Nog (geen) dertig..

Wanneer er naar mijn leeftijd gevraagd werd antwoordde ik tot voor kort met ‘nog geen dertig…!’ Volgens een vriendin was dit het beste antwoord dat je maar kon geven en daar was/ben ik het mee eens. Maar goed, er komt een tijd dat je dit antwoord niet langer meer kunt geven. En voor mij is die tijd nu aangebroken. Vandaag heb ik de ‘volwassen’ leeftijd van 30 jaar bereikt. Ik huppel al 30 jaren op deze aardbol en behoor ik vanaf vandaag officieel tot de ‘dertigers’. Het waren weliswaar niet allemaal gelukkig jaren geweest, maar ik ben in grote lijnen hartstikke blij met mijn leven en het verloop ervan.

baarmoederhalskankerIk merkte vorige week, nadat ik een uitnodiging voor de standaard baarmoederhalskankeronderzoek ontving, dat 30 jaar toch wel gezien wordt als de grens tussen ‘jong volwassen’ en ‘echt volwassen’. Voor veel mensen is dit een grens waarbij je vanaf dan echt iets van je leven dient te maken. De tijd om serieus naar je leven te kijken en knopen door te hakken en ernaar te leven. Je weet wel, stabiliteit in je leven. Ik kan niet zeggen dat mijn leven nu pas echt begint want dat is absoluut niet het geval, maar er zal echter het een en ander gaan veranderen.

Vanaf dit jaar wil ik concreet met een doelenplan gaan werken. Dit heeft overigens niets met mijn leeftijd te maken, ik wilde dit al langere tijd doen maar op de een of ander manier kwam het er gewoon niet van. Mijn verjaardag is een uiterst geschikte dag om hiermee van start te gaan. Ik zal van start gaan met wat ik het afgelopen jaar bereikt heb, gevolgd door wat ik graag in dit jaar bereikt wil hebben. Ik stel doelen, zet ze op papier en geef mezelf precies een jaar de tijd om deze te bereiken. Een nieuw jaar vol nieuwe plannen zullen we maar zeggen. Elk doel begint met: In 2013 ga ik…in dit geval een baarmoederhalskankeruitstrijkje laten maken.

Mijn doelen bestaan niet enkel uit dingen dat ik graag zou willen bereiken of wil leren, maar ook uit minder tot niet leuke dingen die wel gedaan moeten worden. De achterliggende gedachte van mijn doelenplan is om een goed inzicht van het jaar te krijgen. Wat waren belangrijke mijlpalen/gebeurtenissen in dat jaar? En wat heb ik bereikt/geleerd? Voor dit jaar staat als minder leuk doel bijvoorbeeld een operatie ondergaan waarbij galstenen verwijderd zullen worden. Maar daarentegen betekent deze operatie dat ik (hopelijk) weer zonder pijn door het leven kan en actief kan functioneren zonder dat ik, zoals de afgelopen paar weken, crepeer van de pijn.

jarigIk ben benieuwd of ik als ‘dertiger’ mij anders zal voelen of wie weet anders zal gaan gedragen. Ik reken er zelf niet op hoor, maar wie weet. Proost!

 

Aanbevolen artikelen

10 Reacties

 1. Hiep Hiep Hoera! Gefeliciteerd lieverd! Geniet van je dag met je gezin en laat je maar lekker verwennen hoor…
  Een leuke manier van de overheid om je te feliciteren he…. 🙂

 2. Gefeliciteerd! En dertig is toch nog hartstikke jong!
  Toch aan de slag met een visionboard dan maar? 😉

 3. Grappig van jou en die vriendin. Helaas kan je dat niet meer zeggen! Gefeliciteeeerd!

 4. Oeh heel erg gefeliciteerd met je verjaardag! (: <3

 5. Van harte gefeliciteerd, ik vind dit altijd wel een bijzondere leeftijd (bij mij duurt het (gelukkig) nog even)
  Wat gaaf dat je ook een blog hebt, eens wat anders dan alle jonge meiden!

 6. Gefeliciteerd! En wat mooi om zoiets na te streven. Ik denk dat het echt invloed op je leven kan hebben -positief.

 7. Wat een mooi verhaal heb je geschreven. Gefeliciteerd, hopelijk heb je een fijne dag vandaag!

 8. Allemaal hartelijk bedankt voor de felicitaties 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *