Review | Action oogschaduw palette’s

Ik heb vandaag voor jullie twee oogschaduw palette’s van jawel, de Action. Iedereen is bekend met de Action, ze hebben er leuke spulletjes voor een klein prijsje, en dat geld ook voor de make-up. Ze hebben sinds kort ook palette’s die gerelateerd zijn per categorie, zo heb ik; nude eyes en brown eyes voor jullie. Of ik de palette’s de moeite waard vind om aan te schaffen, lees je vandaag!

De verpakking vind ik niet geweldig, het zit ingepakt in karton wat voorkomt dat mensen in de schappen lopen te graaien, en de producten swatchen op je hand maar het ziet er echt cheap uit. Dat ontneemt niet het feit dat het ook daadwerkelijk goedkoop is. Dit had voor mij wat beter gekund! Overigens vind ik de andere artikelen make-up gerelateerd een stuk mooier verpakt, bijvoorbeeld de blush, waarvan de verpakking afgeleid is van Mac!Action oogschaduw palette’s 2Wat wel handig is is dat er een applicator bij zit, mocht je niet veel kwastjes hebben om ooschaduw aan te brengen, kun je het hiermee ook op je ooglid aanbrengen! Dat is dan wel weer beter!

De oogschaduw kleurtjes zijn mooi, vooral het nude palette heeft wel wat koraal tinten erin zitten waar ik altijd gek op ben. Ik vind dit palette ook mooi passen bij mijn bruine ogen, ondanks dat dit in tegendeel van het andere niet persé voor bruine ogen bedoeld is. Het andere palette, met een paars en blauw tint ziet er ook wel goed uit qua kleurtjes. Ik vind de kleuren van dit palette ver genoeg uit elkaar liggen.

Ook de swatches vind ik bijzonder slecht.. ze doen me een beetje denken aan kinder make-up nu, de oogschaduws zijn heel hard, en je moet heel erg hard wrijven om er pigment af te krijgen.. Jammer, ik had namelijk betere reviews gezien!Action oogschaduw palette’s 3 Action oogschaduw palette’s 4 Action oogschaduw palette’s 5 Action oogschaduw palette’s 6Eenmaal met het aanbrengen was het weer stunten. Ik vind de kleurtjes met een laagje niet dekkend genoeg, en ik moest wel zeker 3 laagjes aanbrengen om de kleur zo gepigmenteerd te kunnen maken. Ook vind ik ze ontzettend moeilijk te fotograferen. Normaal heb ik er niet heel veel moeite mee, alleen met bijvoorbeeld roodtinten. Maar deze tinten zouden makkelijk moeten kunnen.Action oogschaduw palette’s 7 Action oogschaduw palette’s 8Mijn mening over dit palette is erg verdeeld, eigenlijk. Ik zou met dit palette geen complete look maken omdat ik de pigmentatie gewoon niet goed genoeg vind, maar een enkel kleurtje zou ik best in een look kunnen verwerken.

Als jij niet veel geld uit wil geven aan oogschaduws maar toch een subtiel kleurtje wil is dit wel een aanrader. Maar als jij dagelijks veel oogschaduw gebruikt, en wat meer pigmentatie wil kun je dit palette beter laten liggen. Eigenlijk is bij dit palette mijn mening redelijk hetzelfde tegenover die van het W7 Palette. Ik besteed liever zelf iets meer geld uit voor betere kwaliteit.

Ik weet dat er ook een Smokey Eye Palette is, en het nadeel van donkere kleurtjes is vaak dat ze veel fall-out hebben, ik zou dit palette eerlijk gezegd niet eens durven te gebruiken, omdat ik denk dat er meer oogschaduw beland onder mijn ogen dan op mijn oogleden.

Heb jij dit palette al in je bezit, en heb jij hem al gebruikt? Wil je dit palette nog snel oppikken, of laat je hem liever liggen? Ik hoor graag jullie mening!

Over de auteur

Mijn naam is Shannen van de Ven (1995) en mag met regelmaat artikels schrijven voor Beautytopia. Ik ben het trotse baasje van ( ja heb je even?) 2 konijnen, 4 cavia's en een kat. Een echte kinderboerderij op een tweekamer-appartement, haha! Ik woon samen met mijn vriend in het Brabantse Uden, en praat inmiddels met een licht-Limburgs zangerig stemmetje. Mijn vriend komt namelijk uit zuid-Limburg! Ik ben in 2013 afgestudeerd aan de Kappers Academie in Eindhoven, en heb daar het kappersvak in combinatie met visagie gedaan. In het dagelijks leven heb ik een part-time baan in een kapsalon, maar mijn echte passie ligt bij visagie. Ik ben dus heel blij dat ik mijn passie voor make-up producten kan uiten dmv reviews schrijven voor Beautytopia!

4 reacties

 1. zegt:

  Zelf zou ik het niet zo snel kopen! Maar voor dames die wat minder te besteden hebben lijkt het mij ideaal!

 2. zegt:

  Ze zijn wel erg licht qua kleuren, maar misschien kan je het combineren met andere make-up en zo toch iets leuks van maken! Ook leuk voor meiden die net beginnen met make-up.

 3. zegt:

  Hmm ik had inderdaad ook positievere reviews gezien, maar ik kan me voorstellen dat je hier niet zo warm van wordt! Ik zou zelf ook liever een wat duurder palette kopen, vind dit echt iets voor meisjes die voor het eerst oogschaduw willen proberen maar er niet veel geld voor willen uitgeven 🙂

 4. zegt:

  Jammer dat ze zo subtiel zijn qua kleur.. Maarja, bij de Action verwacht ik ook niet dat de producten van hele goede kwaliteit zijn..

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *