Nagellaktag

Op andere blogs kom ik veel tags tegen.  Ook ik vind het leuk om de antwoorden van medebloggers te lezen en ze zo wat beter te leren kennen. Zoals het jullie hoogstwaarschijnlijk al is opgevallen doe ik, met uitzondering van ‘mijn alfabet‘,  niet aan tags. Maar gezien mijn grote liefde voor nagellakken maak ik voor deze nagellaktag graag een uitzondering.

Al sinds vorig jaar was ik van plan de tag in te vullen maar helaas kwam het er steeds niet van. Als je veel nagellakken hebt gaat er behoorlijk wat tijd in het uitzoeken en sorteren van de lakjes zitten. Ik moet bekennen dat ik dit wel wat heb onderschat. Ik dacht, dat doe ik wel even snel, maar zo vlot ging het zeker niet. Ik heb de ‘standaard’ nagellaktag ingevuld en deze aangevuld met vijf eigen vragen. Vond ik wel leuk. Genoeg gekletst, de tag heb ik met veel plezier ingevuld en hopelijk vinden jullie het leuk om te lezen!

1. Hoeveel lakjes telt jouw stash?
Mijn stash telt het (bescheiden) aantal van ruim 230. Ik heb topcoats en dergelijke niet mee geteld en de oudere lakjes ook niet.

2. Van welk merk bezit je de meeste lakken?
Twee merken liggen vrij dicht bij elkaar maar de winnaar is W.I.C met maar liefst 38 exemplaren. Gevolgd door Catrice met 37 lakjes.

nagellak tag 53. Wat is de meest/minst voorkomende kleur in je stash?
Mijn nagellakkleuren variëren behoorlijk maar de roze tinten komen echter het meest voor. De kleuren die het minst voorkomen zijn geel en oranje. Beide mooi kleuren maar zelf heb ik er niet veel mee. Mijn stash bevat maar liefst 3 gele lakjes en 1 oranjekleurige, dat zegt dus genoeg.

4. Zijn er kleuren/finishes die je niet bezit?
Wat finishes betreft zijn er een boel die ik niet heb. Eigenlijk bezit ik enkel crème- en glitterlakken en hier en daar een paar structuurlakjes. Ik houd van glossy finishes.

5. Welke nagellak draag je het meest?
Ik wissel echt heel vaak van nagellakken, zowel van kleur als van merk. Er is dus niet echt een bepaald lakje dat ik het meest draag. Wat kleur betreft heeft roze toch echt mijn voorkeur.

nagellak tag 66. Van welke lak blijf je jezelf afvragen waarom je hem nog niet hebt weggegooid?
Dat is zonder twijfel dit lakje van Invite.  Deze heb ik zeker al 15 jaar, het is bijna geheel uitgedroogd maar weggooien doe ik maar niet.

7. Gebruik je base- en topcoat?
Een basecoat gebruik ik standaard. Bij mijn nagels vind ik dit echt nodig gezien ze best wel kwetsbaar zijn. Een topcoat daarentegen gebruik ik nooit. Ergens denk ik dat ik het niet echt nodig vind.

8. Stempel je liever of doe je nail art uit de losse hand?
Eerlijk gezegd geen van beide. Ik heb er simpelweg geen tijd en geduld voor. Ik ben tevreden met een simpel lakje met een glossy finish.

nagellak tag 19. Houd je van glitters en shimmers, of heb je liever een crèmelak?
Zonder twijfel crème! Mijn stash bestaat voor 90% uit crèmelakjes. Glitter lakken vind ik ook heel mooi maar het verwijderen ervan voorkomt dat ik ze vaak draag. 

10. Voel je je kaal zonder nagellak?
Ik denk van wel. Nou hoeft het niet per se altijd een kleurtje te zijn maar enkel een basecoat voldoet ook prima. De conditie van mijn nagels zijn op het moment niet top, dus helemaal niets erop doe ik niet vaak.

11. Welke nagellak draag je op dit moment? 
‘Paralilac’ afkomstig uit de limited edition Celtica, heb ik zojuist verwijderd om mijn nagels te voorzien van School of hard rocks van Essie. Dus eigenlijk enkel een topcoat.

12. Hoeveel lakjes heb je de afgelopen week gekocht?
Omdat ik een eigen webshop heb koop ik tegenwoordig veel minder nagellakjes uit winkels. Daarentegen breid ik mijn persoonlijke nagellakcollectie uit met lakjes van mijn webshop. Als ik dan toch een nagellak uit de winkels koop dan is het vaak eentje van Catrice. Afgelopen week kocht ik ‘Paralilac’ afkomstig uit de limited edition Celtica.

nagellak tag 413. Welke nagellakkleur heb je onlangs (her)ontdekt?
Met koraalkleurige lakjes had ik eigenlijk nooit echt iets. Bij anderen vond ik het altijd wel mooi maar voor mezelf koos ik er nooit voor. Afgelopen zomer ben ik echter voor deze prachtige tint gezwicht. Inmiddels heb ik diverse tinten van deze kleur. Ook de kleur peach, wat weer zachter van aard is, vind ik tegenwoordig ook heel mooi.

14. Met welk nagellakmerk heb je niet veel?
Ik kan het eigenlijk niet echt verklaren maar met de nagellakken van Essence heb ik weinig. In de winkel kijk ik er tegenwoordig ook niet naar laat staan dat ik het koop.

nagellak tag 215. Hoe vaak per week verander je van kleur?
Veel minder dan dat ik eigenlijk zou willen. Gemiddeld draag ik per week één kleurtje. In een druk gezin heb ik helaas niet de tijd en geduld om vaker mijn nagels van een andere kleur te voorzien. Een kleurtje per week werkt voor mij prima, tenzij ik een afspraak heb en mijn nagels er niet uitzien.

16. Welk merk nagellak heb je nog niet in je stash maar zou je wel graag willen?
Dat zijn er best wel heel veel; als ik er maar één zou mogen kiezen zou ik het erg moeilijk vinden. Maar uiteindelijk zal ik voor Deborah Lippmann gaan. De volgende merken zou ik ook wel heel graag willen; MAC, Yves Saint Laurent, Chanel en Nars.

17. Van welk merk zou je het liefst hun hele collectie willen bezitten?
Als het hier om een merk gaat dat ik nog niet heb dan zeker Deborah Lippmann of MAC. Maar moet ik uit de merken die ik al bezit kiezen, dan ga ik voor OPI of Essie. Beide hebben geweldige lakjes en hun collectie is divers. Wat is kiezen soms moeilijk zeg!

Over de auteur

Ik ben Nicky, de trotse moeder van vijf kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl Ik ben een thirty-something watervrouw (lees: waterman) en een ware nail-addict. Van lekker vrouwelijke geuren kan ik maar niet genoeg krijgen en ik ben nog steeds op zoek naar mijn perfecte kleur lipstick.

14 reacties

 1. super leuke tag 😀

 2. zegt:

  Leuke tag! Je hebt best veel nagellakjes!

 3. Wooh 230 lakjes, wat veel! Chanel lakjes zijn trouwens echt een aanrader 😀

 4. zegt:

  Je hebt best wel veel lakjes, nice! 🙂

 5. zegt:

  Hele leuke tag! 😀

 6. zegt:

  Wat een leuke tag.. Ik zou ook nog graag een lakje van Deborah Lippman willen proberen.

 7. Leuke tag! Lisa heeft hem ook gedaan. Hij staat ook op onze blog, zou je even willen kijken?

 8. zegt:

  Hele leuke tag om te lezen! Je hebt ook erg mooie kleurtjes ertussen zitten.

 9. zegt:

  Wat een leuke tag!

 10. Wauw jij lijkt een mooi gevulde stash te hebben! Leuke tag!

 11. Leuke tag!

 12. zegt:

  Ik dacht dat ik veel nagellakken bezat (zeker twee bakken vol), maar dat valt in het niet vergeleken met jouw aantal. 🙂 En een lakje van 15 jaar! Wauw! Dan heb je vast ook wel nagellakverdunner in huis? 😉 Leuk hoor!

  1. zegt:

   Mijn nagellakcollectie is hard gegroeit en groeit nog steeds. Hahaha, inderdaad, een verdunner heb ik ook 🙂

 13. zegt:

  Wat leuk om dit te lezen!
  Ik had heel veel nagellakjes, maar heb er een aantal weggegooid omdat ze echt uitgedroogd waren.
  liefs x

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *