Review: Essence Stays no matter what waterproof eyepencil

Er zijn slechts een paar make-upproducten waar ik niet graag zonder doe en eyeliner is daar nummer een van. De deur uitgaan zonder mijn waterlijn ‘gelijnd’ te hebben doe ik eigenlijk ook niet, het hoort helemaal bij mij.

Al een lange tijd gebruik ik de Essence long lasting eyepencil en deze bevalt mij redelijk goed. Het spul is gebruiksvriendelijk en brengt fijn aan. Het enige nadeel aan deze eyepencil is dat het in de loop van de dag op de waterlijn vervaagd en hierdoor een lelijk zwarte rand onder je ogen creëert. Ik ben hierdoor dus gewend om gedurende de dag van tijd tot tijd onder mijn ogen met een doekje de boel daar wat schoon te vegen.

Gezien ik niet voor de 100% tevreden over de Essence long lasting eyepencil ben ben ik dus op zoek gegaan naar een betere vervanger. En ik dacht deze in de Essence Stays no matter what waterproof eyepencil gevonden te hebben maar ik heb mij blijkbaar goed vergist.

Ik ben in eerste instantie nadat ik op enkele blogs een positieve review over deze eyepencil gelezen heb (uiteindelijk)  tot aankopen gegaan. Maar helaas kan ik hun mening niet geheel delen.

essence Stays no matterIk had redelijk hoge verwachtingen van deze Essence Stays no matter what waterproof eyepencil maar al na eerste dagje gebruik was de twijfel er. Het spul brengt aan mijn waterlijn fijn aan en heeft een goede pigmentatie. Daar valt dus absoluut niet over te klagen.

Wat betreft de bewering dat deze eyepencil niet uitloopt en de hele dag en nacht blijft zitten, daar ben ik het dus niet mee eens. Bij mij blijft het niet de hele dag zitten laat staan de nacht erbij. Wanneer ik de eyepencil opgedaan heb en vervolgens in dit winderige weertje op de fiets de kids van school haal, wat ruim twintig minuten fietsen is, is bij thuiskomst de eyepencil op mijn waterlijn vervaagd en heeft er onder mijn ogen een donkere kringetje gevormd. Bij het fietsen in dit weer tranen mijn ogen wel wat en hier is de eyepencil blijkbaar niet volledig tegen bestendig. Het lijntje vervaagd slechts en verdwijnt niet bijna geheel zoals de niet waterproef eyeliners dat doen. Maar dit is voor mij wel het reden om tot de conclusie te komen dat de Essence Stays no matter what waterproof eyepencil niet geheel waterproef te noemen is. Een flinke regenbui zal het hoogwaarschijnlijk niet overleven.
Het is een relatief goede eyeliner maar waterproof, partyproof en lifproof zoals het op de omhulsel vermeld staat is deze eyepencil zeker niet..

essence Stays no matter whatessence Stays no matter wha eyelinertNog een zware minpunt is het feit dat de pencil van de Essence Stays no matter what waterproof eyepencil niet draaibaar is maar geslepen dient te worden. Dit wilt dus zeggen dat je de omhulsel weg moet slijpen om de pencil weer zichtbaar en in een perfecte vorm te krijgen. Dit werkt bij mij gewoon niet!  Bij het slijpen breekt de pencil snel af waardoor je genoodzaakt bent om verder te slijpen. Het was naar mijn mening zeker beter geweest als deze eyepencil draaibaar is.

Al met al ben ik met deze Essence Stays no matter what waterproof eyepencil zekerniet tevreden! Ik had er gewoon meer van verwacht. Maar gezien haar prijs van €1,59 valt er niet veel over te klagen. Het is een fijne eyepencil dat naar mijn mening niet 100% waterproof is en het slijpen bij mij niet goed gaat. Voor mij blijft het bij een eenmalige aankoop.

Ik geef de moed nog niet op en ben nu fanatiek de Essence STAYS no matter what waterproof eyeliner pen aan het uitproberen. Hopelijk heeft deze een betere resultaat.

Aanbevolen artikelen

16 Reacties

 1. zou wel handiger geweest zijn als je hem niet moest slijpen x

 2. Wat jammer zeg! Jammer dat het geen draaistysteem is, dat werkt vele malen makkelijker

 3. Jammer! Ik vind een draaisysteem ook veel makkelijker!

 4. Ja, dit is inderdaad balen!
  Ik vind een draaisysteem ook vele malen beter.

 5. Jammer dat die de verwachtingen niet nakomt!

 6. Ja dat is altijd onhandig. Ik heb dat met een oogpotlood die geslepen moet worden en steeds breekt de punt dan weer af.

 7. Ah, vervelend van die potloden die niet goed slijpen!

 8. Ik heb de eyeliner pen en die vind ik ook zeker niet waterproof en vervaagt helaas erg snel. Goed review!

  1. Bedankt! Ik begon al te denken dat het aan mij ligt, velen zijn namelijk erg enthousiast over deze eyeliner, maar het valt mij zeker tegen.

 9. Hmm, jammer 🙁 Slijpen is ook niet voor mij weggelegd, de punt breekt echt gewoon eerst 3 keer af, voordat hij eindelijk fatsoenlijk is.

 10. Volgens mij is echt iedereen nog steeds op zoek naar de perfecte eyeliner, haha! Ik moet zeggen dat ik de budgetmerken als Catrice en Essence ook helemaal niet zo fantastisch vind als andere bloggers. Leuk dat het goedkoop is, maar als het niet goed werkt is het toch weggegooid geld.

 11. Den deze vliegt bij mij direct de vuilbak in, ben al een uur aant slijpen, werkt langs geen kante. Schandalig.

 12. essence stays no mather what????? heel goed potlood zolang je het niet hoeft te slijpen want dan kan je hem beter gelijk in de prullenbak gooien. Alles geprobeerd, in frigo gelegd gedurende een paar uren, nieuwe slijper gebruikt. Ben begonnen met een volledig potlood en nu hou ik nog een stompke over en nog steeds geen punt. Dus weg ermee!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *