Nieuw | Kruidvat Skin Science

Ik ben altijd weer op zoek naar fijne gezichtsproducten. Veel bloggers zijn ergens in de twintig en hebben nog een perzikhuidje. Ik zit dicht tegen de 40 aan en deze nieuwe anti-age-gezichtslijn van Kruidvat is bedoeld voor vrouwen tussen 35 en 55 jaar; dat komt dus goed uit. Kruidvat claimt dat deze lijn rimpels vermindert tot wel 35%. Nu neem ik dat soort beloftes steevast met een flinke korrel zout, maar een beetje aandacht voor je huid kan nooit kwaad en ik weet dat de prijs niet veel zegt over de kwaliteit.

De Kruidvat Skin Science-lijn bestaat uit vijf producten:

 • Wrinkle Correcting Day Cream,
 • Cell Renewal Night Cream,
 • Beautifying Elixer,
 • Firming Eye gel,
 • Gentle Cleansing Oil.

Kruidvat Skin Science 1Ik heb er drie in huis: de nachtcrème, de cleansing oil en het elixer.Als ik kijk naar de ingrediënten van de producten, valt me op dat er veel goede dingen inzitten. Naast het hoofdbestanddeel Minox (is naar ik begrijp hyaluronzuur, wat ervoor zorgt dat de huid vocht vasthoudt waardoor de huid zacht en soepel blijft. Hyaluronzuur is van nature in de huid aanwezig, maar naarmate je ouder wordt nemen processen van hyaluronzuur af) bevatten de producten o.a.: jojobaolie, druivenpitlolie, sheaboter, kamille, vitamine E, provitamine B5, zonnebloemolie en glycerine. En dat tegen een zeer vriendelijk prijsje!

Beautifying Elixer (€ 4,99)Kruidvat Beautifying ElixerDit elixer gebruik je als een serum onder je dag- of nachtcrème. Het tweede ingrediënt van dit elixer is…nou moe…alcohol. MAAR. Als je bedenkt dat het overbekende en populaire Hannah Vitamin Complex eveneens een flinke hoeveelheid alcohol bevat – ook op de tweede plek in de ingrediëntenlijst  – en daarnaast behoorlijk aan de prijs is, dan is dit budgetvriendelijk elixer van Kruidvat best de moeite waard om te proberen. De grote hoeveelheid glycerine en provitamine B5 die erin zit, maakt het weer goed. Daarnaast heeft alcohol natuurlijk ook een ontsmettende werking, zodat bacteriën geen kans krijgen.Kruidvat Beautifying Elixer 1Het elixer heeft een pipetje; dat is niet alleen hygiënisch maar doseert ook nog eens heel gemakkelijk. Een half pipetje is ruim voldoende voor je hele gezicht. Het product doet me direct denken aan mijn dure Estée Lauder Advanced Night Repair. Beide zitten in een glazen potje en hebben een pipetje om mee te doseren. Daarbij zijn de kleur, de textuur (heel dun en gel-achtig) en de smeerbaarheid nagenoeg hetzelfde! Alleen is dit elixer natuurlijk stukken goedkoper. Wat ik erg fijn vind aan dit elixer is dat het heel snel intrekt en geen plakkerig laagje achterlaat, zodat je snel je dag- of nachtcrème kunt aanbrengen. De geur is niet bijzonder. Je ruikt in het begin vooral de alcohollucht, maar dat vervliegt snel.Kruidvat Beautifying Elixer 2Ingrediënten Elixer

Cell Renewal Night Cream (€ 4,99)Kruidvat Cell Renewal Night CreamHet nadeel is dat deze nachtcrème in een pot zit. Dat is minder hygiënisch, dus ik raad aan om de crème er met een spateltje uit te halen, om zo bacterievorming te beperken. Maar de ingrediënten in deze nachtcrème zijn helemaal oké! Ik merk dat de crème mijn huid voedt; mijn huid voelt nadien zacht, maar niet vet aan. De geur is fijn maar niet aanwezig en ruikt natuurlijk. De textuur is romig en goed smeerbaar. Prettig!Kruidvat Cell Renewal Night Cream 1Kruidvat Cell Renewal Night Cream 2

Gentle Cleansing Oil (€ 2,99)Kruidvat Gentle Cleansing OilDeze olie verwijdert oog- en gezichtsmake-up. Breng een kleine hoeveelheid aan op een vochtig wattenschijfje en wrijf er zachtjes mee over je huid. Wat ik zelf handiger vind is de olie eerst over mijn huid te smeren/wrijven, zodat de make-up al wat los komt. Daarna verwijder ik de boel met watjes die ik een beetje nat heb gemaakt. Ik gebruik wel het liefst gewoon een facewash om mijn gezicht te reinigen, maar de achtergebleven resten haal ik altijd weg met wat olie en later een tonic of micellair-water om het vettige laagje te verwijderen en mijn huid te verfrissen. Daar is dit product ook heel geschikt voor. Het ruikt lekker! Een beetje bloemig en babyachtig, lastig te omschrijven. En ook hier zijn de ingrediënten helemaal prima!kruidvat Gentle Cleansing Oil 1Ingrediëntenlijst Cleansing Oli

Ik ben zeer tevreden over deze lijn. Kruidvat bewijst dat je kwalitatief goede producten tegenover een budgetprijs op de markt kunt brengen. Het gebrek aan dure marketingcampagnes en reclames zorgt ervoor dat de prijs laag blijft. Daarbij vind ik de verpakkingen er chic uitzien. Dus heb je een rijpere huid, wil je iets goeds maar wil of kun je niet te veel betalen voor een product? Dan is deze anti-aginglijn zeker aan te bevelen.

13 reacties

 1. zegt:

  Fijne, uitgebreide review! Vooral het elixer spreekt mij aan!

 2. klinkt goed ben er wel benieuwd na geworden 😀 !

 3. zegt:

  De producten klinken erg goed!

 4. zegt:

  Lijkt mij een hele fijne lijn!

 5. zegt:

  Ik ben wel benieuwd! Al zou ik de elixer toch willen skippen door de alcohol.. ook al hebben hannah producten het ook haha.

 6. zegt:

  Alhoewel ik het nog niet nodig heb vond ik dit een interessant artikel om te lezen, ik wist niet dat kruidvat een lijn had voor anti-aging want ik heb het nog nooit zien staan =)

 7. Klinkt goed deze lijn, moet ik onthouden :).

 8. zegt:

  Ik ben heel benieuwd naar deze lijn, de verpakking ziet er alvast goed uit!

 9. zegt:

  Dit klinkt wel erg goed! Zelf ben ik nog maar 22 jaar oud, maar ik vind dat je nooit vroeg genoeg kunt beginnen met het goed verzorgen van je huid. Misschien is deze lijn niet heel geschikt voor mijn huid, maar ik gebruik bijv. al wel oogcrème.

 10. zegt:

  Ik wil deze ook nog wel proberen! Ben er erg benieuwd naar. X

 11. zegt:

  Dit klinkt echt goed! Ik ben 32 en ik kan echt bij mijn ogen de fijntje lijntjes zien 🙁 Balen! Denk dat ik ook de nachtcreme en elixer ga halen, leuke prijsjes!

 12. zegt:

  Leuk en handig artikel!
  xxx

 13. Bibi zegt:

  Ik gebruik deze dagcreme al vanaf april 2014 en het bevalt super goed op alle fronten. Ik gebruikte al lange tijd de dure rode lijn van l’oreal a 30,- per pot. Vaak kocht ik deze in de aanbieding 1 + 1 gratis of 2e voor de helft. Maar deze is net zo goed en super goedkoop!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *