Ouderwetse kerstkaarten of digitaal?

Ik ben een grote kerstfan. De kerstsfeer, de gezelligheid, het samenzijn en er op je mooist willen uitzien. Maar ook het lekker eten hoort erbij! Wat er eveneens helemaal bij hoort zijn kerstkaarten.

Zoals het optuigen en versieren van het huis mijn kerstgevoel enorm kunnen vergroten doen het ontvangen en versturen van kerstkaarten hetzelfde. Het ontvangen van post is rondom Kerst extra leuk en hartverwarmend. Ergens vind ik het dan ook jammer dat steeds minder mensen echte kaarten versturen.kerst kaartenZeker nu dat we massaal naar digitale kaarten grijpen is het ontvangen van een ouderwetse kerstkaart bijna magisch te noemen. Een echte kerstkaart zorgt, naast een glimlach op mijn gezicht, ook voor een warm gevoel van binnen. Het is veel persoonlijker en ik merk dat ik een echte ook veel meer waardeer dan de digitale versie. Hoe fijn is het wanneer een persoon de tijd neemt om speciaal voor jou een kaart uit te kiezen om het vervolgens met de hand te schrijven en te versturen? In sommige gevallen zelfs een zelfgemaakte. Persoonlijker dan dit krijg je het niet als je het mij vraagt.

Een digitale kaart is natuurlijk leuk, daar is niets mis mee, maar een woonkamer vol (opgehangen) ontvangen kerstkaarten vind ik ontzettend gezellig en bij Kerst horen.

Hoe leuk de digitale kaarten tegenwoordig ook mogen zijn, voor mij blijft een ouderwetse handgeschreven kerstkaart veel persoonlijker en daarom echt het allerleukste.

Verstuur jij ouderwetse kerstkaarten of liever digitaal

Aanbevolen artikelen

12 Reacties

 1. Met kerst stuur ik echt kaartjes en met een verjaardag stuur ik er wel eens via internet. Maar die worden dan ook “echt” afgeleverd. Het voordeel is dat je niet meer naar het postkantoor hoeft en geen postzegels op voorraad hoeft te hebben.

 2. Ik stuur ook echte kaarten, maar ik vind het wel een klus! 🙂

 3. Ik vind echte kerstkaartjes eigenlijk ook veel leuker dan online kaartjes, maar moet eerlijk bekennen dat ik waarschijnlijk een mix van beide ga doen; als ik echt iedereen een kaart moet sturen kost dat schrijven zoveel tijd en daarom hebben mijn vriend en ik ervoor gekozen om vooral familie echte kaarten te sturen.

 4. Ik vind echte kaarten een stuk leuker, helaas gaat toch steeds meer digitaal.

 5. Wat ik doe is meestal iedereen met oud & nieuw een Whatsapp / Sms sturen met de beste wensen 🙂

 6. Ik stuur eigenlijk nooit kaarten, zonder speciale reden hoor. Maar ik vind gewone kerst kaarten denk ik toch het leukst!

 7. Ik stuur nog lekker ouderwets kaartjes met de post 🙂
  Eefje

 8. Ik vind digitale kaarten ook leuk, maar de traditionele zijn echt het leukst 🙂 X

 9. Doe mij toch maar een ouderwets kaartje 🙂

 10. Ik vind digitaal minder speciaal, traditionele kaarten zijn wel persoonlijker en er is meer moeite voor gedaan! Al is het digitaal sturen wel een stuk minder werk. x

 11. Ik vind de ouderwetse geschreven kaart veel leuker!

 12. Dit is het eerste jaar dat ik kerstkaartjes heb gemaakt via de Kruidvat Fotoservice, andere jaren ging ik voor handgeschreven kaartjes. Stiekem vind ik de ouderwetse methode nog steeds het leukst, maar ik wou eens iets anders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *