NOTD | Essie Birthday Suit

Ergens in het najaar van 2016 vierde Essie haar 35ste verjaardag door zes oude kleuren te herintroduceren. Van de zes lakjes laat ik vandaag mijn favoriete kleur zien. Ter ere van de 35ste verjaardag van Essie heeft het merk, als onderdeel van hun Retro Revival collectie, een zestal iconische tinten opnieuw uitgebracht. Een van de kleuren is Birthday Suit, een zachte neutraal tint. Birthday Suit was een van de 12 originele tinten die Essie in 1981 uitbracht. Erg leuk dus dat dit lakje een comeback heeft gemaakt.

Essie Birthday Suit is een sheer nude-lak, dat wil zeggen een lak met een transparante dekking. Volledige dekking zul je met deze tint daarom niet krijgen. Sinds kort ben ik groot fan van nude-lakjes waaronder sheertinten. Het feit dat sheer-lakken niet volledig dekkend zijn maakt dat je nagels er gezond en verzorgd uitzien. Perfect voor wanneer je niet wil dat er veel aandacht naar je nagels uitgaat maar er nog wel goed uitzien. Inmiddels heb ik de meest bekende sheertinten van Essie in mijn collectie zitten en ik ben blij deze tint hier aan toe te kunnen voegen. Benieuwd welke sheertinten ik bezit, check deze post op nailbox.nlEssie Birthday Suit heeft zoals te verwachten een dunne formule en is met meerdere laagjes goed op te bouwen. Als het om sheertinten gaat vind ik persoonlijk drie dunne laagjes het mooiste eindresultaat geven. Ook bij Birthday Suit zijn minimaal drie laagjes nodig om een mooi en egaal resultaat te verkrijgen. Zoals je op de foto kunt zien is het met drie laagjes nog steeds niet volledig dekkend. Een vierde laagje zou je eventueel kunnen aanbrengen maar persoonlijk breng ik bijna nooit meer dan drie laagjes aan. En deze lak is er ook niet voor bedoeld om een volledige dekking te geven. Essie Birthday Suit is een melkachtige, wit/roze lak met een mooie glans.

Over de auteur

Ik ben Nicky, de trotse moeder van vijf kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl Ik ben een thirty-something watervrouw (lees: waterman) en een ware nail-addict. Van lekker vrouwelijke geuren kan ik maar niet genoeg krijgen en ik ben nog steeds op zoek naar mijn perfecte kleur lipstick.

1 reactie

  1. zegt:

    Prachtige kleur!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *