Mijn Top 5 Inspirerende (life) quotes

Na op verschillende blogs inspireerde quotes gelezen te hebben leek het mij wel leuk om op deze koude zondag mijn persoonlijke favoriete inspirerende quotes met jullie te delen. Dus hierbij!

In het leven kan het soms enorm tegenzitten. Dit kan door verschillende redenen komen en wanneer je dan in een dipje zit en het even niet meer ziet zitten is het belangrijk om positieve energie op te doen om er zo snel mogelijk bovenop te komen. Maar hoe doe je dat? Uit een negatieve spiraal komen is vaak niet zo eenvoudig. Hiervoor heb je kracht nodig en inspiratie waardoor je langzaam maar zeker de motivatie krijgt om er weer tegenaan te gaan. Voor mij zijn mijn kinderen mijn nummer één inspiratie om niet op te geven. Maar daarnaast zijn er verschillende quotes die er mij geregeld doorheen slepen.

quote 1

Wie mij niet groot gebracht heeft kan mij niet klein krijgen!
Het zit in onze aard om commentaar op anderen te leveren. Commentaar hoeft bij voorbaat niet negatief te zijn, zo kun je heel veel wijsheid en kennis uit de commentaar van anderen halen. Maar daarentegen zijn er mensen die het hun taak maken om anderen af te kraken en hen klein te krijgen. Onthoud; alleen jij hebt de kracht om ervoor te zorgen dat negatieve woorden jou niet klein krijgen.

quote 2Leef je dromen en droom niet je leven
Ik ben dol op deze! Met zitten bereik je zelden iets in het leven. Wie droomt of fantaseert zo nu en dan niet over een mogelijk beter of mooier leven? Wat zou je doen wanneer je bijvoorbeeld de loterij zou winnen? Het is toch leuk om hierover te fantaseren. Maar er alleen over dromen is niet genoeg. Je zou dus zoals met alles in het leven, actie moeten ondernemen wil je jouw doelen bereiken. Dus stop met dromen en neem stappen om je droom te leven.

quote 3You were born original…. Don’t die as a Copy
Niet altijd even makkelijk maar wel van groot belang. Praktisch alles wat jij doet is al eens eerder door een ander gedaan. Dit moet jou niet weerhouden om te doen wat je graag zou willen. Maar de uitvoering is belangrijk. Doe het op jouw manier, in jouw eigen stijl en onderscheid jezelf zo van anderen.

quote 4If you can dream it you can do it!
Naar mijn mening een dubbelzinnige quote. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat je alles wat je kunt dromen ook daadwerkelijk kunt waarmaken. Maar dat je simpelweg niet bang moet zijn om je dromen na te jagen.

quote 5Forgiveness is not something we do for other people. We do it for ourselves to get well and move on..
Uit ervaring weet ik dat dit ontzettend waar is. Vergeven is niet hetzelfde als vergeten. Vergeven betekent simpelweg loslaten en verder leven. Dat je iemand vergeven hebt voor zijn/haar daden wil niet zeggen dat jullie vriendjes moeten zijn of dat je het gedrag opeens goedkeurt. Nee, dat is zeker niet het geval. Het betekent loslaten en niet je leven door boosheid laten leiden. Boosheid werkt hetzelfde als gif, langzaam maar zeker zul je eraan onderdoor gaan en raak je verbitterd. Het is zeker moeilijk te realiseren maar echt ontzettend belangrijk voor jezelf.

Kende je deze quotes al?

12 reacties

 1. Ik ken ze inderdaad. Erg leuk! Ik vind de eerste het mooist 🙂

 2. zegt:

  Leuk, zo’n persoonlijke log. Ik kende ze nog niet allemaal. De tweede is voor mij het meest van toepassing, I guess. Ik denk vaak nog te veel “later als ik… een baan heb/genoeg geld heb/meer ervaring heb/etc”, terwijl ik natuurlijk nu al zoveel kan bereiken.

  1. Dat ken ik, ik ben ook een dromer geweest maar nu probeer ik zoveel mogelijk uit te voeren. Zolang iets in je bereik ligt ga de uitdaging aan…

 3. heel mooi allemaal 🙂

 4. erg mooie quotes allemaal 😀

 5. Erg mooie quotes

 6. zegt:

  mooie quotes.
  De eerst vind ik het leukst!

  Liefs

 7. zegt:

  Mooie quotes (:!

 8. Mooie quotes. Mijn favoriete quote is (hij is totaal niet diepzinnig, je bent dus gewaarschuwd :-)): ‘Life is uncertain. Eat dessert first”

  1. Hahahhaha 🙂 die is leuk. Voor mij niet van toepassing gezien ik geen liefhebber van desserts ben.

 9. Amen! Schitterende quotes, vooral de “Leef je dromen, droom niet je leven.” Haha, dat is best wel waar. :’) Mijn favoriete quote is “Your life begins outside your comfort zone.” 🙂

 10. zegt:

  Leuk gedaan zo op die foto’s 🙂 Vooral die laatste is zó waar.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *