Perfume layering: zo geniet je langer van jouw favoriete geur

Wie een geurtje draagt wilt er uiteraard zo lang mogelijk van genieten. Als het even kan de hele dag door. Behalve de kracht en intensiteit van je geurtje dat bepaald hoe lang deze te ruiken is, zijn er ook andere manieren om de geurnoten uit je parfum langer te laten hangen. Wil jij ook weten hoe je extra lang van jouw favoriete geur kunt genieten? Dit leggen wij in dit artikel kort uit. Lees dus gauw verder.

De twee verschillende vormen van layering

Als een parfumliefhebber heb jij ongetwijfeld wel eens van ‘perfume layering’ gehoord. Maar wat is dat nou precies? Wanneer iemand het over perfume layering heeft, kan het over twee dingen gaan: het combineren (samen gebruiken) van twee parfums om zo een unieke eigen geur te creëren. Of  het versterken van een geur door gebruik van meerdere producten. Dit artikel gaat over laatst genoemde optie, maar we vertellen ook even in het kort wat de eerste optie inhoudt.

Layering met verschillende parfums

De eerste optie van layering is het samen gebruiken van twee parfums. Neem twee van je favoriete parfums en breng beide aan. Je kunt dan bijvoorbeeld de ene geur op je polsen spuiten en de andere in je nek. Of je spuit beide parfums over elkaar, eerst de ene dan de ander opspuiten. Let hierbij wel op dat je eerst de zwaardere geur opspuit, zodat het haar lichtere tegenhanger niet overheerst. Deze manier van layering gaat tevens makkelijker met geuren uit dezelfde geurfamilie.

Layering met verschillende producten

De tweede manier van perfume layering is niets meer dan het opbouwen van een geur. Bij deze vorm van layering gebruik je meerdere producten uit hetzelfde geurlijn om de geurnoten te versterken. Door deze samen te gebruiken versterk je dus de werking. Je bouwt als het ware de geur in verschillende laagjes op waardoor deze krachtiger en intenser wordt. Hierdoor blijft de geur dus veel langer hangen.

Perfume layering: zo geniet je langer van jouw favoriete geur

Nou dat we weten wat layering is, is het natuurlijk ook belangrijk om te vertellen hoe je te werk dient te gaan wanneer je zelf langer van je parfum zou willen genieten. Layering doe je dus met verschillende producten, door deze achter elkaar te gebruiken. Je doel is om je parfum langer op de huid vast te houden en dus langer waarneembaar. Dit bereik je onder andere door de geurmoleculen een goede ondergrond te bieden waar ze zich als het ware beter kunnen nestelen.

Een goed gehydrateerd huid is een goede basis voor geurmoleculen om zich te nestelen. Breng je namelijk je parfum op een goed gehydrateerd huid, dan zorgt deze ervoor dat je parfum langer op de huid vast houdt. De geurnoten uit je parfum blijven dan langer hangen. Bij deze vorm van layering is het belangrijk dat je producten uit dezelfde lijn als je parfum kiest. Koop dus naast je parfum ook de douchegel, bodylotion en zelfs hairmist, mocht deze verkrijgbaar zijn, en gebruik ze samen. Door deze producten samen te gebruiken hul je jezelf van top tot teen in je favoriete geur en zorg je hiermee dat je geur extra lang aanhoudt.

Gebruik jij ook wel eens verschillende parfums tegelijk? 

 

Volg jij BeautyTopia.nl al op Instagram?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *