Noexcuses | 3 sporten die je áltijd kan doen

Sporten is niet ieders favoriete bezigheid. Het moet om gezond en fit te blijven, maar het kost te veel tijd en moeite. Buiten in de regen bootcampen, jezelf in onmogelijke bochten wringen op yogales en hoge maandelijkse kosten door een fitnessabonnement. Maar sporten kan ook leuk en eenvoudig zijn! Niet alle sporten hoeven veel tijd en geld te kosten, je kunt ze eenvoudig in je dagelijkse planning inpassen en hebt vaak niet eens door dat je echt aan het sporten bent. Denk hierbij aan sporten zoals racefietsen, skeeleren en joggen.

racefietsRacefietsen
Fietsen is niet alleen goed voor je, het is ook nog eens een handig vervoermiddel. Je kunt met de fiets naar je werk, naar de supermarkt of breng de kinderen op de fiets naar school. Met fietsen train je vrijwel elke spier in je lichaam en werk je snel naar een betere conditie. Pak het een stapje actiever aan en ga racefietsen. Samen met een groep vrienden, of lekker alleen, over het asfalt scheuren en even de dagelijkse perikelen vergeten. Je hebt er niet veel voor nodig; en een racefiets hoeft helemaal niet duur te zijn!

Skeeleren
Skeeleren is net als fietsen en sport maar ook een goede manier om van a naar b te komen. Zo kun je bijvoorbeeld al skeelerend naar je werk. Met je schoenen in een rugzak en fles water in de hand ben je binnen no time op je werk. En vaak ben je nog sneller dan met de auto; gedaan met files en parkeerproblemen. Maar je kunt bijvoorbeeld ook ’s avonds na het eten een ronde gaan skeeleren, met een vriendin of de kinderen, een lekker blokje om. Met skeeleren gebruik je net als bij fietsen vrijwel alle spieren in je lichaam. En voor dat je het weet heb je die strakke billen waar je altijd van gedroomd hebt!

Joggen
Bij joggen denk je al snel aan uren lang als een idioot de longen uit je lijf rennen. Maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet. Joggen kun je langzaam opbouwen zodat je niet te veel van je lichaam gaat vragen. Begin bijvoorbeeld met dagelijks 15 minuten joggen. Dat lijkt misschien weinig, maar een goede start. Door het langzaam op te bouwen en dagelijks een kort stukje te rennen raak je sneller gewend aan de beweging en kan je lichaam zich aan je nieuwe ritme aanpassen. En joggen kun je heel leuk maken, door een toffe outfit aan te schaffen met te gekke flitsende gadgets, of door met een club vriendinnen te gaan en elkaar uit te dagen. Met deze voorbeelden van eenvoudig sporten heb je geen enkel excuus meer om niet te gaan sporten!

Beoefen jij een sport, zo ja welke?

Aanbevolen artikelen

6 Reacties

  1. Fietsen en joggen kan inderdaad altijd!
    Mijn skeelers heb ik net verkocht, want man… Doe mij maar schaatsen!

  2. Leuke tips! Ik had vroeger altijd skeelers en dat vond ik zo leuk om te doen dat ik het stiekem nog wel eens mis!

  3. Wat een leuk artikel. 🙂 Gisteren inderdaad toevallig nog fietsend wat boodschappen gehaald. Probleem is wel dat mijn fietstas snel vol zit. Een zak aardappelen en de helft is al volgepropt. Maar voor kleine dingen is het een mooi excuus om te gaan fietsen! Vroeger – toen ik nog geen rijbewijs had – deed ik alles op de fiets, dat kon immers niet anders. Waardoor ik minder moeite hoefde te doen om kerst- en vakantiekilo’s kwijt te raken. 🙂

  4. Joggen is altijd leuk om te doen :D. Leuke tips!

  5. Super goede tips! Joggen is heel fijn om te doen 🙂

  6. Goede tips! Ik sport eigenlijk helemaal niet, ik vind het ook zoveel tijd kosten en niet leuk om te doen. Maar ik maak wel regelmatig lange wandelingen samen met mijn hondje. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *