Het bespelen van piano is naar mijn inzicht een kunst die ik totaal niet beheers. Zoals velen onder ons kan ik naast het stuk van Vader Jacob, verder geen goed deuntje uit een piano laten komen. Maar toch zou ik graag piano kunnen spelen. Ik vind het prachtig hoe mensen zich achter een piano helemaal kunnen uitleven en goede muziek kunnen componeren.

Omdat ik zelf niet de gave heb meegekregen om prachtige deuntjes uit een piano te laten klinken, heb ik vanzelfsprekend respect voor mensen die dat wel kunnen. Naast een gave kun je natuurlijk ook leren om piano te bespelen, maar helaas heb ik daar niet de middelen voor. En dan komt een piano-app goed van pas.

Onlangs maakte ik door zoonlief kennis met de piano-app. Wat betreft applicaties ben ik een digibeet, ik weet er niet veel van en houd me er simpelweg ook niet mee bezig. Maar daarentegen zit zoonlief van twaalf jaar, zoals bijna elke tiener van nu, helemaal in de app-wereld.

piano-appsEen piano-app is een app die jou in de gelegenheid stelt om piano op je smartphone te spelen. Na installatie zie je op je scherm de pianotoetsen waar je dan op kunt spelen. Een smartphone heb ik niet dus liet ik zoonlief deze op mijn ipad installeren. En sinds enkele dagen bespeel ik geregeld mijn digitale piano, how fun! Niet alleen ik heb er plezier van, maar mijn dames vinden het eveneens leuk.

piano-appNaast het bespelen van de piano geeft deze app je onder andere nog de mogelijkheid om bekende Engelstalige liedjes te leren spelen en om je creatie op te nemen. Erg leuk!

Ik ben nu natuurlijk benieuwd naar andere apps. Ken je een leuke app, laat het dan bij de comments achter.

Ben je al bekend met deze piano app?

Aanbevolen artikelen

2 Reacties

  1. Wat grappig zo’n Piano App en ook erg handig als je bijvoorbeeld geen ruimte voor een piano hebt. Zelf heb ik helaas geen tips voor leuke apps, want ik heb geen telefoon waar dat op kan.

  2. Haha wat leuk! Je hebt ook overal een app voor..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *