nl, budget, evie mai, make-up, nude, oogschaduw, oogschaduwpalette, palette

Review – Evie Mai Make Me Bronze-palette

Eerlijk gezegd: toen dit palette bij mij op de deurmat viel moest ik wel even denken. Evie Mai? Ik kende het merk niet. Na wat googelen kwamen er een paar afbeeldingen naar voren met make-upkits en begon het me te dagen. Heb ik niet een keer zo’n make-upkoffertje voor mijn dochter gekocht? Volgens mij was ze toen een stuk jonger dan nu; ze mocht zich er lekker mee ’schminken’ tijdens haar verkleedmomenten. Want het was zo lekker goedkoop en dus prima te gebruiken als ‘kleine meisjes’-make-up. Ik had in eerste instantie dus niet zo’n hoge pet op van dit palette…Evie Mai Make Me Bronze palette 1 Evie Mai Make Me Bronze palette 2Maar wat heb ik me vergist! Hoewel de lichtere kleuren niet heel goed ‘pakken’, zijn de vele prachtige donkere tinten – in totaal 16 maar liefst, waarvan 11 donkere – wel degelijk zeer goed gepigmenteerd. Kijk maar eens naar de swatches.Evie Mai Make Me Bronze palette 3 Evie Mai Make Me Bronze palette 4Dit palette zit vol met prachtige taupe-tinten en twee natuurlijke tinten blusher. Ik heb niet alle kleuren op mijn arm aangebracht, want zoals ik al schreef, de lichte kleuren zie je nagenoeg niet en zijn stukken minder goed gepigmenteerd. Maar het zijn maar enkele lichte tinten; er blijven genoeg tinten over die dus wél goed pakken. Heel goed zelfs! Bovendien heb ik al veel lichte basiskleuren in mijn stash die wel prima gepigmenteerd zijn (zoals die van Kiko). Ik vind dat dus geen probleem.Evie Mai Make Me Bronze palette swatchesTaupe is een ideale kleur, want overal bij te gebruiken; het past bij zowel koele als warme kleuren. Het is immers niet bruin, ook niet grijs, maar een mix van de twee. Wil je er een warme, oranjeachtige kleur lippenstift en/of blusher bij dragen? Kan prima. Of juist een plum-/paarstint op je lippen met een rozige blusher? Kan ook prima! In de loop der jaren heb ik dan ook ontdekt dat ik steeds vaker voor taupe kies als het om oogschaduw gaat, maar eigenlijk is deze kleur best lastig te vinden. En nu heb ik een palette vol met deze tinten!Evie Mai Make Me Bronze palette swatches 1De linker foto heb ik ook gebruikt bij de review van de Yves Rocher Sexy Pulp-mascara. De mascara zelf vind ik geen aanrader. Maar over de oogschaduw ben ik dus meer dan tevreden. Ze zijn bijna allemaal vrij mat, maar ook weer niet héél mat. Er zit een subtiele glans in, maar ook weer niet dusdanig dat fijne lijntjes geaccentueerd worden. Met glans zou dat wel zo zijn. Precies de juiste mix van glans én mat eigenlijk. Alle kleuren zijn goed met elkaar te mixen en te blenden. Een overdaad aan grijs kun je warmer maken met een vleugje brons of goudbruin (de derde kleur links, te zien op mijn arm), of juist andersom.

Ja, ik ben toch nog heel blij met dit palette. Toen ik laatst een bezoekje bracht aan een hotel, nam ik ‘m dan ook met veel plezier mee. Het is compact en zo had ik toch genoeg kleuren mee waaruit ik kon kiezen!

Dit veelzijdige nude-palette is voor maar € 5,25 te koop via Beautyvoordeelshop.nl

  1. Wauw dit palette ziet er nog best goed uit! Had ik niet verwacht toen je zei dat je van dit merk eerder make-up hebt gekocht als “schmink” make-up voor je dochter om mee te spelen 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.